Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsme dali na hodinku hlídat syna tchýni, jelikož jsem potřebovala jít k lékaři a nechtěla jsem ho brát s sebou a když jsem si pro syna přišla, tak se mi tchýně pochlubila, že mu dala půlku kelímku pribináčka. Synovi nedávno byli tři měsíce, prý svým dětem také dávala pribináčka. Prý si pochutnal. Jenže mě teď syn už brečí hodinu v kuse asi bolestí bříška a nevím co dělat? Už ji ho hlídat nedám.
No tak sis ho měla vzít sebou, poučení pro příště. Já si pamatuju, že jsem dávala synovi pribináčka taky v podobném věku…ale to byla jiná doba a jiné složení pribináčka ![]()
@Anonymní píše:
@Monchichik nechtěla jsem ho s sebou brát mezi nemocné
Já tě chápu, ale pokud ho necháš babičce, stát se může cokoliv, jak vidíš…
Tak hlavně neměla dát nic o čem bys nevěděla a měla se tě zeptat jestli může. Kor ve 3 měsících. Mě by to naštvalo taky. Ty kecy že sis měla vzít malý sebou nechápu. Každý normální by ho v chřipkovém období raději nechal doma s někým. Jinak pokud pláče a propina se může to bolet. Masírovat bříško, pokud máš doma probiotika tak dat a vyčkat nic jiného stejně nezbývá 🙂
Proboha kolik je babicce, je senilní nebo dementní
Pribinak se snad nedával 3mesicnim dětem v žádné době a především a i kdyby bylo dítěti třeba 8mesicu má se nejdřív domluvit s tebou co už dítě ji atd.
@Anonymní píše:
@Monchichik nechtěla jsem ho s sebou brát mezi nemocné
Neboj on na to neumře, max se pokadi…
Udělala bych video a poslala ji ho, jak mrňous trpí a že je to její vina
ve 3m!!! Co dostane v půl roce? Parky? Buček? Vetrnik? ![]()
@vrti_sari No tak v tomhle případě by asi bylo lepší ho vzít sebou, obzvláště kdyby věděla předem, čím malého tchyně nacpe…
Podle mne z pribinacka nebreci.
Jako chapu te, taky by me to vytocilo, ale boleni bricha z toho nema bozinku. Zase neprehanej.
Takhle, tohle by mě asi taky dost naštvalo. Každopádně stalo se, tchýně to určitě neudělala za účelem mu ublížit. Takže bych jí akorát důrazně upozornila, že je plně kojený/na UM a že si nepřeješ, aby mu něco dávala. No a při každém dalším hlídání jí to připomínat. Pokud by to nepochopila, tak hold najít na hlídání někoho jiného… ![]()
Věřím tomu, že může mít kolikovitou bolest břicha z Pribinacka, který má pro dětský žaludek a streva naprosto nevhodné složení.
Pokud je bába dementní a senilni, nerespektuje, ze je vysostne právo matky rozhodovat o stravě trimesicniho dítěte a nezáleží na jejím názoru nebo čím cpala své deti, tak si budeš muset zařídit hlídání jinak. Nebo příště nabalit do kočáru, ať krouží kolem nemocnice. Tak jsem to řešila já.
@welovefashion píše:
Neboj on na to neumře, max se pokadi…
On sice neumre, ale pokud je kojeny, tak se naruší specifická střevní mikroflora, která je jen při plném kojení. Má vliv na vývoj imunity. Vadilo by mi to, hodně. Člověk, který by to udelal, by naprosto ztratil mou důvěru. Když se podá první příkrm, už to nejde vzít zpět.
Tvl v tomto veku jsou deti v podstate jen na UM nebo MM. Proc maj ty babky porad tendence deti vykrmovat a davat jim sr.acky?
Nic se mu nestane, ale byla bych nastvana, neb se jedna o tak male mimino
Ahoj, dnes jsme dali na hodinku hlídat syna tchýni, jelikož jsem potřebovala jít k lékaři a nechtěla jsem ho brát s sebou a když jsem si pro syna přišla, tak se mi tchýně pochlubila, že mu dala půlku kelímku pribináčka. Synovi nedávno byli tři měsíce, prý svým dětem také dávala pribináčka. Prý si pochutnal. Jenže mě teď syn už brečí hodinu v kuse asi bolestí bříška a nevím co dělat? Už ji ho hlídat nedám.