Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Těhotenství není nemoc,nohy a ruky máš,tak dělej vše
já vytírám normálně v 31tt 2× týdně.
Anonymní píše:
Ahoj,
jsem v začátku svého prvního těhotenství. Ještě jsem ani nebyla u doktora. Nevím, co můžu a nemůžu dělat. Někde jsem tu četla, že nějaká paní potratila, když věšela záclony, protože moc napínala svaly v břiše. Co třeba takový vytírání? Máme docela velkej byt a žádnou služku, takže když to vytřu cejtim se jak po 500 sedech-lezích.
Co vy na to? nevadí to mimču v 4+2?
já teda i když jsem byla na rizikovém s první dcerkou a měla jsem jen ležet, tak i přes to jsem podlahy stírala, nevysávala jsem, to dělal manžel, ale já mám na podlahy mop, takže nelezu po kolenách…
a teď dělám úplně všechno.pokud nejsi na rizikovém, tak bych se nebála
Příspěvek upraven 02.01.12 v 16:19
vytírání by zdravému plodu vadit nemělo /pouze pozor na to, jaké čistící prostředky používáš/; v těhotenství se má hodně odpočívat a nepřetahovat se; pak taky nějaké hopsání či zvedání extra těžkých věcí se nemá; ale všeho s mírou, těhotenství není nemoc
Ahoj,
na začátku to ničím neovlivníš, takže klidně dělej vše, jak si byla zvyklá.
mě dokonce doktor řekl, že i když budu skákat, cvičit zumbu atd, tak to nevadí. když budeš mít potratit, tak potratíš a když ne, tak ne
.
A to podotýkám, že jsem po dvou samovolných potratech a teď jsem měla zamlklé těhu.
Teď jsem v 15t a vše je v pohodě.
![]()
Tak se zbytečně nestresuj
…
Papapa
![]()
Nevadí
S tím věšením záclon atd. to jsou pověry. Pokud je ale některá mamina na rizikovém těhiotenství, kdy něco hrozí, do žádnýcyh podobných akcí bych se nepouštěla. Zdravému prosperujícímu těhotenství to neublíží ![]()
Prepáč, to ma pobavilo, že máte „veľký byt a žiadnu slúžku“…
(oni vám to k tomu bytu nedodali?!
)
Samozrejme podlahe sa venovať môžeš, to že niekto potratil po vešaní prádla veľkú súvislosť nemá… Ak sa ti blbo skláňa (a s rastúcim bruchom to bude horšie a horšie), kúp si mop.
Ak máš normálne tehotenstvo, tak sa upratovaniu bytu vyhýbať nemusíš…
Hehe, moje matka měla koupenou knížku cca ze 70 let pro nastávajíci maminky a tam bylo vytírání dokonce doporučeno jako dobrý tělocvik a ještě k tomu vyleštěná domácnost
Ovšem musíš vytírat růčo na všech čtyřech ala kočička, žádnej mop. No a věřím, že je to fakt zdravý, já si místo vytírání platila drahý kurzy gravidjógy a co myslíš, že jsme tam dělaly - povětšinou kočičí hřbety ![]()
Gina108 píše:
Hehe, moje matka měla koupenou knížku cca ze 70 let pro nastávajíci maminky a tam bylo vytírání dokonce doporučeno jako dobrý tělocvik a ještě k tomu vyleštěná domácnostOvšem musíš vytírat růčo na všech čtyřech ala kočička, žádnej mop. No a věřím, že je to fakt zdravý, já si místo vytírání platila drahý kurzy gravidjógy a co myslíš, že jsme tam dělaly - povětšinou kočičí hřbety
To mi připomíná mého gynekologa - ten mi zase říkal, že na zavinování dělohy je nejlepší štípání dříví ![]()
Ahoj,na to se bohužel těžko odpovídá.Někomu to vadí a někomu ne.Já jsem na začátku několikrát krvácela a dlouho jsme se snažili,takže jsem radši neriskovala žádnou větší námahu.A dobře jsem udělala,teď jsem ve 33týdnu a přesto,že jsem od začátku hodně v klidu,tak mi už dva měsíce hrozí předčasným porodem.První trimestr je takový nejistý,takže na sebe dávej pozor a nedělej nic na co se nebudeš sama cítit.Přeju klidný průběh těhotenství ![]()
Mám mop.
Sakra, já se těšila, že to ukážu přítelovi a doložim mu tim, že vytírat fakt nemám ![]()
Tak úklidu zdar
a díky
zakl.
já v těhu hrála i fotbal
ale opatrně,na moji váhu ani ne 40 kilo jsem dělala vše a mimi v pořadku.
me bylo receno ze vytirani naopak pomaha pro ,,lehci" porod, miminko pak ma mit lepsi polohu ![]()
Tak vytírat opravdu můžeš
Naopak, pokud se od začátku těhotenství budeš nadměrně „šetřit“, může to velmi ztížit porod. SAmozřejmě mluvím jen o nerizikovém těhotenství.
záleží to na tom jak ti je. Jako miminku to určitě neublíží. Jen je potřeba se nepřetěžovat. My máme barák přes 200m a to neoblezu na jeden zátah ani netěhotná, natož teď, kdy při každým pohybu funím a zvedá se mi žaludek ![]()
Ale chápu tě, taky bych nejradši řekla že nic nemůžu a ať mi každej trhne nohou ![]()
Ahoj,
jsem v začátku svého prvního těhotenství. Ještě jsem ani nebyla u doktora. Nevím, co můžu a nemůžu dělat. Někde jsem tu četla, že nějaká paní potratila, když věšela záclony, protože moc napínala svaly v břiše. Co třeba takový vytírání? Máme docela velkej byt a žádnou služku, takže když to vytřu cejtim se jak po 500 sedech-lezích.
Co vy na to? nevadí to mimču v 4+2?