Těhotenství a nová smlouva v práci

Anonymní
6.8.25 21:35

Těhotenství a nová smlouva v praci

Dobry den, dnes jsem zjistila že jsem těhotná. Ve svoji práci jsem uz rok a pul ale az teprve ted od sprna jsem dostala smlouvu na dobu neurčito.
Bojím se že mě můžou vyhodit a brát to jako “podraz” z moji strany. Neřešil někdo něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76939
6.8.25 21:48
@Anonymní píše: Více

nemůžou tě vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
6.8.25 22:10

Neřeš a nikomu to neříkej. Není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
6.8.25 22:23

Vyhodit tě nemůžou. Jako podraz to možná někdo vnímat může, ale to je jeho boj. Ty sama víš, že to záměr nebyl. Nikomu nic zatím neříkej, počkej na vyšetření u gynekologa kolem 8-10 TT. Takhle ze začátku se může stát cokoliv. A gratuluji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.25 22:29

@nozu dělám ve fabrice třísměnný provoz a tahám těžká břemena, oznámit to budu muset. Nechci nic zkazit

• Citovat
  • Upravit
16392
7.8.25 04:06
@Anonymní píše: Více

A co by jako měli udělat? Vyhodit te nemůžou a jen se nechej přeřadit na misto vhodné pro těhotné. Tři směny ani tak vadit nemusí, těžká břemena uz ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
7.8.25 07:18

Jak píšou ostatní. Vyhodit tě nemůžou. Zaměstnavatel nebude rád, ale to je život Až budeš mít těhotenství potvrzené, práci prober s nadřízeným. Jestli nemají možnost tě převést na vhodnou práci, máš nárok na 100% prostoj. Nenech se natlačit do neschopenky, je to jejich zákonná povinnost.

• Citovat
  • Upravit
2662
7.8.25 08:49

Vyhodit tě nemůžou. Jako podraz to vnímat můžou. Ale je to něco s čím musí zaměstnavatele počítat. Jako to by se za chvíli nerodilo už vůbec! Kdyby každá mladá žena brala ohled na zaměstnavatele a odkládala těhotenství až bude v praci x let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí