Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak v 16. tt mas 4 kila nahore, neprijde mi to jako hruza. Spis nez shu bych ted ale resila, co jis, mas dostatek vitaminu/mineralu anebo pribiras diky sladkostem? Zeptat se vyzivoveho poradce muzes, ted hubnout Ti ale nedorpruci nikdo. Spis jist zdrave. A v 16. tt pekne tehotenske brisko necekej, to jsou spise vyjimky.
Jste jen 16tt, to „pěkné“ těhotenské bříško teprve přijde. Teď opravdu na nějakém faldu nesejde. Ty míry co jste udala, nejsou žádná katastrofa. Naopak bych řekla, že jste pořád štíhlá a vypadáte zcela normálně. Ten pocit mamut je opravdu jen pocit, který má nejspíš každá těhotná nehledě na to, kolik váží a jak moc přibere. ![]()
Souhlasím naprosto s DeeDee.518, máte normální váhu, mně vykouklo těhotenské bříško až taky tak ve 23. - 24. týdnu. A taky si připadám jako menší tank, ale to jsou normální pocity, zvlášť pro ženy, které jsou zvyklé dbát na postavu…nadto teď v létě si člověk více uvědomí, že loňské kraťásky zkrátka neobleče…ale jak to jde nahoru, tak to půjde (podle všech mých kamarádek) dolů ![]()
Holky jste moc hodné
manžel mi říká ty můj kynutý knedlíčku a už si tak fakt připadám. Nevím co nosit, teď nosím volné věci, protože bříško mám malé, ale špeky se prodraly a je mi to nepříjemné, až bude pěkně kulaté, pak si klidně upljší šaty vezmu ![]()
Nejím moc, občas si dám sladké na chuť, ale denně ne. Naopak teď jím hodně zeleniny a ovoce, což jsem dříve ani tak nejedla, ale mimčo to asi chce
dá se říct jím pravidelně, snídaně, svačina, oběd, večere a na konci dne většinou nějaký ten jogurt, snažím se v práci jíst zdravě, občas to moc nejde, ale snažím se + beru mamavit tbl.
Od začátku těhu mi krom nadýmání a nafouklého břicha bylo docela fajn, žádné zvracení ani nechutenství max. občas večer na pár hodin, ale to jsem zaspala
ale docela jste mě uklidnili že v 16tt ještě bříško nemusí být kulaté, už jsem se lekla, aby nebylo rozteklé i později ![]()
Přesně jak říkají holky, jako mamut si člověk připadá i když nějak extra nepribral. Mám v 40+3tt 70kg na 175cm. Člověk by skoro řekl stihla mamka ale já už všude vidím jen faldy a břicho
Joo a přibrala jsem nějakých 11kg takže mi žádné moje oblečení pres zadek není.. Vůbec nevím co budu v těch vedrech nosit ![]()
Hlavní ale je ze jsou miminka zdravá ![]()
@Anonymní píše:
Holky jste moc hodnémanžel mi říká ty můj kynutý knedlíčku a už si tak fakt připadám. Nevím co nosit, teď nosím volné věci, protože bříško mám malé, ale špeky se prodraly a je mi to nepříjemné, až bude pěkně kulaté, pak si klidně upljší šaty vezmu
Nejím moc, občas si dám sladké na chuť, ale denně ne. Naopak teď jím hodně zeleniny a ovoce, což jsem dříve ani tak nejedla, ale mimčo to asi chcedá se říct jím pravidelně, snídaně, svačina, oběd, večere a na konci dne většinou nějaký ten jogurt, snažím se v práci jíst zdravě, občas to moc nejde, ale snažím se + beru mamavit tbl.
Od začátku těhu mi krom nadýmání a nafouklého břicha bylo docela fajn, žádné zvracení ani nechutenství max. občas večer na pár hodin, ale to jsem zaspalaale docela jste mě uklidnili že v 16tt ještě bříško nemusí být kulaté, už jsem se lekla, aby nebylo rozteklé i později
Tak manzela popros, at si tuhle poznamku odpusti
to by mi taky vadilo
A co nosit, proste tehotenske obleceni. Je uplejsi a jen usite tak, ze je volnejsi pres bricho - tricka. Holt to leze do penez, ale pokud chce clovek vypadat dobre…
@Anonymní píše:
Holky jste moc hodnémanžel mi říká ty můj kynutý knedlíčku a už si tak fakt připadám. Nevím co nosit, teď nosím volné věci, protože bříško mám malé, ale špeky se prodraly a je mi to nepříjemné, až bude pěkně kulaté, pak si klidně upljší šaty vezmu
Nejím moc, občas si dám sladké na chuť, ale denně ne. Naopak teď jím hodně zeleniny a ovoce, což jsem dříve ani tak nejedla, ale mimčo to asi chcedá se říct jím pravidelně, snídaně, svačina, oběd, večere a na konci dne většinou nějaký ten jogurt, snažím se v práci jíst zdravě, občas to moc nejde, ale snažím se + beru mamavit tbl.
Od začátku těhu mi krom nadýmání a nafouklého břicha bylo docela fajn, žádné zvracení ani nechutenství max. občas večer na pár hodin, ale to jsem zaspalaale docela jste mě uklidnili že v 16tt ještě bříško nemusí být kulaté, už jsem se lekla, aby nebylo rozteklé i později
V 16 tt jsem v prvním a druhém těhotenství neměla bříško skoro žádné, ani kg nahoře. U prvního jsem první kilo přibrala až kolem 22tt, a u druhého po tom 16tt. Bříška vyběhla až potom. To se neboj, taky budeš melounek.
A chlap by si ty blbé průpovídky a přirovnání měl odpustit. ![]()