Tatínek nad 50 let

Anonymní
12.2.16 10:21

Tatínek nad 50 let.

Ahoj holky, jste tu některá která čekáte dítě se starším mužem? S manželem již jedno dítě máme, ale nějakým způsobem :jazyk: se stalo, že jsem otěhotněla a to neplánovaně. Já jsem relativně mladá, ale tatínkovi je 50 let a staví se k těhotenství značně negativně…prý se už na další dítě necítí… nevím, jak jeho myšlení ovlivnit v pozitivním smyslu, jelikož dítě si nechám děj se co děj. Přijde mi jako by informací o mém těhotenství najednou ztratil energii a začal se vyžívat pouze v jeho věku. Věřím, že fyzických sil v tomto věku je méně nežli ve 40, ale přeci a mimčo je náročné a babičky nejsou v dosahu, ale…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1828
12.2.16 10:26

Nedivím se mu. Co to bylo za nedopatření? :roll: Podle me je to podraz.
Pokud uz jedno mate, tak bych to hrála na to, ze maly/mala potrebuje sourozence, parťáka. A ze naopak miminko ho omladi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.2.16 10:27
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jste tu některá která čekáte dítě se starším mužem? S manželem již jedno dítě máme, ale nějakým způsobem :jazyk: se stalo, že jsem otěhotněla a to neplánovaně. Já jsem relativně mladá, ale tatínkovi je 50 let a staví se k těhotenství značně negativně…prý se už na další dítě necítí… nevím, jak jeho myšlení ovlivnit v pozitivním smyslu, jelikož dítě si nechám děj se co děj. Přijde mi jako by informací o mém těhotenství najednou ztratil energii a začal se vyžívat pouze v jeho věku. Věřím, že fyzických sil v tomto věku je méně nežli ve 40, ale přeci a mimčo je náročné a babičky nejsou v dosahu, ale…

no právě, ale.. uvědom si, že je mu těch 50, pokud Tobě je výrazně míň, tak to nemůžeš pochopit.. můj taky brblá, že je starý otec (dítko ve 42). Užívá si ho jinak, ale někdy ta energie prostě chybí. Sama to cítím, jaký je rozdíl mít dítě ve 23 a 32 :think: tehdy jsem prochodila celé noci, teď jsem hotová, když se mi malý budí 5× za noc.. Prostě to vem jako fakt, nesnaž se ho přesvědčit, jak je to skvělé. On víc, proč to říká :think: mi měl táta taky v pozdějším věku a třeba v pubertě otřes, rozdíl 2 generací je fakt znát :think: takže bych ho nechala, ať to vstřebá po svém - buď se s tím smíří, nebo na to holt zůstaneš sama (píšeš, že si dítko necháš tak jak tak)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
12.2.16 10:29

Slíbit, že většinu ošéfuješ sama a to taky dodržet a později nevyčítat…hele já se mu nedivim…sama sebe vidim v 50 totálně někde jinde než běhat kolem uřvanýho šklebáka a měnit plíny jak na běžícím páse…všechno zase odznova…strašná představa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
12.2.16 10:30

Ahoj anonyme :)
mezi mnou a přítelem je věkový rozdíl 20 let, je mu jen o pár let míň než tomu tvému. Když jsem náhodou zjistila minulý rok, že jsem těhule byl víc nadšený než v tu chvíli já a měl potřebu to oznámit ten den i prodavačce u pokladny v obchodě :mrgreen: :cert: Byl z toho nadšený, já ještě měsíc v šoku. Mám staršího bráchu, který je podobný tvému příteli, dítě ani nechtěl a teď mají dvou letou holčičku a je z ní úplně k posr*ání a to před tím nechtěl ani o dítěti slyšet, vůbec ho nic v tom nezajímalo a kdykoliv u nich byla návštěva s dítětem neměl k němu žádný vztah natož aby si s ním třeba hrál nebo na něj jen promluvil..myslím, že kdyby prišlo na věc, každý chlap pak vyměkne když už vidí svého potomka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.2.16 10:32

Tak dítě je na cestě, stejně už s tím nic neudělá. A podraz? Prostě kdo souloží, musí s tím tak trošilinku počítat. :jazyk: Teď už záleží jenom na něm a proč se k tomu stavit hned od začátku negativně? Pozitivním přístupem nic nezkazí a pokud má být v p.deli, bude tam, ať se šklebí nebo směje :jazyk: tak proč se zbytečně dopředu stresovat?
Mně taky táhne na 40, ve svým věku bych si mimino už vědomě nepořizovala, ale kdyby se náhodou zadařilo a klidně i ve vyšším věku, taky bych se holt z toho nepo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
12.2.16 10:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jste tu některá která čekáte dítě se starším mužem? S manželem již jedno dítě máme, ale nějakým způsobem :jazyk: se stalo, že jsem otěhotněla a to neplánovaně. Já jsem relativně mladá, ale tatínkovi je 50 let a staví se k těhotenství značně negativně…prý se už na další dítě necítí… nevím, jak jeho myšlení ovlivnit v pozitivním smyslu, jelikož dítě si nechám děj se co děj. Přijde mi jako by informací o mém těhotenství najednou ztratil energii a začal se vyžívat pouze v jeho věku. Věřím, že fyzických sil v tomto věku je méně nežli ve 40, ale přeci a mimčo je náročné a babičky nejsou v dosahu, ale…

a divíš se mu? Já tedy ne. V 50 vychovávat další dítě, až mu bude 10, otcovi bude 60, co když to bude kluk? Těžko se s ním bude on učit na bruslích nebo fotbal, dítku se zase můžou posmívat, že má doma dědu a ne otce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.2.16 10:36

Nemůže být problém v těch okolnostech, za kterých jsi neplánovaně otěhotněla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
12.2.16 10:38

Tohle bych dítěti nikdy neudělala… chlap už má věk dědečka, měl si pomalu užívat vnoučat

• Citovat
  • Upravit
11439
12.2.16 10:44

Pokud se na to necítí, tak se to těžko bude měnit. Ale není to nemožné… I tak, už se stalo, co dělat. Přeci nepůjdete na výškrab proto, že se vám chce mít klidnější důchod… :nevim:

Já jen můžu být ráda, že můj partner se na to cítil a cítí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
12.2.16 10:44

Ty budes mit ditko dej co dej.. no tak je to vyresene ne? manzel s tim tedy asi nic moc nenadela. Zmenit se to muze po prochodu druhata, treba to muze nakopne k energii. Ikdyz pochybuju velice. Pokud jeste pracuje, pak Doma maly urvanek a druhe odrostle co chce pozornost taty. Bude to vse na tobe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
12.2.16 10:45
@Anonymní píše:

Já se mu vůbec nedivím. Ono pokud se na dítě už necítí nevím jak bys ho chtěla motivovat aby se jako ještě cítil… Prostě každý má nějakou sílu a životní energii. V padesáti letech bych řekla, že je u mužů ten zlom, kdy jde na nich rok od roku vidět, že stárnou. Málo který chlap přizná, že už na něco nestačí. Ten tvůj Ti to přiznal. Nebude to už ten otec v pravém slova smyslu. U nás v rodině jsou nad padesát jen dědečci a už na nich jde vidět, že to skotačení s vnoučaty je úúúplně zcela jiné v 50 v 55 a 60. Vůbec si neumím představit, že by vstávali dennoděnně k miminu, přebalovi, běhali s nimi, učili lyžovat, plavat atd. Stačí jim 14 dní prázdnin a jsou hotoví. Prostě jim už není 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
12.2.16 10:47

Nejspíš o negativech, které přinese jeho věk, víš, tak je (a bude) to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
12.2.16 10:49

:think: Mému otci je 50 let a v poslední době spíš mluví o tom, jak by si přál vnoučata (moje sestřenka má dvouleté dítě, takže vidí, že strejda - o cca 4 roky mladší než můj táta je už dětou dvouletého prcka)… je fakt, že táta si s ním rád pohraje, ale během chvilky už je unavený…

Podle mě bude dítě i otec chudák… ono mít v 50 letech dítě není nic snadného („skoro strejdovi“ je 60 let a má 6letou holčičku a opravdu je znát, že už to nezvládá… má dva syny, kteří už mají vlastní rodiny)…

Manžel nemá věk na to být ted otcem, ale už dědečkem a nějak z tvého příspěvku cítím, že dítě z tvého pohledu neplánované nebylo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.2.16 10:51

Mimino bych ještě v 50 zvládla, ale od jednoho do dvou let je to bezmozek na nohách - furt hlídat, lítat za ním, záchvaty dětského vzteku, že se děcko nedomluví. Pro mě je to nehorší věk. V 56. (57. letech v případě dnes tak moderního odkladu) letech bych řešit 1. třídu nechtěla ani omylem. Sedět nad slabikářem, písankami, vysvětlovat počty a prvouku. Dcera chodí do školy, která má nejblbější učebnice, které jsou napsány pro rodiče (tzn. úkoly pro rodiče, dítě nemá šanci to udělat samo. Jsme na vesnici, kvůli dojíždění jsme to překousli, ale jiná škola tu, jako ve městě, není) a teprve tak od 3.-4. třídy byla schopna samostatně dělat úkoly a učit se. Mít v 60. letech desetileté dítě, chodit na třídní schůzky do 5. třídy, řešit prázdniny, kdo bude hlídat…

Já ho chápu, pro mě by to nebylo, když to otočím. To není jen pobíhání pár měsíců kolem miminka, vydržet růst zubů, noční kojení, plínky atd. To horší teprve přijde. Navíc, vím, že straším, ale u starších mužů je větší riziko, že dítě může mít VVV (tímto zakladatelce samozřejmě přeju ať je miminko zdravé), nebo jiný zdravotní problém. Stačí „jen“ ADHD a různé dysfunkce a to, co jsem popsala výše, bude jen slabý odvárek, protože práce s dítětem, které má takovéto problémy, bude xkrát větší. Může se narodit náročné dítě (to, že první bylo příkladné miminko a bezproblémové dítko, neznamená, že druhé bude stejné) - může být náročné miminko, náročné batole i náročný školák. To si nikdo nevybere. A statistiky říkají, že u starších otců riziko stoupá.

K tomu generační propast, jak psala @martina.se . Měla jsem kamaráda, jehož otec ho zplodil v 55. letech, takže, když jsme se znali, jeho otci bylo 75 let a kamarádovi 20. Byl to dědoušek, co seděl v obýváku a po všech štěkal, že chce mít klid, při obědě se nesmělo mluvit, po obědě se nesmělo mluvit, protože to si šel lehnout, synovi nerozuměl, každý se mu raději klidil z cesty i manželka, povídat se smělo šeptem v kuchyni, protože starý pán zrovna spal/díval se na televizi/četl noviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová