Můžu vysadit Medrol? (Protilátky na spermie)

79
11.4.22 21:14

Můžu vysadit Medrol? (Protilátky na spermie)

Ahoj, měla jsem hraniční protilátky proti spermiim a v Gennetu mi naordinovali Medrol 4mg denně. Nicméně už když jsem ho začala užívat byla jsem těhotná, jen o tom jeste nevěděla. Beru ho 18dni. Volala jsem dnes do Gennetu ale mam pocit ze když jim řekněte že jste spontánně otěhotněla, už nemají o komunikaci zájem. Chtěla jsem od doktorky co mi nasadila Medrol vědět, jestli ho můžu že dne na den vysadit a prý že tam doktorka není a ještě dnes se mi ozve jiná…no a nikdo nevolal a ja ted nevím co dělat, jestli ho mám vysadit nebo ne :nevim:

Měla jste některá protilátky na spermie a brala Medrol? Jak jste to udělali po otěhotnění?

Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.4.22 21:30

To je strašně složitá otázka, a nejlíp ti asi odpoví v tom centru. Musí mít zkušenosti. Pokud by někdo doporučil vysadit a potratis, bude to špatně. Zbytecne užívané kortikostreoidy by byly určitě taky špatně. Mimina kortikoidy uzivajicich matek, které je uzívat musí, mohou mít po porodu problémy. Takže centrum, tvůj lékar a verit, ze rozhodne správně.

• Citovat
  • Upravit
79
11.4.22 21:34
@Anonymní píše:
To je strašně složitá otázka, a nejlíp ti asi odpoví v tom centru. Musí mít zkušenosti. Pokud by někdo doporučil vysadit a potratis, bude to špatně. Zbytecne užívané kortikostreoidy by byly určitě taky špatně. Mimina kortikoidy uzivajicich matek, které je uzívat musí, mohou mít po porodu problémy. Takže centrum, tvůj lékar a verit, ze rozhodne správně.
@Anonymní píše:

No právě…jenže v pátek jsem se nedovolala a dnes jsem tam volala v 8 ráno a ze se ozvou ještě dnes zpět…a kašlou na me…přijde mi, že ho beru zbytečně když jsem otěhotněla už před započetím léčby…zatím ho beru, ale fakt mě štvou…zítra tam budu volat znova a prudit je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18726
11.4.22 21:48
@Púpava 91 píše:
Ahoj, měla jsem hraniční protilátky proti spermiim a v Gennetu mi naordinovali Medrol 4mg denně. Nicméně už když jsem ho začala užívat byla jsem těhotná, jen o tom jeste nevěděla. Beru ho 18dni. Volala jsem dnes do Gennetu ale mam pocit ze když jim řekněte že jste spontánně otěhotněla, už nemají o komunikaci zájem. Chtěla jsem od doktorky co mi nasadila Medrol vědět, jestli ho můžu že dne na den vysadit a prý že tam doktorka není a ještě dnes se mi ozve jiná…no a nikdo nevolal a ja ted nevím co dělat, jestli ho mám vysadit nebo ne :nevim:

Měla jste některá protilátky na spermie a brala Medrol? Jak jste to udělali po otěhotnění?

Diky

Jako pokud jedine co bylo důvodem jsou protilátky na spermie, tak bych ho vysadila. Ale já jsem já :nevim: me doktor taky dal nějaký slabý kortikoidy na potlačení imunitní reakce, kdyby to byl důvod potratu. No po jednom prášku mi to potlacilo hojení dva týdny starého riznuti a další už jsem nebrala. Zato jsem dostala na tři dny antibiotika, protože mi utekla ruka jak blázen. Koncim 33tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
11.4.22 22:03

@Púpava 91 já jsem ho brala až do 12tt. Zkus zavolat tvému gynekologovi. Já bych ho zatím nevysazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
13.4.22 18:00

Já bych ho vysadila, ale určitě postupně. Kortikoidy se vždy snižují pomalu. V caru jsem stejně brala 4mg před pak se to zvyšovalo kolem Ketu myslím na 8mg a pak zase postupně snižovalo až ke 2mg a ty se brali do 12tt. Ale já je brát musela, jinak bych potratila.
I tak bych rozhodně snížila dávku na 2mg a pak se zkusila domluvit s reprodukčním imunologem který dělal testy zda vysadit hned po týdnu od snížení nebo nechat do 12tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
13.4.22 20:18

Medrol se musí vysadit postupně. Na to mě upozorňovala repr. imunoložka.
Určitě řešit s tím, kdo ti ho předepsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí