Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
je se omlouvám nikdy jsem tu ještě nedávala „citovat“ a nějak to nevyšlo ![]()
No, vybrat si můžeš, ale u nás je to tak, že v ústecké porodnici nemají v lásce teplické rodičky, takže tě sice zapíšou, pokud nemají plno, ale těch keců okolo. Jinak se u nás se zapisuje asi ve 32. týdnu.
Porodnici si můžeš vybrat, jakou chceš ty. Kdybych měla rodit dle trvalého pobytu, musela bych přes půl republiky
A se zápisem to má každá porodnice jinak, v Praze se musíš zavčasu k porodu zaregistrovat, abys věděla, že tě vezmou, jinde většinou stačí přijet až na samotný porod. Některé porodnice nabízí i tzv. předpříjem, což je hodně dobrá věc - vyplní s tebou tak ve 36.-37.tt všechny přijímací papíry a až nastane hodina H, nebudeš muset v bolestech už nic nahlašovat. Myslím, že nejsnazší je zavolat si do tebou vybrané porodnice, domluvit se, zda mají prohlídky porodních sálů, případně kurzy…prostě jak je to přímo u nich.
V Praze na Bulovce registrují už od 12 týdne a ne až od 14 týdne. Moje gynekoložka mi tvrdila, že to není možné, že všechny pražské porodnice jsou sjednocené, ale evidentně tomu tak není…
V každé porodnici je to jinak, tedy bych si dopředu zjistila, kde to jak mají ![]()
Určitě ne dle trvalého bydliště, to bychom někteří nedojeli od místa, kde bydlíme.
Registrace chtějí akorát v Pze, to snad na den dle průkazky, někde 12+0, někde později, pokud vím (nevím jestli Brno už taky), jinak ne. Každopádně registrace je NEZÁKONNÁ, nemocnice ze zákona nesmí odmítnout rodící ženu, ale maminky to nevědí a nechají se vyhodit. Jistota pak je jet, až budeš opravdu rodit, ne hned jak to začne, I. dobu porodní si odbýt v klídku doma a jet někdy, až budeš otevřená ca na 4 cm (dle rychlosti postupu a vzdálenosti do por. a ročního období a zácpy - v pátek odpol. s větší rezervou než ve středu v noci. To už Tě nikdo nikam nepošle i kdyby praskali ve švech.
jen se nynynko nesmíš nechat.
Odmítnout pomoc rodící ženě v ZZ je v rozporu se zákonem.
rovnoměrně rozdělit???
Totální nesmysl! Maminky se stěují, odstěhují, přistěhjí jiné, co by dělaly? Některé mimi se porodu nedožije, většina se narodí v rozptylu 10 dní okolo TP, takže to je všechno jinak. Je to nezákonný alibsimus pražský porodnic, chyba je, že maminky jim tu hru hrajou.
Odradili toto dělat? Když budu chtít být v konkr. porodnici, dám si záležet a budu tam rodit, i kdyby se pos… Je to o znalosti zákona, svého aktuálního stavu a postupu porodu a pořízení dokumentace na místě, což dnes není problém.
Holky, platíme je, žijou za naše peníze, my jsme zákazníci, oni nám mají sloužit, a je potřeba je to učit.
V dnesnej dobe sa mi velmi paci ze urobili web kde je fotoreportaz mnohych porodnic http://www.babyonline.cz/…e-z-porodnic ,urcite je to dobry napad a mam mensi strach co ma kde caka a kam ist a ako to tam bude vyzerat. mnohe porodnice maju stanoveny termin do predu treba rezervovat nadstandartnu izbu, ked uz ste si vybrali terba sa informovat a navstivit porodnicu do predu
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.