Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zakládám téma spíš na pobavení - no, otázka, jestli to pak v reálu zábavné je
ale zajímalo by mě, kolik z vás otěhotnělo při správném používání kondomu (pokud si jste vědomé, že jste neudělali chybu) a v jakém týdnu jste to zjistili? Prosím jen k tématu a opravdu při správném použití ![]()
Řekla bych že to „technicky“ možné není. Pokud v něm není díra, nesklouzne, použává se vždy-ne jen v plodných dnech-tak to možné není. Protože spermie se žádným způsobem nedostanou k vajíčku.
Mě se to stalo jednou. Zjistila jsem to v devátém týdnu a v desátém potratila. Tenkrát jsem vůbec nechápala, jak je to možné a teprve pak mi doktor vysvětlil, že ochrana jen s kondomem představuje max. 80%. Proto mi pak doporučoval kombinovat dvě ochrany.
Chtěla bych opravdu jen ty, kterým se to stalo - a že jsem na pár takových narazila. O tom, jak je nebo není možné to zde rozebírat nechci - vím, jaký je Pearl index a tedy, že spolehlivost není nejlepší. Tím, že na tuto metodu celkem spoléháme (i když ev. těhotenství by bylo vítáno), tak by mě to zajímalo, kolik se takových žen najde..
Kamarádi mají mimi přes kondom, další přes pesar a třetí přes špatně podvázané vaječníky. Já tedy tuto zkušenost nemám - ale to je jiný příběh.
Starší dcera je přes kondom, asi slezl.. Mladší je přes Cerazette - snad se tak píše
A kdy to dané osoby zjistili? Hned? Já kolikrát „preventivně“ dělám test, MS mám nepravidelnou, ale je mi jasné, že i ten občas není uplně spolehlivý..tak jen doufám, že někdy nepůjdu na prohlídku a tam mi řeknou, že jsem ve 3,4..měsíci ![]()
@jowana Ahoj, řeším to samé…podle doporučení doktorů bychom neměli otěhotnět přirozenou cestou (velká pravděpodobnost postižení miminka). Protože je v plánu IVF a nejsem ani zastáncem horm. antikoncepce, tak používáme kondomy, ale mám taky docela strach, že by mohl selhat…takže by mě taky zajímaly reálné případy otěhotnění… ![]()
Kamarádka má dítě přes správbé použití kondomu, tak my to tedy řekla