Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@critline píše:
Pracuji na alergo-urcite spirometrie, jestli máš astma určitě nás svého pneumologa. Odbery krve-ECP vyloučit embolii.
Vzhledem k tomu, že nevím, kdo to je, tak asi ne ![]()
@Aries6 píše:
Jo, mám nadprůměrné hodnoty - od začátku.
a „dýchátko“ máš? rtg ti dělali?
@Aries6 blbost. Určité mate pohotovostní léky - inhalační. Pokud nezabírá ani dvojitá dávka, pak zkousim léky na alergii, v nejvyšší nouzi pohotovost. Zima astmatikum většinou dělá spis dobře.
@Aries6 píše:
Vzhledem k tomu, že nevím, kdo to je, tak asi ne
plicař
@jdukolem píše:
plicař
Jo tak to mě došlo
Jde spíš o to, že poprvé slyším o tom, že každý astmatik má chodit i na plicní.
@jdukolem píše:
a „dýchátko“ máš? rtg ti dělali?
Mám, beru denně. Rtg nee. Ona mě tak nějak obyla
Tak kam teď?
@Zkai píše:
@Aries6 blbost. Určité mate pohotovostní léky - inhalační. Pokud nezabírá ani dvojitá dávka, pak zkousim léky na alergii, v nejvyšší nouzi pohotovost. Zima astmatikum většinou dělá spis dobře.
To bych logicky taky řekla. ![]()
Ahoj mám stejný problém. Také jsem astmaticka na lecich prodělala jsem vírozu s kašlem a špatně se mj dýchá. Snad jak bude tepleji bude to lepší. Ale ted i když sedim tak cítím ten tlak.
Tjo a ted nevím kdo dává žádanku na plicní, asi i praktická i alergolog ne? @jdukolem co? Osobně bych si tedy nejdřív řekla tomu, kdo mi přijde normalnejsi, ale je mi divne, ze Vas tam praktická neposlala už dávno.
@Zkai píše:
Každý astmatik ma docházet na plicní. Třeba kortikoidy nemohou psát praktičtí lekari. Jaké léky uzivate?
To si nejsem jistá, asmatik jsem od mala a nikdy jsem na plicním nebyla a ani mě tam neposílali ![]()
@EvaG píše:
Ahoj mám stejný problém. Také jsem astmaticka na lecich prodělala jsem vírozu s kašlem a špatně se mj dýchá. Snad jak bude tepleji bude to lepší. Ale ted i když sedim tak cítím ten tlak.
A jak jsi se při té viroze léčila? Já totiž nebrala ani Paralen - ten asi jen 2× za celé 4 dny a na kašel tymiánový odvar. Tak nevím, jestli jsem něco nezanedbala. Máme 3 děti a chlap ležel taky. Co to šlo, jsem ležela, ale to nejnutnější jsem musela udělat.
@Zkai píše:
Tjo a ted nevím kdo dává žádanku na plicní, asi i praktická i alergolog ne? @jdukolem co? Osobně bych si tedy nejdřív řekla tomu, kdo mi přijde normalnejsi, ale je mi divne, ze Vas tam praktická neposlala už dávno.
Zkusím praktickou, co ona na to. Je to, co jsem zatím poznala, dobrá doktorka.
Tak děkuji všem za příspěvky.
@Aries6 píše:
Zkusím praktickou, co ona na to. Je to, co jsem zatím poznala, dobrá doktorka.
Tak děkuji všem za příspěvky.
jj chtěla jsem napsat praktická…ale hele… nelez tam - chřipka všude.. nejdřív jí zavolej
@Petruna21 já právě taky vrozený, takže už vim prd jak jsem se to plicní vlastně dostala. Ale musím funět symbicort a ten může napsat jen pneumolog.
@Aries6 píše:
A jak jsi se při té viroze léčila? Já totiž nebrala ani Paralen - ten asi jen 2× za celé 4 dny a na kašel tymiánový odvar. Tak nevím, jestli jsem něco nezanedbala. Máme 3 děti a chlap ležel taky. Co to šlo, jsem ležela, ale to nejnutnější jsem musela udělat.
Já dostala atb na ten kašel. Já ležela týden a nebyla jsem schopna nic dělat.
@jdukolem píše:
jj chtěla jsem napsat praktická…ale hele… nelez tam- chřipka všude.. nejdřív jí zavolej
Právě!!! Uvidím. Díky