Těhotenství a zaměstnání servírky

Anonymní
19.1.11 09:12

tehotenstvi-prace jako servirka

Dobry den,chci se zeptat misto sestry.Pracuje jako servirka na hlavni prac pomer a zjistila ze je tehotna.V praci by chtela zustat,je mozne vykonavat takovou praci,muze ji treba zamestanavatel nejak preradit na jinou pozici?Prece jenom nosi talire,plata s nealkem alkem,chodi do schodu atd..A dalsi pokud by mnela nejak problemy a nemohla pracovat nemuze ji zamestanavatel propustit?A taky nebylo by pro ni lepsi jit na nemocensko nebo rizikove?Jak je to vyhodnejsi?.Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
19.1.11 09:19

Ahoj,já bych v nošení talířu a tak problém neviděla,ale co to zakouřené prostředí..?!To je ještě horší než kdyby sama kouřila.No zaměstnavatel ji asi nemusí přeřadit pokud nepracuje na rizikovém pracovišti.Pokud bude na neschopence tak ji propustit nesmí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
19.1.11 09:28

Ahoj,tak já jsem z oboru :lol: :lol: .dělala jsem v baru,když jsem otěhotněla a noční!!!!majitel mě sám přeřadil na denní aspon a sám mi nabídnul at jdu na nemocenskou,takže jsem dělala dokonce 4.měsíce.spíš byl problém na gyndě,nechtěl mi napsat nemocenskou,ale nakonec jí napsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 09:30

no jasne ze v tom noseni neni az takovy problem,jen je to velke pracoviste kde se nabeha,nakourene je tam a jeste se tam podavaji jidla na grilu…a lita do tech schodu noo.a je lepsi jit na nemocenskou nebo rizikove?jaky je v tom rozdil?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.11 09:35
kamikaa píše:
Ahoj,tak já jsem z oboru :lol: :lol: .dělala jsem v baru,když jsem otěhotněla a noční!!!!majitel mě sám přeřadil na denní aspon a sám mi nabídnul at jdu na nemocenskou,takže jsem dělala dokonce 4.měsíce.spíš byl problém na gyndě,nechtěl mi napsat nemocenskou,ale nakonec jí napsal. [/citac
jee tak to je super :-D aha bar a v restauraci ji muze taky preradit na jinou pozici?ja nevim treba ze by ji poslal do kuchyne delat salaty atd…sestru hlavne zajima jak by na tom byla finanacne kdyby byla na nemocenske nebo rizikovem?ona dlouho nemohla otehotnet tak si chce ted vsechno zjistit nez oznami v praci je teprve cca 6tt.a proc ti dr.nechtel napsat nemocenskou?mne teda hnal kolem 4mes z prac mista jako pomocne sily v restauraci na zkrac. uvazek a to se tam nekourilo :think:
  • Citovat
  • Upravit
5453
19.1.11 09:38

já bych řekla,že ždný.když řekne na gyndě co dělá za práci,tak jí to snad napíšou.mě to doktor vysvětloval tak,že majitel je povinen mi zajistit jinou práci,že mě v žádném případě nemůže vyhodit,že i kdyby mě nechal doma musel by mi dávat stejný plat,takže jsem hloupá to teda neřekl ale bylo to tak myšleno :lol: že pro mě bude nemocenská nevýhodná,když je vše ok.ale v klidu :lol: jsme se dohodli,při odchodu mi dal 10000 a řekl,že za 3 roky se těší naschledanou :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
19.1.11 09:41

jako myslím 10000 navíc k výplatě,což mě mile překvapilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
19.1.11 09:43

