Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Má někdo podobnou zkušenost?
Včera jsem byla na UTZ, 7+3 tt, srdeční akce, vše v pořádku, jen že je tam vidět malinký hematom, zda jsem nešpinila, nekrvácela,.. a zda nechci předepsat pro jistotu Utrogestan. No, já ani jednou nezašpinila, je to mé 3. těhotenství, vždy vše bez problémů, ale chápu, že každé může probíhat jinak..
No, paní doktorka mi ho do příští kontroly za 3 týdny předepsala, 2 zavést vždy večer, ale mohu si rozmyslet, zda brát či ne ![]()
Chápu, že je to pro jistotu a že si to musím rozmyslet sama, ale má někdo podobnou zkušenost?
To mi přijde zvláštní, že to nechala takhle úplně na tobě - mohla ti poradit, co si myslí, že je nejlepší. Já bych ho užívala. (Tohle těhotenství mám progesteron celou dobu - preventivně, poté, co minulé těhotenství bylo několik týdnů s krvácením v druhém trimestru a pak nedopadlo.)
Tak on ten utrogestan neni vsespasnej a pise se dneska jak na bezicim pasu. Ja bych ho brala a vic uz nikde necti. Krasmy zbytek tehotenstvi ![]()
Vsespany není určitě. Ale může trochu pomoct🙂A je to bezpečný. Proto se pise jak na běžícím pásu…