Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Dnes je dceři přesně 10mesicu (rozená o 1,5m dříve.. takze správně by ji mělo byt dneska 8,5m).
Chtěla jsem se zeptat, jestli má doma taky někdo lenocha, který nic moc nedělá, a pak ve “staří” to neslo poznat, ze by byl pomalejsi? ![]()
Dcera ještě neleze po 4, jen se plazi, ale zatím vsemozne, nejlíp dozadu couvá, ale dopředu ji to nejde…
na 4 se ji zatím povedlo asi 3× se dostat. ![]()
Když si ji dam ke stehnu na zemi, nebo k takovému hracimu stolecku, tak na kolena jde, ale musím ji tam dat já, sama se nedostane..
Jinak jemnou motoriku má perfektní. Říká máma, baba, deda, ham, mňam.
Chodí na nocnik. (Sedí sama)
Hezky papa (zvládá i kousky) ale nemá ani jedné zub - to mě taky zaráží? ![]()
Zítra jdeme na kontrolu k dr, tak jsme zvědavá co řekne, kazdopadne ta to Moc neřeší.. nikdy.
Jinak dcera má 76cm a 9kg.
Foto pro upoutání ![]()
Pro upoutani tu davas nahe dite ve vane? Vazne je to potřeba? Kazdy ti rekne, ze kazde dite jine. Moje v 10m chodilo, to neznamená že tvoje neni v poradku… A jak chodi na ten nocnik kdyz se jen plazi?
@Eminka-Jituska dcera se začala víc plazit až kolem 8. měsíce, chodit začala v 17mesicich, na pohyb byla lenoch☺️️ teď v dubnu bude mít tři roky, chodí, běhá… nejde poznat, že by se vším začala později😉
@Rickym
Díky za normální odpověď ![]()
Je to moje první dítě a nechci něco zanedbat, když to řeknu doktorce, tak odpoví “je to ok” ![]()
@Mika.ella1
Udelala jsem, neuvedomila jsem si to V tu chvíli. ![]()
Kdyz je narozena o 6 tydnu drive…nechodite do nejake rizikove poradny pro nedonosene deti? ja se synem narozenym v 34tg chodila. presne v 10
mesicich bio se rozlezl po 4, obchazel nabytek a dostal se do stoje. ale nesedel a uz vubec ne na nocniku. cvicili jsme vojtovu metodu-byli jsme automaticky pod dohledem lekarky z rizikove poradny a psala nam zadanky na fyzioterapii.
Každé dítě je jiné, každé potřebuje svůj čas. První byl lenoch, teď je splašeny, neposedí, nepřestane mluvit ani na sekundu
. Druhý zas v 8měsících chodil ale už mu budou dva a odmítá mluvit
vystačí si tak s 5slovy. Neřeším to.
Zuby mít nemusí, někomu rostou později. Je to individuální stejně jako s motorickym vývojem. Jak se zvládá posadit na nočník? Předpokládám, že ji tam posazuješ? Tak to nedělej… Posadit by se měla sama a tím, že ji posazuješ, ví že se nemusí snažit. Na nočník má dost času.
Taky mám první dítě, aktuálně 11 měsíců. S doktorkou se normálně bavím, respektuji ji a ona se normálně baví se mnou. Takže když mám otázky, odpoví mi i když má plnou čekárnu.
Jestli jdete zítra na kontrolu, připrav si seznam otázek a zeptej se ji. Když ti řekne, že je to normální, nespochybnuj ji jen proto, že sousedovic děcko začalo lézt v půl roce…
Dcera je narozená o sedm týdnů dříve. Plazit se začala v 10m. Sedět ve 13m a lézt hned poté. Chodit začala v 17m. Chodíte do rizikové poradny? Tam ti nejlépe poví, zda je vše v pořádku, ale podle popisu určitě je. A jestli bude pak normální? Normální je už teď, jen má své tempu, kor když je narozená předčasně. Mé předčasňačce je už 6 a v září se chystá do školy. Je to chytrá a bystrá malá slečna a to, že vše dělala o něco později než vrstevníci, by na ní nikdo nepoznal ![]()
@Eminka-Jituska dcera začala sedět v 9m, od tel doby jsem taky dávala na nočník. I když neseděla zkoušela jsem bezplenkovku. Ale to jen doma.
Jak to tak píšeš, nepřipadá mi nic na vývoji špatného.
A jak si sama sedne z toho plazeni? Prece musi na ctyri, zacouvat, sednout do boku a dat nohy pred sebe? ![]()
@Eminka-Jituska Jo a zuby dceři začaly růst až v sedmi měsících a úplně v pohodě, bez utrpení, teplot…
Odepisu hromadně-
Sedí sama tak, ze děla šikmý sed a z toho sedu se dostane do přímého sedu. Proto jsem začala posazovat na nocnik. Doktorka mi na to opět rekla, ze to je ok, proto mi nepřišlo divny to nedělat ![]()
Jinak, nikam do rizikové poradny nechodime, ani na neurologii, ani na rehabilitace, a nikdy jsme nebyli.
Dcera totiž když se narodila, tak měla skoro 3kg a 47cm, sama dychala a neměla žádné potíže. Z porodního sálu jela rovnou se mnou na pokoj a za 4 dny jsme sly domu. Rozkojena. Nebyla ani v inkubátoru. Takže z toho usoudili, ze je v pořádku a nikam nepotřebuje, a pokud by dětská dr viděla nějaké nesrovnalosti, tak by nás měla poslat ona.
Ale zatím to neudělala…