Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moniko ahoj, mrzí mne, že miminko umřelo, stejně jako mně.
mám jen dotaz- na ten zákrok- patrně myslíš revizi - skutečně musíš, nebo tě tam dr. posílá jen preventivně jako každou? O revizích, a jejich nutnosti/nenutnosti je tu také mnoho diskuzí, ale nevím jestl ise ti to chce číst. Pokud jsi stoprocentně přesvědčená, že tam půjdeš, tak by to byla i ztráta času…
pa
har.
Dokroři v nemocnici mi dali na výběr zda chci podstoupit zákrok v nemocnici pod celkovým uspáním, nebo mi nabídli prášky…jako že by to ze mě odešlo samo…což si nedovedu představit že bych čekala jestli už nebo ne. Proto jsem hned zvolila ten zákrok. I když mi to není příjemné tak to bude rychlejší…
no mně teda nenabídli nic jiného, možná taky když už to bylo tak dlouho-vlastně to ve mě bylo měsíc mrtvé…ale i kdyby nabídli, taky bych to asi nechtěla vidět
Je to smutné co se ti stalo…Po narození první dcery jsem taky prodělala zamlklý potrat v 9tt.Doma jsem měla tehdy skoro 3letou dceru,jako ty.Hodně jsem to obrečela,revizi mi udělali.Nejdřív se snažili miminko zachránit a zastavovali krvácení injekcema,ale po 11 dnech přestalo tlouct srdíčko a udělali revizi.Doktorka mi řekla,že jsem zdravá a stačí počkat 3menstruace a můžeme se začít snažit znovu.Prorokovala že do roka budu v porodnici a měla pravdu .Za rok se mi narodila druhá dcera a všechno bylo v pořádku
Než jsem potratila-zjistilo se,že jsou tam miminka dvě
No a dnes čekám 4dítě-tak mi to život několika násobně vrátil a dnes na to vzpomínám už úplně v klidu.Popravdě to přestalo bolet,hned po narození zdravé dcery
Tak ti přeji,at brzy otěhotníš a můžeš se zase radovat ![]()
Moniko - tedy to strašně ráda slyším, že už konečně se dává na výběr. Tady byl takový trend, že revizi úplně každému s neprosperujícím těhotenstím, ještě před čtyřmi lety v Krči jsem zažila, že tam přišla maminka, zjistilo se, že miminu dobilo srdíčko, tak že okamžitě na revizi
(se mi ta dr. zdála jako hysterka, bo většině maminek to zjistí jejich gynekolog a řekne jim at se objednají na revizi do nemocnice, což klidně trvá 2-3 dny) Maminka řekl,a že by raději ještě počkala, zda nepotratí sama, a dr. na ní sprostě křičela (maminka byla cizinka, oni někteří lidé maj pocit, že když budeš na cizince řvát, bude ti líp rozumět), že vykrvácí, a že to nepřipadá v úvahu
No mrkly jsme na sebe, a maminka nakonec prostě odešla, bo to se fakt nedalo. Ta maminka vysvětlovala, že bude pod kontrolou, ale dr. se fakt mohla zbláznit, že jí maminka neposlouchá. Byl to dlouhý hovor, ze strany dr. ovšem „přeskakující gramofonová deska“.
neprozradíš, v které nemocnici? Dávala byhc ji případně děvčatům jako kontakt , kde dr. dávají na výběr.
At ti to dobře dopadne a brzy zjistíš, že jsi opět těhotná.
Bajča píše:
Brusek a jak víš že bylo už měsíc mrtvé?
psala jsem to v prvním příspěvku…dr neměl moc kvalitní utz, tak to poznal až později a v nemocnici mi potom říkali podle jejich utz a i pak po zákroku, že to stářím odpovídalo na 8.tt a on si toho všiml až na konci 12.tt
Mě se ptali hned co chci dali mi dva papíry abych si to doma přečetla a poté zavolala pro jakou variantu jsem se rozhodla, ale já jsem byla rozhodlá hned ![]()
Jinak já žiju v Británii a i moje první dcera se tu narodila. Nemocnice jsou tu krásné a plně vybavené, z toho strach nemám…jen z toho zákroku samotného ale doufám, že zítra v tuto dobu to bude už zamnou…
Ahoj Moni,
naprosto tě chápu, jak se cítíš - nám se to stalo 3dny před velikonocema před 3lety - šla jsem na kontrolu a dr říkal, no není tam srdíčko, musíte hned na revizi - a já žádné bolesti, krvácení, byla to děsná rána - prořvala jsem celé velikonoce a do teď si při velikonocích na to vzpomenu. Byl to 9tt. Pak 3 MS jsme nic nedělali, 4.MS byla příšerně silná - co hodina jsem byla komplet od krve, tak jsem šla k lékaři a než byly výsledky, tak jsem přišla s tím, že jsem těhu. Bolí to, ale přebolí a bude kolem tebe co by dub běhat něco malinkého.
Brusek píše:Bajča píše:psala jsem to v prvním příspěvku…dr neměl moc kvalitní utz, tak to poznal až později a v nemocnici mi potom říkali podle jejich utz a i pak po zákroku, že to stářím odpovídalo na 8.tt a on si toho všiml až na konci 12.tt
Brusek a jak víš že bylo už měsíc mrtvé?
no já jen že mě teda doktor vysvětloval že tak to vůbec není ikdyž si to hodně holek myslí.že pokud plod odpovídá 8tt tak to neznamená že umřel v 8tt ale třeba klidně v 10tt ale pokud není vyživován tak se prostě zmenšuje.nemyslím si že by to ten tvůj mudr nepoznal
Bohužel, taky jsem si toto musela podstoupit. Mimi se povedlo hned napoprvé, krásné //. Objednala jsem se k dr. a dvadny před kontrolou jsem začala krvácet. Splašeně jsem utíkala k dr., ale vnitřně jsem věděla, že je konec. Bylo to mé první těhu a nikdy jsem neuvažovala, že by se mi mohlo něco takového stát. S prvníma // jsem se rozplývala nad kočárkama a výbavičkou, v duchu jsem plánovala, jak to bude krásné. Dr. mi dala na výběr, jestli na revizi nebo plod odejít samo. V tu chvíli jsem ale měla pocit, že to ještě před hodinou milované mimi je mi tak nějak cizí a nesnesu ho v sobě. Sedla jsem do auta a jela do nemocnice. Tam byli velice vstřícní a chápaví a revizi udělali po několika testech ještě ten den. Docela jsem se tomu divila, myslela jsem, že mě vemou až ráno, protože jsem tam přijela až na večer, svolali personál, otevřeli kvůli mě sál a bylo to. Říkala jsem si, jse msilná osobnost, ale psychicky mě to odrovnalo asi na pět týdnů. Teď jsem taky těhu a mimi vypadá zdravě, ale strach byl veliký. Moc dlouho jsme nečekali, 3.MS jsem už nedostala.
Já tedy byla na UTZ v 8 týdnu a taky tam srdíčko nebylo vidět. Dr říkal, že je to normální, že se uvidíme ve 12tt a to už tam bylo a vše OK. Zdá se mi to brzy…
Tak mám zákrok za sebou. V nemocnici jsem si poležela 8 hodin a na večer jsem jela domů…Teď už musíme jen počkat a doufat, že se to napodruhé podaří a vše bude dobré…
Holka drž se. BUde to bolet pořád, ale zlepší se to. Ještě, že máš doma jednoho malého tvorečka. Já na tom byla stejně. Jedno doma, v 8tt další odešlo. Pak v 16tt odešli dvojčata. Ale pak se narodila další krásná holčička. Pak zas v 8tt andílek. TeĎ doufám, že to zvládneme se třetím
Na žádné z odešlých miminkem nezapomenu a taky to málokdo chápe. Člověk je v tom hodně sám, hlavně po pár týdnech - všichni to berou jako minulost, ale pro tebe je to pořád živé. Bude líp, uvidíš. Jak už kde kdo psal, ty začátky jsou rizikové. Stačí i virus, který ti ani nezpůsobí nemoc, jen projde a je to v háji. Také ten 8tt je kritický, pomalu se přechází z výživy ze žloutkového váčku na placentu…
Jinak já mám gynekologa hodně tradičního. Pořád mi také říkal čekat min. 3 MS. Ale naposledy už říkal, že dle výzkumů to není nutné a že stačí 1MS. Pokud máš na to sílu, jdi to toho
Také se říká, že po revizi je to „tam“ jako pohnojené a semínko se dobře chytá
Držím palce.
MonikaMichalka píše:
Tak mám zákrok za sebou. V nemocnici jsem si poležela 8 hodin a na večer jsem jela domů…Teď už musíme jen počkat a doufat, že se to napodruhé podaří a vše bude dobré…
Držím pěsti ať se Vám podaří co nejdříve a pak už si jen užíváte těhu… a nevěš hlavu, všechno přebolí, ikdyž hodně pomalu…
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.