Ťažko sa mi dýchá

7.2.12 20:24

Ťažko sa mi dýcha

Poslednou dobou, asi tak mesiac, možno menej, sa mi nejako ťažko dýcha, akoby som mala okolo hrudi oceľovu obruč, alebo tak upchatý nos, že ho neprefúknem. Môj doktor mi ale povedal, že je to v tomto počasí normálne, a mám počkať až sa to zhorší.
Naozaj je to normálne a som jediná čo si to ešte nevšimla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
179
7.2.12 20:36

počasí to může zhoršit ;) zkusila bych navštívit alergologii a změnit obvoďáka ;) ať je ti brzo lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
7.2.12 20:44

Ahoj já tohle mívám dost často když mám vysoký tlak a zrychlený puls

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
8.2.12 08:29

Ahoj! :mavam:
Já jsem dost dlouho trpěla neustále ucpaným nosem a čím dál hůř se mi dýchalo! Došlo to do stavu, kdy i obyčejnej smích mě tak vyčerpal, že jsem potom měla problémy vůbec se nadechnout! Přítel (lékař) už byl ze mě naprosto šílenej, jelikož já jako zdrav.sestra odmítala jít k odborníkovi, abych tam zbytečně neotravovala a nedělala ze sebe hypochondra! :lol: No, cca po roce mě přítel opravdu donutil a objednal na plicní! A výsledek? Středně težký astma, doporučení na ORL a alergologii. Na alergu nic moc, na ORL jsem dostala spec.kapičky. Poctivě si dýchám inhalátorem, chodím na pravidelný kontroly na plicní a paráda! Dýchám opět volně a přítelovi se neustále omlouvám, že jsem ho neposlechla hned! :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
8.2.12 08:33

Záleží, jak silné jsou tvoje problémy a jak hodně tě omezují v běžném životě! :nevim: Ale asi bych počkala (pokud je to možný), až přejde tohle děsný počasí a pokud obtíže neustanou trvala bych u obvoďáka na doporučení k plicaři či ORL lékaři!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
18.11.15 21:00

Normální to není, nech si udělat test na astma, na podzim se dýchá hůř. Plicní a alergologii doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.15 21:08
@Petrolka píše:
Normální to není, nech si udělat test na astma, na podzim se dýchá hůř. Plicní a alergologii doporučuji.

Dakujem, uz netreba, bolo to tehotenstvo :oops: 8 mesiacov po dotaze som porodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
21.11.15 10:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
26.2.18 19:16

Prosím o radu. Jsem astmatička na lékách. Teď se mi asi měsíc špatně dýchá - prodělala jsem nějakou virozu - klasika horečky, trochu kašel - od té doby to pociťuju. Dneska na alergu vše z jejich pohledu v pořádku. Špatně se mi dýchá paradoxně, když jsem v klidu. Když jsem v zátěži, jsem naprosto v pohodě. Tlak mám taky v pořádku.
Takže co dál? Může to být počasím a mám vyčkat nebo si u praktické lékařky vyžádat doporučení na plicní nebo někam dál?
Děkuji za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.2.18 19:19
@Aries6 píše:
Prosím o radu. Jsem astmatička na lékách. Teď se mi asi měsíc špatně dýchá - prodělala jsem nějakou virozu - klasika horečky, trochu kašel - od té doby to pociťuju. Dneska na alergu vše z jejich pohledu v pořádku. Špatně se mi dýchá paradoxně, když jsem v klidu. Když jsem v zátěži, jsem naprosto v pohodě. Tlak mám taky v pořádku.
Takže co dál? Může to být počasím a mám vyčkat nebo si u praktické lékařky vyžádat doporučení na plicní nebo někam dál?
Děkuji za každou radu

dělali ti spirometrii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
26.2.18 19:27
@jdukolem píše:
dělali ti spirometrii?

Jo, mám nadprůměrné hodnoty - od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206

Každý astmatik ma docházet na plicní. Třeba kortikoidy nemohou psát praktičtí lekari. Jaké léky uzivate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876

Pracuji na alergo-urcite spirometrie, jestli máš astma určitě nás svého pneumologa. Odbery krve-ECP vyloučit embolii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
26.2.18 19:28

@jdukolem Já nevím, jestli jsem třeba nějak „nezanedbala“ kašel při té viroze :think: Ale nekašlala jsem zase nějak moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
26.2.18 19:30
@Zkai píše:
Každý astmatik ma docházet na plicní. Třeba kortikoidy nemohou psát praktičtí lekari. Jaké léky uzivate?

Vidíš, to je pro mě novinka. Celkově ta paní doktorka je taková divná. Vždycky mluví jinak, se mi zdá. Ona zkontroluje to, co má, napíše recept a nazdar.
Mám si to plicní vyběhat u ní nebo u praktika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí