Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Úvaha bokem - ne pro zakladatelku:
Vloudilo by se patnáctileté Češce s jinak snad až nadprůměrnou češtinou (gramaticky i aktivní slovní zásobou) do textu slovo ‚dieta‘ (nebo měla by patnáctiletá Slovenka tak dobrou češtinu a zrovna slovo ‚dítě‘ by zapomněla napsat česky)?
A použilo by patnáctileté dítě, které se zcela jistě finančně ani zčásti neosamostatnilo, frázi ‚jsem na tom finančně špatně‘?
A měla by takový přehled o průběhu těhotenství, že by mluvila o tom, že je ve druhém měsíci? Většinou holky píšou, že si udělaly test, protože menstruace dva týdny nepřišla.
A není to případ pro policii, protože je tu pravděpodobnost, že otěhotněla, nebo alespoň měla sex už ve 14 letech s někým starším?
![]()
@TRG píše: Více
souhlasím s tebou, ale hrajme tu hru. Třeba se někdy objeví 15leté, které bude potřebovat poradit a vyskočí ji tato diskuze…
@Bellino píše: Více
Nevytahuj to trapný klišé o neplodnosti. V dnešní době, kdy se revize dělají jak na běžícím pásu?
@Janli píše: Více
tak moje exkolegyně by tě poslala někam, přišla o nejeden vztah, kdy chlap dítě chtěl a ona jaksi mít nemůže. A to, že se něco dělá jak na běžícím pásu neznamená, že je to bezpečné a bez rizika.
@TRG píše: Více
Jednu pošahanou slovenku, co sem chodí jen trollit, tady máme. Taky přepíná mezi češtinou a slovenštinou.
@Keyllah píše: Více
Já bych právě nerada především deptala zakladatelku, byť by si část vymyslela, pokud by byla v problémech s těhotenstvím.
Stejně tak souhlasím, že i kdyby to byl troll, tak proč to chvíli netáhnout. Dokonce jsem to jednou smázla a pak znovu napsala.
Jen doufám, že to takhle před Vánoci nebude pokus o soucit a přilepšení.
Protože krom některých věcí, co mi nesedí, je tam hned zmíněna ta FINANČNÍ STRÁNKA, což prostě nebývá první starost patnáctileté, která to ještě ani neřekla rodičům, tedy nemůže vědět, co jí na to rodiče řeknou.
@Janli píše: Více
Upřímně, to by byla asi ta nejlepší varianta. Že je to troll.
@Janli Tak je to velmi vzácný, ale může se to stát - Ashremanův syndrom. Není to ale pravděpodobný..
@TRG nejspíše je. Ono taky holka v haji z tehotenstvi a bude si hrát s profilovkou. To mne vždy zarazí u podobnych diskuzi
@vikinka783 píše: Více
Potrat absolutně nechceš, ale nemáš mu co nabídnout. Je ti 15, nebudˇhloupá.
@Petra Star píše: Více
Nemusi..znala jsem rodinu, matka s dcerou. Mama slusna zenska, pracujici ne tadny socialni pripad a dcera cekala potomka v 14 l fakt..nastesti to mama zachytila nahodou vcas a holka sla na preruseni.
@Ledová káva píše: Více
No bohužel to o ní moc není, tedy,,jen" o ní. Hádám žije doma, chodí do školy, nepracuje. Kdo bude to dítě a matku živit? Kdo bude pomáhat? Rodiče. Čili ti do toho mají hodně co mluvit.
Ale jinak si myslím, že je to troll.