Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky vsechny
…Jsem v 18tt a od vcerejska mam nejspis nejaky zanet tam dole (svedeni, paleni..)
Je to hrozne neprijemne, nemuzu skoro ani ven, protoze to svedeni me zabiji
! Chci se zeptat zda je mozne v tehotenstvi pouzit na procisteni spodku Tea tree oil. Dost trpim na zanety mocovych cest uz od puberty a kamaradka mi kdysi poradila nakapat si nekolik kapek Tea tree oleje do lavoru s vodou nebo do vany a par minut tak posedet. Musim rict, ze mi to vzdy perfektne pomohlo a za 1 - 2 dny bylo po zanetu a na delsi dobu klid. Ted jsem ale znovu tehotna a bohuzel netusim, zda nemuze Tea Tree Oil nejak uskodit miminku. ..ziji v UK, kde nejsou gynekologove a mam pocit, ze krome bezucinkovemu Paracetamolu, ani zadne jine leky na ostatni nemoci a neduhy. V lekarne i ve vetsich obchodech ale prodavaji Tea Tree Oil, tak jsem si na nej dnes vzpomela. Bohuzel nevim, kam se obratit. Proto se znovu obracim na vas, moje verne radkyne
Mate nejake zkusenosti s timto olejickem v tehotenstvi? Pripadne nejakou jinou radu, jak se zanetu zbavit jinak nez leky predepsanymi gynekologem?
Dekuji moc za kazdou ac malickou radu. ![]()
ahoj, osobní zkušenost s používáním tea tree oil v těhotenství nemám. na netu jsem našla akorát to, že tea tree oil stejně jako jiné esenciální oleje pro těhotné vhodný není. proč, to nevím
.
ještě bych chtěla podotknout, že v těhotenství bych se experimentování a samoléčení vyvarovala. pokud máš zánět močových cest, který zmiňuješ, tak by ti tea tree oil stejně asi nepomohl, ten je spíš na mykózu. lepší by jistě byla cílená léčba - zjistit, co ti opravdu je, a nasadit odpovídající lék. nějací doktoři v UK být musí, ne
?
každopádně přeju, ať to brzy přejde
.
Ahoj, tak já tě potěším, protože mě dokotorka na svědění poradila právě koupel v lavoru s tea tree olejem!!! Jsem taky těhotná. Ale je to spíš taková první pomoc, když svědění začne, jestli už máš rozjetý zánět tak to nepomůže! Ale zkus a uvidíš. ![]()
Silice v těhotenství vhodné jsou (vyjma některých např. bazalka), ale asi bych se poradila alespoň se zkušeným aromaterapeutem.
Vsem vam holky moc dekuji!!! Ten zanet (svedeni..) trva teprve od vcerejska, zanet mocovych cest to jeste neni, ten bezpecne poznam. Spis jsem potrebovala tu prvni pomoc nez se tady dopatram, ke kteremu doktorovi mam vlastne jit
. Silne totiz pochybuji, ze tyhle veci tady resi obvodak
. Nejsem typ, ktery by si v tehu zahraval se zdravim nejen svym, ale hlavne se zdravim miminka…samolecby takovych problemu urcite nijak nepreferuji…jen jsem potrebovala prvni pomoc, jelikoz je sobota a ve sve ordinaci neni ani ten obvodak a do nemocnice s tim urcite nepoletim. I zlomena ruka je tady v nemocnici totiz jen pro vysmech
. Takze jeste jednou mooooc dekuji vsem ![]()
mě bylo v těhotenství v lékárně řečeno,že se nesmí jen do ukončeného 12 tt,pak už je to ok ![]()
Zajdi do Boots a kup si baleni Canestenu (ted si nevzpomenu, ale mam dojem, ze se to prodava pod trochu jinym nazvem). Prodava se bud krem na zavedeni dovnitr a krem na vnejsek, nebo tablety na zavedeni a krem. Ja jsem v tehu dost trpela na kvasinky a tohle pomohlo vzdy krasne. Poprve poradil doktor a podruhe uz jsem koupila sama. Tady to prodavaji volne. Jo a v letaku je napsano, ze to neni vhodne v tehu, ale muj gynekolog me ujistil, ze je to ok.
Taky se mi to moc zezacatku nelibilo, ale z prirodni samolecby jsem mela v tehu strach.
Ahoj jsem v 10. tt a trápí mě kašel. Můžu si mazat hrudník tea tree olejem? Často mě z toho vydělal. Jinak beru cibulový sirup. Děkuju ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj jsem v 10. tt a trápí mě kašel. Můžu si mazat hrudník tea tree olejem? Často mě z toho vydělal. Jinak beru cibulový sirup. Děkuju
A proč by si nemohla?
Ahoj mám problém od začátku s kvasinky neboli mykózy v lékárně mi bylo doporučeno 100 procentní přírodní sprej vulvovagi nenašla jsem na něj ani jednu recenzí akorát sem si přečetla že to obsahuje Tea tree olej na google sem si zas vyjela že Tea tree není vhodný jsem v 28 TT a trpím na to od začátku neustále pálení 🔥 svědění bohužel nic mi nezabírá a já už sem vyčerpaná
Dr mi říkala že musím vydrzet do porodu
máte někdo zkušenost s tím sprejem nebo aspoň s Tea tree?
Dobrý večer chci se zeptat nebo spíš poradit či můžu v 3měsici těhotenství použít na zubi Tea Tree Oil… jedná známá my to doporučila ale nejsem si jistá ❤️ předem děkuji za odpověďi💗 ☺️