Strach o udržení těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
44
28.11.25 18:11

Těhotenství udržení

Dobrý den minulý rok jsem měla spontánní potrat a teď jsem těhotná jsem 5tydnu mám slabší krvácení a bolest břicha mám obavu stoho že znova o to mimco přijdu mohu si vyžádat od paní doktorky nějaké prášky k tomu aby se to udrželo nebo něco může tě mi poradit co jestli stě to taky někdo takle mel protože mám velký strach :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anna872
28.11.25 18:23

Moje kamarádka tohle zažila taky, a gynekolog ji při té první kontrole automaticky nasadil léky na udržení… nevím název, tak se zkus zeptat svého doktora, ten musí posoudit tvůj stav

• Citovat
  • Upravit
44
28.11.25 18:26
@Anna872 píše: Více

No jenže právě jdu k němu až 3 a já právě krvácím už dneska a nevím jestli to je v pořádku abych nemusela hned běhat na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
28.11.25 18:27
@Sara493 píše: Více

Jo takhle.. a je ta krev spíš čerstvá nebo to je jen špinění?:

• Citovat
  • Upravit
3073
28.11.25 18:29

Kdyby už potrat probíhal, žádné prášky tomu nezabrání. Jestli toho 3.12., až půjdeš na gynekologii, bude vše v pořádku, lékař ti může nasadit léky - já brala Utrogestan, progesterony na udržení, měla jsem vzhledem k předchozí anamnéze rizikové těhotenství. Teď u tebe je to buď/anebo, bohužel ničemu nezabráníš ani ty, ani doktoři a jejich léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
28.11.25 18:37

Já jsem byla těhotná v 41 letech a rovnou jsem si nechala napsat utrogestan a magnezium. Tam zalezi na mnozstvi a barve krve, v tomhle tydnu to je bohuzel bud vsechno nebo nic… Chapu ten strach, taky jsem se bala cele tehotenstvi. Drzte se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
28.11.25 18:49

Ty prášky jsou spíš placebo, pokud je něco špatně tak to stejně nic neudrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.11.25 19:10
@Anna872 píše: Více

No že zacatku to bylo růžovo červený jen na papíře pak se to zesililo že jsem tam měla trošku hrudku úplně trošičku a zase to zeslablo to krvácení tak právě nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.11.25 19:12
@teroonka píše: Více

Ještě bych chtěla dodat měla jsem 3 interupci a jeden spontánní potrat a teď vlastně jsem znova těhotná tak snad mi nějaký prášky dá paní doktorka můžu si i o ně teda říct protože někdy léky nenasadi takže se na ně mohu normálně zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.11.25 19:13
@vyvrholka píše: Více

Ví stě si o ně řekla sama nebo paní doktorka vám je hned předepsala právě nevím jestli si o ně můžu požádat i sama nemám nějak dobrou doktorku není nějak příjemná ještě mám psychické potíže tak se baví semnou jako s blaznem 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76278
28.11.25 19:14
@Sara493 píše: Více

můžeš si o ně klidně říct, ale jak píše nade mnou, je to v podstatě placebo, aby maminky měly dobrý pocit, že něco užívají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.11.25 19:15
@stinga píše: Více

Já vím no jako pro vnitřní klid chápu vás léky to i tak nezabrání k tomu když se něco má stát chápu vás ale pro svůj klid protože jsem úplně stoho vystrašená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
28.11.25 19:15

@Sara493 Bud jsi prokrvena a potrebujes Ascorutin + Progesteron, anebo se ti spousti samovolny potrat… Muzes zajit na pohotovost pro ty leky (prvni je volne prodejny)… Ale jak pisou, ty to neudrzis pokud je tam proste neco spatne… Ja kdysi slabe krvacela pres dva tydny a stejne nic mi to tehotenstvi nedokazalo udrzet, nakonec zamkle tehu a revize…. Drzim palce at vse dopadne dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.11.25 19:17
@K0čka píše: Více

No já právě měla slabé krvácení pak se to zesílilo a teď jsem to zase zesláblo tak právě nevim jestli už je to dobrý nebo i tak jestli to je pořád špatný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
28.11.25 19:43

@Sara493 No hele, jestli jsi z toho nervózní, a bude zítra ještě nějaká krev, klidně si zítra na tu pohotovost zajdi. Můžou tě prohlídnout a můžeš se zeptat, jestli ti napíšou ten progesteron. Sice to není lék, který vše spasí, ale je pro těhotenství podpůrný. (Např. ve spec. ambulancích, kde se zabývají opakovanými těhotenskými ztrátami, ho píšou pak těm ženám již úplně od začátku těhotenství.) To je asi tak maximum, co v téhle chvíli můžeš udělat. (Já bych to tak udělala, abych měla pocit, že jsem udělala maximum, nechtěla bych pak přemýšlet o tom, jestli jsem někam neměla jít o dva dny dříve.) Není to jen placebo, jak někteří píší, výsledky jsou s ním trochu lepší. Jinak držím palce a naopak se zkus spíš uklidnit a dělat něco příjemného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí