Úmrtí plodu v 8. týdnu

10.10.11 20:58

úmrtí plodu v 8 týdnu

Ahoj, dnes jsem se dozvěděla že miminko které jsme čekali je mrtvé :-( Doktoři neviděli tlučení srdíčka.Po zítří jsem objednaná do nemocnice, mám strach co bude a jak to sama zvládnu. Pořád si říkám, jestli jsem neudělala něco špatně…máme už jednu dceru té jsou tři je to můj andílek :andel: Díky bohu za ni! V prvním těhotenství bylo všechno v pořádku a nikdy by mě nenapadlo že se to stane zrovna mě. Mám strach že když bychom chtěli znovu miminko že se to stane zase. Manžel je také moc zklamaný, snaží se mě podržet ale já se fakt bojím…Moc jsme miminko chtěli…jen nevím jak dlouho počkat s dalším těhotenstvím a jestli nehrozí že po zákroku nebudu moct mít děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4542
10.10.11 21:06

Moniko, možná by stálo za to projít zdejší diskuze - bohužel to, co se ti stalo, je hrozně časté a hodně se o tom i tady mluví. Jedná se o zamlklé těhotenství, bývá bohužel hodně běžné a nikdo ti neřekne, proč se to stalo, ale možná to prostě příroda zařídila sama a zbavila se plodu, který nebyl v pořádku, to je častá příčina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046

to je mi lůíto, ale stává se to a asi i dost často.. neboj potřebuješ hlavně myslet pozitivně, nepřipouštěj si že by se to na další pokus nepovedlo.. určitě bude vše ok, a za čas budeš mít další miminko, přeju hodně sil a pozitivního myšlení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943

A předtím už srdíčko vidět bylo? Jestli ne, myslím, že je ještě šance, že je těhotenství mladší a ukáže se později.. Nedávno tu byl takový deníček :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
10.10.11 21:07

Ahoj,

to je mi moc líto. Bohužel je zamlklé těhotenství dost časté. Já si tím také prošla v 8tt. Doktor říkal, že 3 MS mám počkat po zákroku. Neboj se, příště už to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
10.10.11 21:10

aoj je mi to líto :-( ale také jsem ztratila své první miminko v 12 t.t. :cry: ale holka nezoufej, osud tomu takto chtěl bohužel ale nepřipouštej si že by se to mohlo opakovat :hug: uvidíš co ti řekne lékař já musela čekat půl roku :roll: ale zadařilo se ikdyž o dost předčasně jsem porodila ALE NEBÝT MĚ tak tam maličká vydrží :cry: drž se a mysli na to že brouček se brzičko objeví a udrží se to že tedka to nezvladlo je osud, a přiroda tomu tak chtěla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
10.10.11 21:12

Strasne me mrzi,co prozivate a co se stalo.Take jsem byla maminka a cekali jsme sourozence.Nejdriv tam byli dve,pak jen jedno a to v 9tt umrelo.Ten pocit,kdyz jsem byla na klasickem UTZ a lekar mi to oznamil,nikdy nezapomenu.Dalsi den jsem mela nastup na kyretaz.Nebudu popisovat psych.stav,kdo nezazil,nepochopi,ale uvidis,ze po zakroku bude lepe a po dobe take.Rana v tobe zustane porad,ale cas hodne zahoji.Zakroku se neboj,spis je to tezke po psych.strance.Mne se tedy po zakroku hrozne ulevilo,jak jsem vedela,ze uz v sobe nic nemam,bylo to lepsi.Ovsem 6 nedeli se mnou mavalo hodne tragicky.Jeste ze byl uz syn,ktery mi strasne pomohl.No,kazdopadne jsem nechala probehnout 2 menzesy od kyretaze a hned jsem byla tehu znovu…To vis,bala jsem se moc,ale nastesti vse dopadlo dobre a dneska mame 2.5 letou dceru.Preji ti hodne stesti a drz se.Priroda to vyresila sama,detatko by nebylo zdrave a brzy se jiste dockate krasneho a zdraveho miminka!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
10.10.11 21:13

mně osobně se to stalo při první těhu,mimi zamlklo v 16tt,měli jsme i špatné genetické testy na rozštěp páteře..už je to 4 roky,co se to stalo a bolí to u srdce furt :cry: :cry: :cry:

ale nebuď smutná,život není tak hnusný,jak se zdá..

o miminko se můžete pokoušet po alespon 3 menstruačních cyklech,někteří lékaři doporučují 6 menstruací..

já do toho vlítla,že jsem ani 4tou menses nedostala a výsledkem je dnes 3letá cácorka a pak máme 8 měsíční princeznu- celé těhu bez jediného problému!
drž se! udělejte si s manželem/přítelem chvilku pro sebe,povídejte si.. vyplakejte se…
:hug: :hug: :hug:
myslím na vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
10.10.11 21:14

souhlasim, je to přesně tak jak píšeš. Bylo tam něco špatně,určitá vada,kdyby se to nestalo(že srdíčko přestalo bít),mohl by to v pokročilém stádiu těhu být i postižený plod. Takhle to příroda zařídila sama. Dokonce jsem na to byla svým gyn.upozorněna a takhle mě to bylo vysvětleno. Na další těhu to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.10.11 21:17

Moničko neboj, určitě miminko budete moci mít. Já jsem měla loni také zamlklé těhu v 9tt a hned po šestinedělí jsem otěhotněla a před deseti dny se nám miminko narodilo, tak se neboj a hlau vzhůru. Lepší, že to skončilo takto brzy než pozěji nebo aby bylo mimink nemocné. Ber to i tak, že prostě nebylo zdravé.A opravdu se to stává často, tak se nestresuj. Držím palečky s dalším těhu. :huban:

• Citovat
  • Upravit
10.10.11 21:25

Děkuji moc!! Moc kamarádek nemám co bych jim to mohla říct a takhle mi pomůže když jste mi napsaly a vidím, že nejsem sama…Jsem moc ráda za každou reakci a za napsanou podporu! Jen už si přeji aby ten zákrok byl zamnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
10.10.11 21:29

aspon trochu ti to uleví… uvidíš…
kdyby cokoli,chtěla sis jentak pokecat,klidně písni SZ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
10.10.11 21:31

moniko,nejsi sama,komu se toto stalo,ja prozila tento sok jiz 3×,mam ale presto 5 zdravych deti.doktor me to vysvetlil nasledovne: priroda takhle vylucuje postizene tvory.od te doby co to vim,nebo takhle beru,umim se se samovolnym potratem smirit a po psychicke strance me uz ten druhej potrat tak nedeptal…jsou lide,kteri jsou tak zklamani co se stalo,ze uz dalsi mimi nezkusi.jenze kdo nezkusi,nema… ber to tak ze ta priroda k tomu mela duvod.po kyretazich jsem se vzdy citila,jakoby se nic nestalo,zadna bolest,nic.to zvladnes a tes se na dalsi pokus!!!! rekli nam pul roku cekat,ale my cekali jen 2 mesice-to kazdy doktor rika jinak......hodne stesti preje iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
10.10.11 21:34

Přidávám se také k těm, kteří přišli o prvního mimiska v 8. tt. My měli genetickou vadu zjištěnou až po patologii plodu - nepřežilo by více než-li roček. Ono není jednoduché pochopit proč tomu tak je, ale příroda ví, proč zařizuje různé věci.
Zákrok opravdu není tak hrozný, jak si možná myslíš - ani jej nevnímáš, neboť je pod celkovou narkózou, ale je to takový zvláštní pocit - najednou jsi prostě prázdná - obzvlášť když Tě dají před zákrokem na pokoj s nastávající maminou, která se na Tebe dívá jako na vraha… což se mě osobně stalo.
Samozřejmě se budeš zabývat co dále… ale máš dceru, která Tě určitě nenechá přemýšlet moc dlouho.

Nám bylo doporučeno zkusit znovu štěstí po 6 měsících - sice se nepovedlo ihned, ale nemysleli jsme u sexu jen na početí a začali si jej užívat a pár měsíců na to se povedlo a nyní máme před sebou posledních pár týdnů… Takže rozhodně nevěš hlavu, nepřemýšlej, nezabývej se tím. Vím, že se to lehce říká, a těžce provádí, ale je to tak. Za pár měsíců budeš znovu těhu a budete se radovat všichni… Držím pěstičky… :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
10.10.11 21:36

taky jsem si tím prošla-dr neměl moc kvalitní utz, takže mi ještě v 10tt tvrdil, že je všechno v pořádku a přitom mimi odumřelo už taky v tom 8.tt. Ale on na to přišel až na konci 12.tt na další kontrole. Měli jsme už tehdy dvouletého syna. Taky by mě do té doby nenapadlo, že se to může stát zrovna mně a ptala jsem se, proč, co jsem udělala špatně. Ale taky mi tehdy dr při příjmu v nemocnic řekl, že takto bohužel končí až 40% těhotenství 8-o nechtěla jsem tomu číslu ani uvěřit, ale poslední dobou to slyším kolem sebe tak často že už tomu i věřím :-? jak píšou holky-pravděpodobně bylo něco špatně. Taky jsem se tím pak uklidňovala. Taky mi dr. říkal, že ideál je počkat půl roku, ale min. 3 měsíce to chce, aby se tělo dalo dopořádku. Teď už mám taky 8 měsíční slečnu. Přeju hodně sil do dalších dnů. A jak už tu někdo psal-je už jisté, že srdíčko opravdu nebije? Kvalitním utz to poznat jde už dobře, ale pokud je méně kvalitní…ještě by tu šance byla, ale my samozřejmě nevíme podrobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty