Tchýně a naše první mimi

14.9.23 00:50

Tchýně a naše první mimi

Ahojky, tady je asi kazda rada draha.
Prijde mi jak kdybych porodila svoji dceru sve tchyni a tchyne me totalne odstrcila stranou… :,( Mame 6ti nedelni holcicku, z obou stran je to prvni vnouce takze vsichni jsou na malou nalepeny 24/7. Hlavne rodina ze strany manzela u ktere bydlime, prevazne tchyne. To ze keca do toho jak mam veci delat mi je jedno, ale privlastnuje si malou jak kdyby byla jeji. Bere si ji kdy se ji zachce, oblecu ji a ona na ni navlece dalsi dve vrstvy ve 25° a to zmizim jen na okamzik, mala totalne zpocena. V noci mala brecela pri krmeni, rozrazili se dvere a v nich tchyne (normalne k nam do pokoje nikdy nesla) vezme mi malou z rukou a jde ji krmit na verandu, vitezoslavne mi ji vraci po pulhodine ze ji jako utesila…Takovych nevhodnych veci se odehralo nekolik behem techto 6ti tydnu, jeste ve me pumpuji hormony a stve me to ze ona nebere ohledy na moje pocity jakozto na novou matku, ale musim to byt ja kdo musi myslet na to abych ji nejak neurazila a neranila jeji pocity. Kdyz jdu s malou ven behem dopoledne kdy je zvykla s ni prosedet pul dne na verande, nebavi se, je urazena, dela jak kdybych pred ni svy vlastni dite schovavala. Nikdy jsme nemeli problem naopak brala jsem ji jako svoji druhou mamu, protoze moje bydli daleko, ale ted…??? Ona neni zly clovek ale to co posledni tydny predvadi ma vytaci do ruda!!! Vzteky a litosti brecim protoze bych cekala ze nekdo kdo si prosel materstvim s 3 detma by mi rozumnel a dopral nam soukromi, alespon na zacatku kdy si to clovek chce uzit s partnerem. Mam I obavy z toho, ze mala na ni bude upnuta vic jak na me, ze ona me totalne hodi bokem a mala nebude ani vedet kdo je jeji mama. Toho se bojim nejvic… Mel to nekdo podobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
965
14.9.23 01:08

Prave ze tyto babicky casto zapomenou, jaky to je a vidi jen ten svuj pohled a zajem. Je treba ji to rict a nastavit hranice, aby me lezla tchyne do loznice uprostred noci to bych se asi pekne nastvala a poslala ji do mist kde slunce nesviti! :pocitac: Kazdopadne ne vzdy je to jen na skodu, aspon si i odpocines, ale ceho je moc toho je prilis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
14.9.23 01:26

Natvrdo to řekni, vymez se. Je to nutnost, jinak ti hrábne. Ty musíš mít klid a být v pohodě pro mimino a mít svojí intimitu a soukromí s dítětem do které nikdo nezasahuje. Naprosto tě chápu. Já jsem poměrné striktní povaha a když se takhle moje matka začala chovat, prostě jsem jí vyhazovala a narovinu řekla „Ne, matka dítěte jsem já a né ty, a já chci mít teď soukromí a klid, pa“.
A narovinu, nevím jaké máte možnosti, ale proboha jděte pryč do vlastního, klidně nájmu. Jinak ti jebne. Věř mi, vím o čem mluvím. K nezaplacení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
14.9.23 01:30

A jak to dočítám, tohle je fakt peklo, ona si regulérně z tvého dítěte dělá vlastní a nárokuje si ho. Už bych balila, tohle se jen tak nezmění. Boha to je baba :cert: Já jsem od rány, tak fakt nechápu jak sis tebou uvedené vůbec mohla nechat líbit, já už bych jí poslala do patřičných míst. Co partner na to?
Tohle přece mají být jen vaše chvilky, dítě potřebuje bonding a vyrovnanou mámu. Ani kecat do toho co a jak ti vůbec co nemá! Pamatuje si houno z dob kdy byla matka ona, jen tě zámérně staví do role neschopné.
Jednej, jinak si to budeš jednou strašně vyčítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
14.9.23 01:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
14.9.23 03:17
@Jazmine píše:
Přečti sihttps://medium.seznam.cz/…pujcim-20835

Toto je svatá pravda. Taky jsem si na ten článek vzpomněla. Moje matka, která s námi byla minimálně půl produktivního života doma a bylo nás víc, nikomu žádné psí kusy nedělá. Naopak si užívá klidu :lol:
Navíc pochází z prostředí, kdy nechodila ani do školky. Její maminka, moje babička, už ve své době pracovala z domova a nosila zaměstnavateli hotovou práci, měla děti doma.

@92Lucinka92 píše:
Ahojky, tady je asi kazda rada draha.
Prijde mi jak kdybych porodila svoji dceru sve tchyni a tchyne me totalne odstrcila stranou… :,( Mame 6ti nedelni holcicku, z obou stran je to prvni vnouce takze vsichni jsou na malou nalepeny 24/7. Hlavne rodina ze strany manzela u ktere bydlime, prevazne tchyne. To ze keca do toho jak mam veci delat mi je jedno, ale privlastnuje si malou jak kdyby byla jeji. Bere si ji kdy se ji zachce, oblecu ji a ona na ni navlece dalsi dve vrstvy ve 25° a to zmizim jen na okamzik, mala totalne zpocena. V noci mala brecela pri krmeni, rozrazili se dvere a v nich tchyne (normalne k nam do pokoje nikdy nesla) vezme mi malou z rukou a jde ji krmit na verandu, vitezoslavne mi ji vraci po pulhodine ze ji jako utesila…Takovych nevhodnych veci se odehralo nekolik behem techto 6ti tydnu, jeste ve me pumpuji hormony a stve me to ze ona nebere ohledy na moje pocity jakozto na novou matku, ale musim to byt ja kdo musi myslet na to abych ji nejak neurazila a neranila jeji pocity. Kdyz jdu s malou ven behem dopoledne kdy je zvykla s ni prosedet pul dne na verande, nebavi se, je urazena, dela jak kdybych pred ni svy vlastni dite schovavala. Nikdy jsme nemeli problem naopak brala jsem ji jako svoji druhou mamu, protoze moje bydli daleko, ale ted…??? Ona neni zly clovek ale to co posledni tydny predvadi ma vytaci do ruda!!! Vzteky a litosti brecim protoze bych cekala ze nekdo kdo si prosel materstvim s 3 detma by mi rozumnel a dopral nam soukromi, alespon na zacatku kdy si to clovek chce uzit s partnerem. Mam I obavy z toho, ze mala na ni bude upnuta vic jak na me, ze ona me totalne hodi bokem a mala nebude ani vedet kdo je jeji mama. Toho se bojim nejvic… Mel to nekdo podobne?

Tvrdě se vymezit. Teď je otázkou, do jaké míry můžete. Bydlíte u manželovy rodiny někde v pokojíku nebo máte dva oddělené byty a fungujete jako dvě nezávislé jednotky? V tom případě by letěla jak namydlený blesk.

Ty nekojíš? Jak si může dovolit vyrvat tak malé dítě z ruky a odkráčet s ním na verandu? Poslala bych ji chrápat a ať si jde po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11856
14.9.23 03:36

Jak jako vyrvala? TOS ji nechala? Jednoznačně bych řekla že je to moje dite..jako neměla bych nic proti tomu že s ní třeba chvíli je na té verande, nebo že vyrazí s kočárem ale aby mi moje dítě někdo bral uprostřed noci? Nebo se cítila uraženě že si své dítě vezmeš? Je to tvé dítě a když ty s ním chces jít na procházku a ty ho chceš mít u sebe a utěšit ho sama tak ho prostě nedávej z ruky…
Asi bych tam už nebydlela…teda já bych tam nebydlela asi nikdy..a i u mých rodičů bych nebydlela kdyby to bylo jen trochu možné…nedela to dobrotu…a to mám respektující babičky,

Po takovém chování tchýně bych odjela k mým rodičům a itenzivne hledala jiné bydlení…
Mmch..co na to říká tvůj partner? Když by ses vymezila stal by za tebou nebo by bránil svoji matku? Podpořil by tě v odstěhování se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
14.9.23 05:40

Tak vyrvat mi někdo dítě v noci při krmení, tak dostane na budku ať by to byl kdokoli.

A ty na to jako nic? To jsi s tím v pohodě? Lehneš si a čekáš, kdy ti ji přinese?

To se pak nediv, že tchyně nemá hranice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
14.9.23 05:57

Takže tchyně ti uprostřed noci sebere miminko a ty sklopíš uši, jdeš si zpátky lehnout a potupně čekáš, než ti ho milostivě vrátí? Ještě řekni, že jsi jí poděkovala. Ty jsi hodně nesebevědomá a neprůbojná, viď?

Holka, tohle je přesně ta chvíle, kdy máš řádit jako tajfun, tchyni seřvat na tři doby, dítě si vzít zpátky a zabouchnout a zamknout za sebou dveře. Vím, že může být těžké se vymezit, když jsi celý život zvyklá poslouchat a chodit po špičkách, ale jestli za něco stojí bojovat, tak za vlastní dítě :kytka:. Budeš v sobě muset probudit tu mámu-medvědici a dupnout si, že takhle teda ne, i kdyby se milá tchyně měla vzteknout. A co nejrychleji vyřešit bydlení, protože tohle nebude dělat dobrotu nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
14.9.23 06:07

Tchýni bych poslala z otočky do pr.dele. Takovej pořádek bych si udělala, že by čuměla. Zatím ale stojíš a čumíš ty. Proč? :roll:

A další věc … Stěhování. A to hodně rychle. Nechápu, jak může na tohle spolubydlení někdo kývnout. Radši nájem a uskromním se, než tohle …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
14.9.23 06:28

A co tyjo manzel? Muj by svoji matku sezral na miste, uz by nikdy nic nezkusila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 06:36

Jako nastávající otec prvního dítěte podobné chování u všech žen v okolí své ženy. Všichni to snad prožívají více než my, všichni se nutí do nějakých rad, jak to všechno zvládnout,…

• Citovat
  • Upravit
53190
14.9.23 06:43

Problém je, že ty si nejsi sama sebou jistá a tvou sebejistotu ještě podrývá fakt, že nebydlíte ve vlastním, ale u partnera rodičů. Nevím, proč jste na to kývli, ale snad to je jen dočasné řešení, jinak vám všem brzy rupne.
Vůči tchyni se důrazně vymez a bylo by potřeba, aby to udělal i tvůj chlap. Kdyby se mi někdo snažil vyrvat plačící novorozeně, tak mu normálně jednu ubalim :mrgreen: Sedněte si s ní někdy v klidu a vysvětlete jí, že takhle tedy ne. Pokud máte nějak oddělené to „vaše“ bydlení, klidně se zamykejte, nehrozí, že k vám bude trajdat, jak se jí líbí, co kdyby vás přistihla třeba při sexu? :roll: Vy k ní asi taky nelezete kdykoli se vám zlíbí. A dítě je vaše. Slušně ale jasně jí řekněte, že pokud budete potřebovat pomoct nebo radu, tak si o ní řeknete, jinak ať se drží stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
14.9.23 06:52

Snad predevcirem o ton napsala nejaka zenska na Seznam medium a dostala silenou sodu. A ja kdyz to cetla jsem si rikala, jeee nekdo zazil to co ja. Nezbyva ti nic jineho nez se opravdu ostre vymezit. Driv byla jina doba, ona ma pocit jak pomaha a realizuje se, treba mela deti v jeslich a neuzila si je. To ale neni tvuj problem. Ty jsi matka, musi to byt podle tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí