Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla jsem hraniční protilátky proti spermiim a v Gennetu mi naordinovali Medrol 4mg denně. Nicméně už když jsem ho začala užívat byla jsem těhotná, jen o tom jeste nevěděla. Beru ho 18dni. Volala jsem dnes do Gennetu ale mam pocit ze když jim řekněte že jste spontánně otěhotněla, už nemají o komunikaci zájem. Chtěla jsem od doktorky co mi nasadila Medrol vědět, jestli ho můžu že dne na den vysadit a prý že tam doktorka není a ještě dnes se mi ozve jiná…no a nikdo nevolal a ja ted nevím co dělat, jestli ho mám vysadit nebo ne ![]()
Měla jste některá protilátky na spermie a brala Medrol? Jak jste to udělali po otěhotnění?
Diky
To je strašně složitá otázka, a nejlíp ti asi odpoví v tom centru. Musí mít zkušenosti. Pokud by někdo doporučil vysadit a potratis, bude to špatně. Zbytecne užívané kortikostreoidy by byly určitě taky špatně. Mimina kortikoidy uzivajicich matek, které je uzívat musí, mohou mít po porodu problémy. Takže centrum, tvůj lékar a verit, ze rozhodne správně.
@Anonymní píše:
To je strašně složitá otázka, a nejlíp ti asi odpoví v tom centru. Musí mít zkušenosti. Pokud by někdo doporučil vysadit a potratis, bude to špatně. Zbytecne užívané kortikostreoidy by byly určitě taky špatně. Mimina kortikoidy uzivajicich matek, které je uzívat musí, mohou mít po porodu problémy. Takže centrum, tvůj lékar a verit, ze rozhodne správně.
@Anonymní píše:
No právě…jenže v pátek jsem se nedovolala a dnes jsem tam volala v 8 ráno a ze se ozvou ještě dnes zpět…a kašlou na me…přijde mi, že ho beru zbytečně když jsem otěhotněla už před započetím léčby…zatím ho beru, ale fakt mě štvou…zítra tam budu volat znova a prudit je…
@Púpava 91 píše:
Ahoj, měla jsem hraniční protilátky proti spermiim a v Gennetu mi naordinovali Medrol 4mg denně. Nicméně už když jsem ho začala užívat byla jsem těhotná, jen o tom jeste nevěděla. Beru ho 18dni. Volala jsem dnes do Gennetu ale mam pocit ze když jim řekněte že jste spontánně otěhotněla, už nemají o komunikaci zájem. Chtěla jsem od doktorky co mi nasadila Medrol vědět, jestli ho můžu že dne na den vysadit a prý že tam doktorka není a ještě dnes se mi ozve jiná…no a nikdo nevolal a ja ted nevím co dělat, jestli ho mám vysadit nebo ne![]()
Měla jste některá protilátky na spermie a brala Medrol? Jak jste to udělali po otěhotnění?
Diky
Jako pokud jedine co bylo důvodem jsou protilátky na spermie, tak bych ho vysadila. Ale já jsem já
me doktor taky dal nějaký slabý kortikoidy na potlačení imunitní reakce, kdyby to byl důvod potratu. No po jednom prášku mi to potlacilo hojení dva týdny starého riznuti a další už jsem nebrala. Zato jsem dostala na tři dny antibiotika, protože mi utekla ruka jak blázen. Koncim 33tt
@Púpava 91 já jsem ho brala až do 12tt. Zkus zavolat tvému gynekologovi. Já bych ho zatím nevysazovala.
Já bych ho vysadila, ale určitě postupně. Kortikoidy se vždy snižují pomalu. V caru jsem stejně brala 4mg před pak se to zvyšovalo kolem Ketu myslím na 8mg a pak zase postupně snižovalo až ke 2mg a ty se brali do 12tt. Ale já je brát musela, jinak bych potratila.
I tak bych rozhodně snížila dávku na 2mg a pak se zkusila domluvit s reprodukčním imunologem který dělal testy zda vysadit hned po týdnu od snížení nebo nechat do 12tt.
Medrol se musí vysadit postupně. Na to mě upozorňovala repr. imunoložka.
Určitě řešit s tím, kdo ti ho předepsal.