Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, kamarádka byla na potratu a cca po stejné době jako tzy otěhotněla, teď má skoro roční holčičku..
takže nevím, jestli to nějak jde..
a neni to znamení ![]()
neporadim ti, nejlíp uděláš když si zajdeš k doktorovi…
ahoj, já ti neporadím, mě to prostě hlava nebere, když víš, že jsi jednou přes antiko otěhotněla, tak bych se chránila ještě i jinak, ale to je věc jiná..příběh ze života..má nejlepší kamarádka šla na potrat a do třech měsíců znova otěhotněla šla na druhý..bylo jí 19..dneska je jí 36 let, o miminko se snaží 9 let a nic..takže aby si v budoucnu svého rozhodnutí nelitovala..jinak jí to udělal nějaký známý lékař, takže asi tak to jde
Ty dítě nechceš, ale vypadá to, že dítě chce tebe
(podle některých filozofií to tak opravdu funguje, že děti si vybírají, komu a kdy se narodí)
Ale vážně - zajdi k doktorovi, možný je všechno a potraty takhle rychle po sobě musí být pro tělo záhul, takže bych zvážila, jestli jen „nechci“, nebo fakt z vážných důvodů „nemůžu“.
Zákonem daná lhůta mezi dvěma interrupcemi je 6 měsíců. Lze však jen velmi obtížně zjistit, kdy měla žena poslední umělé přerušení, pokud tuto skutečnost zamlčí.
To jsem našla na netu, je to odpověď doktorky, je z roku 2009, tak to předpokládám platí stále.
ahoj, odsuzuji lidi,kteří čekají zdravé dítě a chtějí si ho nechat vzít. Já chci dítě, potratila jsem v 5.týdnu,plod byl mrtvý,tak nechápu,že zdravý plod si necháte odebrat…vzpamatujte se ženské::::::::!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Dobrý den,
ačkoliv vím, že je zde mnoho žen, kteří mají opačný problém a tímto se omlouvám těm, které to pohorší. Před měsícem a půl jsem prodělala potrat a nyní mám podezření, že jsem opět těhotná - i přes to, že jsem brala antikoncepci - jak u prvního těhotenství tak ted…:( opravdu dítě nechci a chci se zeptat, zda existuje nějaká možnost potratu i po takhle brzké době? slyšela jsem,že je to ze zákona dané na půl roku.
Mockrát vám děkuji a omlouvám se
můžete mi prosím posílat rady i na ***@seznam.cz