Jak odstranit holoubky v nose miminka

59
1.3.20 22:31

Jak odstranit hloubky v nose

Dobrý večer, prosim o radu, jak mám odstranit svému 7mesicnimu synovi Holoubky z nosu? :zed: vím, že je to praštěná otázka ale můj syn má hroznou hrůzu z jakékoliv odsávačky a vadí mu celkové když mu saham na nos. I když mu chci jen namazat nebo utrit obličej, jak mile se přiblíží k nosu začne hrozně brečet a uhyba :( doktorka mi řekla, že hold musím pretrpet brek. Opravdu se snažím dokonce jsem zkoušela různé metody a nic :zed: malému se dělají Holoubky hodně (nebo spíš bordel, jak papa vše si matla po obličeji a pak to má i v nose) nechala jsem ho dva dny a hned chrapal a měl ucpaný nos..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5546
1.3.20 22:33

Nezlob se na mě, ale kolik vazi 7 mesicni miminko? To ho neprepereš? Cekas na co? Na domluvu? A on pak ma uspaný nos? Co cekas za odpovedi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45719
1.3.20 22:35

Mne se osvedcilo strikat do nosu morskou vodu, ono to pak vetsinou vyjde ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.20 22:36

Odsávačka na vysavač a chytnou ruce…tak, že je potřeba asistence. Nebo já to dělala takhle..ruce podél těla v leže a ty jakoby klekla jsem okolo rukou tak aby mi ruce nemohly dát na odsávačku. Samozřejmě, že něžne! Vždy do 10s. Hotovo. Děti si zvykly. Prostě musíš. Pak rýma vleze do ucha a je to větší malér.

• Citovat
  • Upravit
9293
1.3.20 22:39

@veria mně se taky osvědčil Sterimar a když něco zůstane, tak to ještě odsaju jen tím balónkem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
1.3.20 22:39

@Pavlička čekám nějakou normální radu.. mám první dítě. A řve až tak, že přestává dýchat, jasně že bych ho,, přeprala,, ale je mi ho hrozně líto jak brečí. Nemá rýmu. Jen mu tam prostě překáží ty Holoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2011
1.3.20 22:40

Doporučuji vyčistit mu nos štětičkami do uší. Když se na tu vatičku chytne delší holub, tak toč dokola a namotavej. Je to pryč raz dva. Dítě si polož a trochu ho zalehni, je to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.3.20 22:41

Kojence přepereš. Raději trochu breku než zánět uší. Stříkala jsem pravidelně mořskou vodu, jinak jsem odsávala. Sedla jsem si na zem, položila dítě, dala hlavu mezi stehna, ruce pod nohy a jeho nohy jsem zajistila svými nohami. Ani se nehnul a bylo to hned. Trauma z toho nemá ani jeden.

• Citovat
  • Upravit
53518
1.3.20 22:46
@Mmm22 píše:
Dobrý večer, prosim o radu, jak mám odstranit svému 7mesicnimu synovi Holoubky z nosu? :zed: vím, že je to praštěná otázka ale můj syn má hroznou hrůzu z jakékoliv odsávačky a vadí mu celkové když mu saham na nos. I když mu chci jen namazat nebo utrit obličej, jak mile se přiblíží k nosu začne hrozně brečet a uhyba :( doktorka mi řekla, že hold musím pretrpet brek. Opravdu se snažím dokonce jsem zkoušela různé metody a nic :zed: malému se dělají Holoubky hodně (nebo spíš bordel, jak papa vše si matla po obličeji a pak to má i v nose) nechala jsem ho dva dny a hned chrapal a měl ucpaný nos..

Jeden drží, druhý odsává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.3.20 22:52
@Mmm22 píše:
@Pavlička čekám nějakou normální radu.. mám první dítě. A řve až tak, že přestává dýchat, jasně že bych ho,, přeprala,, ale je mi ho hrozně líto jak brečí. Nemá rýmu. Jen mu tam prostě překáží ty Holoubky.

Tak si představ, že dítěti je 5 a máš mu dát antibiotika, která nechce. Realita všedního dne. Holoubek je něco extra, že to musí mít velké písmeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
1.3.20 22:59

Čtu hloubky, chápu chloupky a on je to holub… tedy miminko - takže holoubek :lol:
Pokud to není hlen, tak neodsávej. Namoč rožek od pleny a fofrem odstraň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
1.3.20 23:05
@Micilin píše:
Doporučuji vyčistit mu nos štětičkami do uší. Když se na tu vatičku chytne delší holub, tak toč dokola a namotavej. Je to pryč raz dva. Dítě si polož a trochu ho zalehni, je to hned.

Jenže to odstraní hleny jen z nosu, ty, co jsou hloub, už tím nevydoluješ. A jestli on si nenechá sáhnout na nos, tak štětičky nebo odsávačka, to máš prašť jako uhoď.

@Mmm22 Děti odsávačku obecně moc rády nemají, ale někdy je to nezbytné. Zkus si říct, že je to pro jeho zdraví, a půjde to líp. A třeba si na to časem i zvykne.
Jo a jestli má ty holuby spíš tuhé a odsávačka nestačí, tak už tu holky radily nejdřív něco nastříkat do nosu - např. Sterimar nebo Vincentku ve spreji (Vincentka má stejný účinek, jen je levnejší - ta lahvička se pak dá znovu doplňovat). Chvíli se musí počkat, aby to ty holuby trochu rozpustilo, a až pak vysát. A vysát určitě, ať mu to nezůstává v dutinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
1.3.20 23:06

Jako zbytej nějaké kaše nebo něco tuhého na kraji bych vzala kapesníkem nebo vatovou tyčinkou, když je tu nudle vzadu, tak holt odsávačku a neptat se, dítě zalehnout a odsat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
1.3.20 23:06

Já dělala všechno hrou- nejdřív zvyknout na vysavač, pak zkoušet běžící odsávačku na sobě- na dlani, hřbetu ruky, tváři, půjčit ji prckovi do ruky- větš. ji automaticky strčí do pusy. A pokud se jí nebude bát, nebude problém ho odsát. Moje děti si pro ní jako batolata sami chodily a děsně je to bavilo.
Jinak taky doporučuju stříkat do nosíku Vincentku, Sterimar apod- tužší nudle to naředí a buď vytečou ven, nebo se lépe odsají.
Příp. udělat smotek z kapesníku a nudle vyšťourat.
Jinak fakt ale musíš své dítě zvládnout,,přeprat", nebo se nebát zavelet, jinak Ti za pár měsíců bude skákat po hlavě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.3.20 23:31

Pokud chrápe a má ucpaný nos, tak to není těmi zbytky jídla, ale prostě zaschlé nudle. Nevím, z čeho děláš vědu, tak si holt chvíli pobrečí. Některé věci jsou prostě nutnost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí