Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Mám 6 měsíčního chlapečka. Před 14 dny byl hospitalizován v nemocnici se zánětem ledvin. Po týdnu nás pustili domu s tím, že je vše vporadku, jen dobrat antibiotika a hlídat, aby pil. Nedaří se mi do něho, kromě mléka, nic dostat. Ráno má kaši, dopoledne buď ovoce, nebo mléko, k obědu zeleninu, odpoledne mléko, před spaním mléko a pak ještě jednou v noci. Už 3 den má průjem ( voda s hrudkama). Ty dva dny ho měl jen ráno a pak dobrý, ale dneska ho má už po 4. Měl ho už párkrát od hospitalizace a bylo mi řečeno, že je to k antibiotikum, ale ty už týden nebere. Skusila jsem vysadit ovoce, které začínáme, a stejně nic. Nemáte někdo zkušenost? Jestli to nepřeje, chystám se k dr., ale má dovolenou a zaskok je tam jen ve čtvrtek.
Zkuste bananek, odvar z rýže, dat do zeleninkoveho prikrmu rýži a hlavně dávat probiotika.
Banán už jsem zkoušela a nic, ten rýžový odvar mě nenapadl, dekuji. Ty probiotika dávat stále? Já myslela jen co se berou antibiotika.
Jsou probiotika, která lze užívat stále, na podporu imunity, na správné zažívání- na trhu je jich spousta. Na rychlé zastavení průjmu u miminek je skvělý Enterol, působí docela rychle. Určitě doporučuji.
Probiotika a koupit Tasectan sacky (neco jako Smecta pro dospele).
@Iveta-26 Já dávám probiotika furt i když nejsou žádné problémy. Z těch levnějších nám sedel probio-maxík od dr. Maxe. :—)
Děkuji za rady.. Zkusím ty probiotika, ještě mě napadlo, jestli to nemůže být alergie na mléko. Na doporučení dr. Jsem dala 2× jogurt a od té doby to má. A dneska jsem si všimla, jak byl zase pomalu celý den na mléce, že při každém krmení mu po chvilce začalo bublat ve střevech. Je možné, že by to mohlo být ono? Je mi ale divné, že od 3 měsíce je na UM a tyhle problémy má až teď.