Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, máte někdo zkušenost s použitím tea trea oilu na ekzémek u 5.měs. mimča? S manželem se o tom přeme, myslím si, že je to moc silné na takovou jemnou pokožku. Co myslíte?
Tohle antiseptikum je každopádně silné pro tak malého prďolku. Mám ho sice taky neustále doma v lékárničce, ale používám ho naředěné ve vodě - když už. Ale s tak malým broučkem bych šla spíš k doktorovi.
Taky se mi to zdá dost silné. A myslím si, že spíše vysouší. Náš prcek ted má taky ekzém a MUDr. řekla, že máme promašťovat indulonou. Ale třeba váš ekzem je jiný. Nicméně bych tea tree oil na malého nedala.
A jestli se ti nechce k MUDr, tak poradí i v lékárně ![]()
Včera mi přišla knížka od MuDr Čapkové Atopický ekzém.
Může se používat na ekzém ale ve formě mlék a krémů. Neředěný určitě ne, je to dost silné.
Lucka
No, já bych hlavně prvně zašla k Dr. protože mi přijde jako nesmysl bojovat s ekzémem sama ![]()
Jinak my taky bojujeme, nejdřív jsme mazali bepantenem, pak jsme dostali Jarischův roztok, pak heřmánkovou mastičku… a teď mažeme Imacortem a Imazolem plus a ekzém KONEČNĚ ustupuje
Ale řeším to s Dr.!!!
Ahoj rozhodně neředěný NE. Já si ho jednou mázla na vyňoupnutej pupínek a vypálil mi tam parádní flek, co se pak hojil snad 14 dní. Na mimčo bych ho jen tak nepoužila.
Já jsem si s ním mazala opar, a celý horní ret jsem jsem měla rudý a hrozně mě pálil. Co by to udělalo s takovým prckem? ![]()
Jestli chceš použit něco domácího, použij sádlo, ale myslím, že návštěva kožaře by byla vhodnější.
Díky moc za rady. Už 2× při poradně jsem to doktorce ukazovala a pokaždý mi řekla, že to nic není a že to sluníčko vytáhne a mazat a mazat. No a tak jsem mazala ( Bepanten, Excipial, sádlo, indulona) a jen se to zvětšovalo.
A předevčírem ráno jsem se už naštvala a šla sama bez doporučení na kožní. Dostali jsme endiaron pastu. Dnes je to trošku lepší. Ale na zádech se nám objevily suché až červené flíčky, ale jiné než na tom čelíčku.
chjo. Snad nebudem atopici.
Kači, endiaron pasta je docela dobrá - nám zabrala na „olezlej“ krček, ale bacha na oblečení: jde blbě vyprat!
Já bych určitě neexperimentovala a zašla na kožní. Může tam být i jiný problém, než je exém. Nechci strašit, ale občas se jiný vážnější problém projeví jen nějakou drobností jako je třeba exém, nebo vyrážka. Toť můj názor.
Já bych zase tak moc s tim tea tree olejem nedesila .-) Prave sem to probirala s lekarkou a rekla - ze na maly kousek se to bodove da vyzkouset - pokud se bojis neredene verze - lze tea tree naredit treba v obyc.domacim olivovej oleji a tim zkusit kousek ekzemu potrit.
Sama vim co to je - kdyz nic nezabira - ja osobne takto pres rok experimentuju na sobe -a az stoprocentní tea tree olej mi zabral. … ale bohuzel i male se udelalo neco jako detske akne - tak to prave ted take po endiaron.paste a imazolu - zkousime vysusovat teatreeeckem.-)))
Hodne zdaru.
Já taky myslím, že zředěný s nějakým rostliným olejem by místně neublížil. Ve vodě bych určitě neředila, s ní se nezředí a může to popálit.
My teda ekzém nemáme, ale máme pupínky na obličeji - horm. krém, co mi dal pediatr moc nepomohl, ale zkusila jsem mu na to dávat mateřské mléko a má to lepší
. Možná by pomohlo i na ekzém, za vyzkoušení nic nedáš ![]()
Tak nám asi zabrala endiaron pasta nebo olivový olej, kterým ráno zbytek pasty stírám pryč. Hezké to ještě není, ale už to brouček nemá tak zarudlé. Tak snad už to bude jen lepší. ![]()