Živila jsem se touhle prací dost dlouho a v těhotenství bych to určitě nedělala. Nevím, v jak velké restauraci sestra dělá, ale podle toho co píšeš soudím, že je tam docela fofr. Tahání talířů budiž, ale celý den na nohou, běhání do schodů a v zakouřeném prostředí, no nemyslím si, že je to pro těhuli zrovna super prostředí. Ještě pokud nemohla dlouho otěhotnět. Na nemocenské sice bude finančně níž než jaký má asi teď plat, ale zase bych se zamyslela nad tím, co je pro mě důležitější, zda peníze nebo zdraví vytouženého mimča. Ať se domluví s vedoucím, zda ji nemůže přeřadit do kuchyně, nebo aby byla alespoň za barem a nelítala od stolu ke stolu.
Každopádně přeji sestře hodně štěstíčka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 09:49

takze urcite probrat s dr.pokud ji zamestanavatel nebude moc poskytnout jinou prac.pozici vzhledem k stavu jit na nemocenskou?nebo to rizikove?drina tam je jeste tou jsou 16hod smeny takze dle mne by mnela jit na to rizikove nebo nemocenskou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.11 09:53

jo jeste chce vedet jak moc by se ji zmenil plat kdyby sla na tu nemocenskou,rizikove kdyz ted bere kolem 12tis?

• Citovat
  • Upravit
5453
19.1.11 10:03

hele já taky brala 12000 čistáho,ale jak už to bývá blbě v téhle profesi,tak psaných jsem měla 10000 hrubého :zed: :zed: ,takže nemocenská mi chodila něco okolo 5000kč.ale zmákli jsme to.mateřská byla taky na prd to chodilo 185kč.na den což bylo 5500,5700 jak který měsíc,ale to už by jí sociálka dorovnala do těch 7600.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 10:15
kamikaa píše:
hele já taky brala 12000 čistáho,ale jak už to bývá blbě v téhle profesi,tak psaných jsem měla 10000 hrubého :zed: :zed: ,takže nemocenská mi chodila něco okolo 5000kč.ale zmákli jsme to.mateřská byla taky na prd to chodilo 185kč.na den což bylo 5500,5700 jak který měsíc,ale to už by jí sociálka dorovnala do těch 7600.

dekuji :kytka: .ona ma strach ze nevyjdou,protoze si vzali hypoteku a temer cely plat jejiho pritele padne na poplatky :roll: .jinak prace opravdu nevdecna za takove penize :zed:

• Citovat
  • Upravit
1037
19.1.11 10:45

ahojky, ja jsem také servírka. Nebo aspoň jsem byla, než jsem otěhotněla. Muj doktor mě poslal hned na rizikové těhotenství, tedy na neschopenku. Par dní jsem jestě byla v prácí,ale můžu říct, že to byl pěknej záhul. Ani ne tak nosit talíře a podobně,ale byla jsem strašně unavená, takže vydržet tam dvanact hodin, byl pro mne nadlidský úkol. A o kouři ani nemluvě! Bylo mi v práci pořád strašně špatně! Jen jsem viděla cigaretu,už jsem vyběhávála schody na wc! Co se týče peněz, to bylo fakt drsný. Mam napsaný na pásce úplně to nejmenší minimum co lze. takze nemocenska mi chodila asi 3500,– takze zadne vyskakovani, spíše almužna! Ale ted mi mateřská chodí uplně normalne! Sice mam podle pasky mít mín,ale zbytek doplácí sociálka :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
19.1.11 11:20

Rizikové = nemocenská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
19.1.11 11:45

Ahoj,tak ja jsem take servirka.Nicmene na rizikovce jsem sla okamzite v 6tydnu.Chtelaq jsem v praci zustat,ale mimi se rozhodlo samo,zacala jsem krvacet a tak jsem musela okamzite na rizikove a lezet.Myslim,ze by tva sestra mela si jit odpocinout.A co se tyce noseni taliru a tacu,tak to nebezpecne je.Doktor mi vysvetlil,ze kdyz nosim talire na jedne ruce,tak namaham vice jednu stranu delohy a muze se mi tim odloucit treba placenta,anebo by mohl napsat jiny problem.Ma kamaradka v tehu byla prerazena na delani salatu do kuchyne,nicmene stejne to vzdala,protoze ji tak bolely nohy,ze to jinak neslo.Horsi je to s penezi,tech hold bude mene :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat