Těhotenské chutě a nechutě

62
27.7.20 07:34

Těhotenské chutě a nechutě

Zdravím, jsem v 8tt těhotenství a mám velký problém s jídlem. Před otěhotněním jsem se snažila jíst zdravě jak to jen šlo a teď na to nemám ani pomyšlení, maso a mléčný výrobky v sobě ani neudržím.. Po ránu v sobě neudržím ani sklenici vody a musím si dát pár loků koly a k snídani sladký pečivo. Celkově místo normálního oběda si dám radši sladkou tyčinku a je mi líp.. takže jim jen sladký a ovoce a cpu do sebe vitamíny… Myslíte, že se to ustálý? Bojím se o to mimi, který potřebuje výživu a já nejsem schopná mu jí dát:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
923
27.7.20 07:39

Měsíc jsem jedla jen smažené věci, vajíčka na šperku a čínské nudle. Zobala jsem k tomu těhotenské vitamíny. Za mě je úplně v pohodě jist co ti chutná, po čem je ti dobře. Těch pár týdnů mi asi jen zvýšilo cholesterol. Tedka jsem v 17tt a už normálně jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3258
27.7.20 07:39

Neboj se, to se může ještě změnit. :hug: Já v prvním trimestru zas nemohla ani vidět nic sladkého (což bylo asi jedině dobře :mrgreen:), co bylo ale horší, tak mi vadila jakákoliv vařená zelenina. Jen jsem cítila tu vůni a šla jsem zvracet. Zhruba v půlce druhého trimestru se to otočilo a teď se můžu po sladkém utlouct a zelenina už mi taky nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.7.20 07:42
@Drobek999 píše:
Zdravím, jsem v 8tt těhotenství a mám velký problém s jídlem. Před otěhotněním jsem se snažila jíst zdravě jak to jen šlo a teď na to nemám ani pomyšlení, maso a mléčný výrobky v sobě ani neudržím.. Po ránu v sobě neudržím ani sklenici vody a musím si dát pár loků koly a k snídani sladký pečivo. Celkově místo normálního oběda si dám radši sladkou tyčinku a je mi líp.. takže jim jen sladký a ovoce a cpu do sebe vitamíny… Myslíte, že se to ustálý? Bojím se o to mimi, který potřebuje výživu a já nejsem schopná mu jí dát:/

Pokud trpíš nevolnostmi, jez to, co v sobě udržíš. Jasně, jíst jen sladké není dobře, ale může se to časem upravit a sníš běžné jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
27.7.20 07:50

Já zaleninu taky nemohla ani vidět. První měsíce jsem přežila jen na chipsech. I tak byl do 5 měsíce záchod muj největší kamarád :mrgreen:. Malá je zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
27.7.20 08:06

Dítě si vezme z tebe co je potřeba, výživou si tak leda pokazíš svoje zdraví nebo postavu ;) většina těhotných fakt nejí ukázkově a prostě jí co snese což je většinou úplný opak toho co všude píšou že by se „mělo“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
27.7.20 08:13

Jsem v 10.týdnu s dvojčaty a už je to lepší.. Tři týdny jsem měla jak žaludek na vodě a sotva jsem něco snědla, nezvracela jsem, ale neměla na nic chuť.
Beru vitamíny a jím už vcelku normálně. Moje kamarádka zvracela a hubla, v druhém trimestru se jí udělalo lépe a miminko je v pořádku.
Přejde to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
27.7.20 08:29
@řehořice píše:
Měsíc jsem jedla jen smažené věci, vajíčka na šperku a čínské nudle. Zobala jsem k tomu těhotenské vitamíny. Za mě je úplně v pohodě jist co ti chutná, po čem je ti dobře. Těch pár týdnů mi asi jen zvýšilo cholesterol. Tedka jsem v 17tt a už normálně jim.

Vajíčka na šperku :-D to sem se po ránu pobavila…neboleli tě z toho zuby? :mrgreen: néé promiň :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
27.7.20 08:50
@AndreaNova píše:
Vajíčka na šperku :-D to sem se po ránu pobavila…neboleli tě z toho zuby? :mrgreen: néé promiň :-D

To je ta autokorekce. :oops: Manžel má za úkol k porodu dodat šperk mého výběru. Tak mu posílám nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
27.7.20 09:15

Mě bylo několik týdnu tak blbe, že jsem jedla jen Vyvary. Ze začátku jen cherry rajčata a saláty. Sladké jsem nemohla a ani maso. Hlavně kureci. To jsem nemohla ani cítit. Ale ani jednou jsem nezvracela. Teď s příchodem 12 týdne se to zlepšilo 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
27.7.20 11:17

Já na začátku přežívala několik měsíců na Coca Cole a pomerančích… Snažila jsem se to prolévat vodou, ale to jsem hned :poblion:. Ono se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
27.7.20 12:41

První cca 3 měsíce jsem jedla čínské nudle, slané tyčinky a bramburky, ktere jsem zapíjela kolou. Zdravá výživa hadr :lol: Maso, cokoliv sladkého (i ovoce) jsem nemohla ani vidět, natož cítit. Z vody se mi taky zvedal kufr, vymackla jsem tam trošičku citronu a hned to bylo o něco lepší. Postupně se to měnilo a teď jim už zase vesměs vše normálně (jsem 37. tyden). Takže neboj, určitě se to ustálí, jen to chce čas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.7.20 13:52

@Drobek999 Buďte v klidu, moje máma když mě čekala, tak v sobě neudržela ani vodu, zvracela až do porodu. Navíc neléčená celiakie na tom měla taky svůj podíl, takže sama o sobě nepřibrala nic, všechno navíc (celkem 4 kg) šlo jen do břicha, které skoro nebylo vidět. Narodila jsem se dřív a s malou váhou, ale bylo tam hodně dalších zdravotních problémů a pak i skřípnutá placenta, jinak jsem se ale vyvíjela normálně. Taky jsem z toho u sebe měla strach, ale i když ženská nepřibírá a zvrací, to miminko si většinou stihne vzít co potřebuje, což jsem ještě nedávno nevěděla a hrozně jsem se bála, že až budu těhotná, nebude přibírat ani miminko, ale není to tak, nestresujte se, najděte si jídla co vám dělají dobře, vynechte jen to, co by se v těhotenství jíst opravdu nemělo a netrapte se tím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.20 18:33

Je mozne, ze mam chute uz 4tt (jestli chapu dobre pocitani-realne dva tydny po oplodneni)? Posledni menses byla koncem cervna, minuly tyden mne zacala bolet prsa, neprikladala jsem tomu vyznam, asi pred tremi dny mi zacalo byt blivno, vzdy po jidle, mam pocit v puse jak po kocovine. Predevcirem jsem si udelala test a dalnice- // okamzite a velice vyrazne. Volala jsem na gyn a tam mi rekli, ze nebude nic videt, ze mam prijit az za tri tydny. Je mi 40, je to moje prvni. Omlouvam se za hloupe dotazy a omlouvam se tazatelce za zneuziti vlakna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 18:39

Prvnich 7 mesicu jsem zila jen na mandarinkach a suchem pecivu. Cokoliv jineho jsem snedla, tak letelo do 10min ven :pocitac: mimco naprosto v pohode, narodilo se temer 4 kilove. Pokud to das, tak jez aspon vitaminy, at se ten jidelnicek nepodepise negativne na tvem zdravi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky