Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim vsechny maminky i nastavajici maminky, hledala jsem odpoved, ale vse bylo tak 2 roky stare, co jsem nasla, tak se zeptam znovu. Plati v soucasnosti porad, ze nastup na MD je 6–8 tydnu pred porodem s tim, ze se muzu sama rozhodnout, kdy na MD nastoupim a potvrzeni vyda moje gynekolozka? Jeste jsem se chtela zeptat na muj konretni pripad- TP mam podle posledni MS 20.1.2012, podle UTZ 18.1.2012, takze kdyz se rozhodnu pro tech 8 tydnu pred, vychazi mi nastup na MD kolem 23–25.11.2011? Diky moc, chci v tom mit konecne jasno:-D
Termín porodu mi gyndařka napsala na ten formulář a od toho jsem to počítala. Ale jestli to bylo první nebo druhý datum, to už nevím.
Jája_W píše:
Zdravim vsechny maminky i nastavajici maminky, hledala jsem odpoved, ale vse bylo tak 2 roky stare, co jsem nasla, tak se zeptam znovu. Plati v soucasnosti porad, ze nastup na MD je 6–8 tydnu pred porodem s tim, ze se muzu sama rozhodnout, kdy na MD nastoupim a potvrzeni vyda moje gynekolozka? Jeste jsem se chtela zeptat na muj konretni pripad- TP mam podle posledni MS 20.1.2012, podle UTZ 18.1.2012, takze kdyz se rozhodnu pro tech 8 tydnu pred, vychazi mi nastup na MD kolem 23–25.11.2011? Diky moc, chci v tom mit konecne jasno:-D
Musíš natoupit buď 6 nebo 8 týdnů před termínem, den mezi tím si vyvbrat nemůžeš. Taky můžeš jít později, ale to by ses sama připravila o mateřskou.
Háta_x píše:
Musíš natoupit buď 6 nebo 8 týdnů před termínem, den mezi tím si vyvbrat nemůžeš. Taky můžeš jít později, ale to by ses sama připravila o mateřskou.
Ne, nastupuje se 8 až 6 týdnů a můžeš si vybrat kdy
A je to podle TP vypsaného v průkazce, pokud jsou tam oba, tak pak nevím podle kterého, asi jak so vybereš. Ale mě ho tam dr. podle UTZ nepsal a to jsem měla rozdíl 10 dnů.
Jasně, vybíráš si sama v tomto rozmezí. Zrovna včera jsem si nástup u doktorky domlouvala. Mě počítala taky podle PM.
Přesně tak, nástup na MD je 6 až 8 týdnů před plánovaným TP. Tzn. můžeš si vybrat i kterýkoliv den mezi tím. Pokud máš dva termíny, rozhodne gynekolog, který termín Ti napíše do žádosti o peněžitou podporu a od toho se pak odpočítá zvolený počet týdnů. Více infa najdeš třeba tady: http://www.jobs.cz/…ka-dovolena/
Tak to je mi divné.. Že bych nemohla nastoupit den mezi 8. a 6. týdnem před očekávaným porodem. Já tak nastoupila.. Tak tedy nevím, zda to bude něco pro mě znamenat z finančního hlediska..