Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to normalni, rika se tomu separacni úzkost a je to dulezita fáze vyvoje dítěte. Cim vetsi pocit bezpeci ji ted das, tim dtiv to přejde.
@Adelka951 píše:
Je to normalni, rika se tomu separacni úzkost a je to dulezita fáze vyvoje dítěte. Cim vetsi pocit bezpeci ji ted das, tim dtiv to přejde.
Jak dlouho to trvá? ![]()
@Anonymní píše:
Jak dlouho to trvá?
To je ruzne, zadej si do google.
Může jít o separační úzkost stejně jako diskomfort při růstu zubů. Neodcházej od ní, nenechávej jí „výchovně“ vyřvat, buď jí nablízku a vydrž, ono to přejde, ať je to cokoli
A nezlob se na ní (z tvého příspěvku je ta rozmrzelost až naštvanost úplně cítit) - miminka nám v tomto věku nedělají nic „natruc“ a schválně.
Mám dceru přesně ve stejném věku a je to u nás to samé. Přes noc sice spí, přes den ji občas zabaví starší bráška, ale jakmile zůstane sama, tak prostě pláče. Taky to tipuji na separační úzkost a k tomu růst zubů. U syna separační úzkost trvala asi měsíc, byla jsem z toho na prášky. Ale fakt jsem byla neustále s ním a musím říct, že to bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat.
Presne tak to u nas vypada pri rustu zubu. Jidlo jen tekute a nejlepe studene, kojeni co hodinu. Ber to jako ze je nemocna, neni ji dobre, stejne ti nic jineho nezbyde. Nachlad kousatka a nachystej si cipky proti horecce a bolesti, muze byt mnohem hur.
Mas dobry že ti spí v noci. Mne nespala ani v noci. Teda vlastne nespí pořád. A k tomu řve pořád, s tim rozdílem ze té mojí je 15m. Ale té se derou ven 4stolicky a horní 3
Separační úzkost, u nas trvala 2 měsíce. Je to úplně normální, většinou to přichází kolem 8 měsíce. A i zuby to muzou byt, doporucuju namazat calgelem.
Ahoj
Přicházím s dotazem. Mám první miminko holcicku, ktera má 7,5 mesicu. Do minulého pátku byla od narození úžasná vyhrála si sama, semnou, nebyla zvyklá na nošení v rukách vůbec neplakala pořád vysmata. Ale od pátku se vše změnilo. V noci je hodná to spinká ale přes den? Od pátku každý den se ji něco nelibi, nevydrží si sama hrát nevydrží si hrát semnou ukazují ji hračky po pár min se začne vztekat chce brečet, odejdu na krok začne automaticky hned brečet prostě se jí nic nelíbí. Jíst mi chce jen jogurt a přesnídávku. Obědy a kaše večer vůbec. Dříve vše bastila. Před měsícem ji začli růst dva zoubky dole. Nevím jestli by to mohlo být tím? Fakt nevím jsem zoufalá úplně se zmenila.