Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, jsem tady nová a založila jsem si zde účet pouze kvůli jednomu tématu, mému probému který fakt neumím vyřešit, a nevidím ani žádné řešení, takže prosím o vaši pomoc.
Do nedávna jsem se setkávala s jedním klukem kterého jsem měla ráda, teď jsem zjistila že s ním čekám dieta, jsem ve druhém měsíci, musela jsem mu to oznámit jestli teď či později i tak jsem mu to musela říct neboť jsem v tom nechtěla být sama, být sama mámá v 15 není ale moc ideální, a teď nevím jak mám reagovat na tu celou situaci, nevím co mám dělat, potrat absoultně nechci absolvovat, ani do děckého domova ho nechci nějak dávat ale sama jsem na tom financně špatně
ps. rodiče ještě o tom nevědí a také se bojím na jejich reakci
Tak takovým způsobem žádám o nějakou radu, pomoc, řešení a děkuji za každou odpověď
No nezbyde ti než se sebrat a jít za rodiči. Bude to krušné, ale pak ti tu situaci pomůžou vyřešit. Interrupce je zcela nasnadě. A ať ji zaplatí otec dítěte případně jeho rodina.
Ahoj…určitě to řeš hlavně s rodiči. Raději co nejdříve. Máte dobrý vztah? Měli by ti pomoci..
Doma to říct musíš, reakce asi nebude radostná, ale jsi nezletilá a bez rodičů stejně to jinak nepůjde. Kolik je tomu příteli? Ty jsi slovenka?
@JancaS84 píše: Více
Podle me keca „zalozila jsem si ucet kvuli jednomu tematu“, jako by vedela, ze ji budeme podezrivat, ze troli ![]()
Ale jinak - Nic nez to prozradit rodicum asi nepujde - pripradne se poradit s psychologem ve skole, zkusil nejakou online poradnu (ale ne fanatiky navic napojene na Rusaky z Hnuti pro zivot
) - pokud si chce dite nechat, tak se to stejne casem pozna… Ale stejne je potrat asi nejlepsi reseni, jen je potreba se na to nejak psychicky pripravit.
Bude potřeba si o tom promluvit s rodiči a to co nejdříve. Nebudu tě hnát na potrat, jako ostatní tady, ale je potřeba si uvědomit, že pro dítě potřebuješ mít zázemí a věř mi, že levná položka to teda není.
Chápu tě, že nechceš potrat a nechceš se dítěte vzdát, ale tímhle jsi rovnou spadla po hlavě do světa dospělých a bohužel život je i o tom dělat těžká rozhodnutí. Určitě to ale co nejdříve řekni doma. S rozhodnutím ti pomohou.
Ono moc záleží, jak to máte nastaveno doma. Kdybys byla moje dcera, doufám, že bych ti nikdy direktivně neřekla - běž na potrat. Na druhou stranu je to potřeba opravdu zvážit ze všech stran. A na to rozhodování co situací bys neměla být sama, obávám se, že v tomhle věku člověk nedohlídne všechny důsledky.
@Katalpaz píše: Více
Pokud bys byla moje dcera a chtěla si miminko nechat, pak bych Ti pomohla. Zkrátka bych měla děti 2.
@Petra Star píše: Více
Proč obviňuješ Hnutí pro život z napojení na Rusy.??? Máš důkazy, nebo psali na fejsbůkz???
Taky nejsem moc pro potrat, ačkoliv to tady většina radí. Tím spíš, že ty sama nechceš. Pak bys mohla mít deprese, výčitky, nestojí to za to. Taky bys do budoucna už nemohla mít děti, jako bývalá kolegyně. Ale třeba nést důsledky svého jednání. Co rodina? podpoří tě?
Rozhodně se nenech nikým do ničeho tlačit. Se svým rozhodnutím budeš žít celý život jen a pouze ty. Ty se s ním budeš probouzet i usínat.
@vikinka783 píše: Více
bez rodičů toho ted sama moc nezmůžeš, takže to nejdřív prober s nimi a domluv se. Jen otázka - spala jsi s dotyčným v době, kdy ti ještě nebylo 15? a jak na to dotyčný reagoval? pomůže ti? jemu je kolik? má práci?
@Ledová káva píše: Více
no, zas si přiznejme, že pokud se rozhodne dítko nechat, tak větší tíhu ponesou její rodiče, takže to není tak úplně pouze o ní.