Těhotenství 5.týden

10
12.4.22 15:17

Těhotenství 5.týden

Ahoj,

Měla bych dotaz. Minulý týden jsem si dělala těhotenský test, který mi vyšel pozitivní.
Podle MS bych měla být aktuálně 5+4.
Na první kontrolu mám jít až v 9.týdnu což mi přijde celkem pozdě ale do telefonu mi řekli, že je to tak v pořádku.
Jelikož jsem prodavačka, tak tahání těžkých věcí atd.je na denním pořádku. Snažím se ted ale víc šetřit. Jelikož ale stojím celé dny na nohou, tak mě od včerejška začalo poměrně dost bolet v zádech kdy ta bolest vystřelovala až k lopatkám. Pomohlo trošku protažení ale dnes je to stejné. Jelikož jsem těhotná poprvé a na kontrolu jdu až skoro za měsíc tak mám celkem strach…Tak jsem se chtěla zeptat, zda jste to některá taky měla a jestli nemusím plašit.

Děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3017
12.4.22 15:22

@N2000 Devátý týden je Ok, odpadnou ti nervy, že není nic vidět a budeś mít jistotu :)
Já v prvním těhotenství pracovala jako prodavačka, klasika krátký/dlouhý týden, dvanáctky, tahání všeho možného na denním pořádku.
Pokud tě bolí záda, nejspíš sis s nima hnula, když ses snažila ulehčit a „ochránit“ břicho..
Klidně bych si zašla za fyzioterapeutem na názornou ukázku, jak pracovat s břemeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.4.22 15:30

Tvoje tělo je na zátěž zvyklý, takže se fakt nic neděje. Záda tě bolí z toho, že děláš jiný pohyby a děláš je blbě. V devátým týdnu se na kontrolu chodí běžně.

• Citovat
  • Upravit
14591
12.4.22 15:52

Já myslím, ze asi trochu plasis.

Jistě by si té pozvali dříve, kdybys měla predtim nějaké vážnější potíže v oblasti ženského zdraví, a třeba i vystavili nescchopenku. Pokud jsi zdravá, pracovat normálně můžeš, těhotenství není nemoc. Pak tak asi budou nějaká omezení, co se týká těch břemen, ale to spolu jistě proberete. Šetři se, ale panice nepropadej ;) a pak oznam těhotenství v práci, ať ti náplň práce mohou upravit.

A vem si, ze spousta žen otěhotní a má třeba už doma batole. Batole váží třeba tak 10-15 kg, a musis ho prevlikat, prebalovat, krmit, hrát si s nim, chce se tulit, občas se proste musí zvednout, a taky to normálně zvládají. Jak je člověk zvyklý, nevadí to, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
12.4.22 15:56

Nebude to vadit ničemu. Času dost na kontrolu. Stejně nic neuspechas. K práci. Já dělala sestru u lůžka, dvanáctihodinové služby, denní, noční. Ustavičně tahání ležících lidí. Nic se nestalo. Když se má udržet tak se udrži a nic s tím nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.22 16:07

Kontrola v tomto týdnu je v pořádku a běžná, ale co se týče práce prodavačky a tahání zboží v obchodě nesouhlasím s výše napsaným že se nic nestane. Já jsem potratila (v 10. týdnu) kvůli tomu že jsem v práci přendávala asi 20 velkých pytlů s granulemi pro psy. Takže pokud můžeš, zkus se domluvit, aby jsi byla pouze na pokladně. Protože 8 z 10 se nic nestane, ale nikdy člověk neví jestli se to nestane zrovna jemu. Prosím o anonym, citlivé údaje.

• Citovat
  • Upravit
3424
12.4.22 18:26

@N2000 Ahoj,neplaš…Prohlídka je v pořádku, pokud nemáš potíže…V práci Tě musí přeřadit na pozici pro Tebe vhodnou…Já dělala fyzicky náročnou práci a vše v pořádku, neplaš neprospěje to Tobě, ani miminku…Na práci jsi předpokládám zvyklá, takže vše bude v pořádku ;) Ona Ti pak může dr.,vystavit papír, kolik kg smíš tahat a kolik ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.4.22 19:41

Děkuji vám všem za vaše odpovědi!
Jelikož jsem prodavačka v podnikové prodejně, kde všichni dělají všechno tak nevím, jestli mi vyhoví. Uvidím, jestli všechno dobře na prvním vyšetření a pak na genetice dopadne, tak to oznámím v práci a třeba mi vyhoví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí