tefal actifry

435
8.12.08 15:47

tefal actifry

Hezký den! Hrozně se mi líbí ta nová fritéza Tefal actifry. Líbí se mi, že je to všechno fritované za pomocí hrozně málo oleje a tím pádem mnohem zdravější než klasicky na oleji nebo ve friťáku. máte jí někdo doma a můžete poreferovat jak funguje a jak jste spokojené? Předem díky moc . Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
159
8.1.09 10:46

ahoj,
taky jsem o ní uvažovala, ale pokud vím, jdou v ní fritovat jen malé kousky, hranolky, kuřecí nugetky apod. řízek nebo smažák v tom neuděláš :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.5.18 11:01

Obnovuji diskuzi, nemáte s tou fritézou někdo zkušenost? Jak z ní chutnají ty hranolky? Jak dlouho se dělají? Fakt stačí jen lžička oleje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
21.5.18 11:10

Stačí odměrka oleje (asi 2 polévkové lžíce). Ze syrových brambor se dělají hranolky cca 25 min. Nám chutnají, ale pochopitelně křupavé jak z mekáče nejsou. Spíš něco na způsob KFC. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.5.18 12:38
@kadlina píše:
Stačí odměrka oleje (asi 2 polévkové lžíce). Ze syrových brambor se dělají hranolky cca 25 min. Nám chutnají, ale pochopitelně křupavé jak z mekáče nejsou. Spíš něco na způsob KFC. ;)

A prosím tě, děláš v tom i řízky? Jaký máš typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
21.5.18 13:16

@terinka4444 mám ji taky a hranolky teda dělám 35-40 minut, pak jsou teprve dokonale udělané…jiné už ani nejím :-) milujeme z toho i velmi rychlou večeři - brambory na kostičky, opéct, po 10 minutách přidat párek…mňam :-P jinak takové ty klasické obalované věci z toho nikdy nebudou chutnat tak, jako z oleje, to bobužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.5.18 13:23

@Kacaba90 mně jde o hranolky, děti je chtějí, já jim to odmítám dávat, je to plné oleje. Tak jsem myslela, že tohle by mohlo jít. Nevím, jakou koupit. Co myslíš? První https://www.alza.cz/…d4156351.htm?o=1 nebo druhou https://www.alza.cz/…d5293874.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
21.5.18 13:28

@terinka4444 jestli to chceš pro rodinu, určitě ber tu větší, čím větší, tím lepší :-) my máme tu úplně základní a vejde se tam cca 1kg hranolek a to už je fakt úplně přeplněné a neudělají se úplně tip ťop 8) navíc inteligentní displej apod. to už je parádní nadstandard :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
23.5.18 09:20
@terinka4444 píše:
A prosím tě, děláš v tom i řízky? Jaký máš typ?

Zkoušela jsem v tom dělat řízky z vepřové panenky Byly dobré, chutná to trochu jinak a strouhanka dost odpadává. Pak jsem v tome dělala frito-misto z mořských plodů, což jsou vlastně obalované mořské plody. Z toho tedy taky strouhanka opadávala, ale bylo to dobré.
Hodně v tom dělám jeden recept z přiloženého receptáře - kuře na ananasu. Pak v tom dělám čínské nudle. Nudle z polévek zaliju vodou, na pánvi si udělám čínu, pak jí dám do actifry i s nudlemi a nechám to točit a nudle jsou lehce křupavé.
Jde v tom dělat spousta věcí, ale já to neumím plně využít.

Typ mám starší, koukala jsem, že se neprodává, ale pro rodinu doporučuji určitě ten největší.

Já mám na hranolky kráječ podobný tomuhle http://www.topshop.cz/…-nicer-dicer a brambory nakrájím na ty úplně nejmenší hranolky a to pak stačí 25min. Jako jo, dělá se to dlouho, ale zase to člověk nemusí hlídat. Dá to točit, na konci to zazvoní, když jsou málo, tak se přidá. Za mě spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2732
23.5.18 10:11

@terinka4444 my máme Tefal Actifry 2v1, který má navíc pánev na pečení. Na ní dělávám kuřecí kousky ze stehenních plátků s kůží a ta křupavá kůže nemá chybu, mňam :pankac: zkoušela jsem tam péct i rybí filety a to taky nemá chybu. A myslím, že jsem tam zkoušela péct i mleté maso do hamburgerů. Švagr nám někdy z práce donese mražené kuřecí stripsy (z těch tedy strouhanka kvůli lopatce opadává), nebo lososí nugety, tak ty peču v té velké nádobě. Když k nim přidám i mražené hranolky, tak máme za nějakých 25 minut hotové komplet jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí