Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den ![]()
Jsem v 12tt+4 a včera jsem onemocněla. Bolest v krku, kašel, průdušky, bolest svalstva..
Na covid testu jsem nebyla a popravdě se tomu vyhýbám vzhledem k tomu ze jsem doma a nikam nechodím a hlavně se nechci stresovat covidem, když mi to přijde jako normální nachlazení/chřipka. Chtěla jsem se teda zeptat, zda je to nějaké riziko pro miminko nebo jestli je vůči miminku nějaký rozdíl mezi nachlazenim a covidem, případně jak to řešit, nebo jak jste to řešily vy?
Cely den se snazim dovolat na gynekologii, ale marně, tak to zkouším aspoň tady.. děkuji ![]()
Ahoj, asi ti tu nikdo neřekne, jestli je to Covid nebo ne. Jsi očkovaná? Na krk můžeš cucat pastilky Herbalmed, na kašel Jitrocelový sirup a hlídej teplotu. Ať jsi brzy fit.
Při covidu je vyšší riziko vzniku krevních sraženin, což může být fatální pro mimi. Někteří gynekologové na to jako prevenci předepisují léky na ředění krve, aby tomu zabránili. Doporučuje se brát alespoň Anopyrin nebo Aspirin, někteří gynekologové to ale zpochybňují a předepisují rovnou něco pořádnějšího na ředění (injekce Fraxiparine apod.). Nechci děsit, vyšší riziko je samozřejmě spíš v závěru těhotenství. Chápu, že si test nechceš udělat, taky bych se nechtěla stresovat. Moc dobře to znám, zažila jsem podobný stres v lednu a pořád jsem vyklepaná, abych Covid nechytla.
Ale pro jistotu bych se kousla, a pokud bys ho měla, tak to zkonzultovat s gynekologem. Držím palce, ať se ti vyhne ![]()
Ahoj, já ho prodělala po 2…a teď v 29tt, na Gynekologii mě neporadili vůbec, jen ležet a vydržet 😁 naštěstí to u mě trvalo 1,5 dne se zvýšenou teplotou. S mimi jsme úplně oki… Hlavně nestresovat, to nepomáhá.
Já chápu, že se nechceš stresovat případným pozitivním výsledkem na covid… Ale vem si, že ho třeba fakt máš… Půjdeš do čekárny na gyndu s dalšími těhulkami? Když nikam nechodíš, nechodíš ani do obchodu? Prostě nikam? Tím, že se nechceš stresovat oficiálním covidem, můžeš na svých cestách po doktorech a nákupech nakazit další lidi. Nicméně, na tvůj dotaz. Já měla covid 14 dní dozadu. To jsem byla 18tt. Bez teplot a ostatních nepříjemností. Ale jsem očkovaná. Přeji ti, ať se brzy uzdravíš ![]()
@Bmslda tak pokud vám přijde covid jako normální nachlazení, proč se vůbec stresujete? ![]()
Děkuji všem za odpovědi, o krevních sraženinách jsem nevěděla a zitra jsem kvůli tomu radši objednana na pcr test.
Neřekla jsem, že na test nechci, ale ze se tomu spíše vyhýbám a nejsem hloupá, abych takhle někam chodila
v průběhu dvou tydnu kontrolu nemam a na nákupy existuje i rohlík nebo by šel partner… jinak jsem taky ockovana ![]()
Tak ještě jednou děkuji a hezký zbytek dne ![]()