Tehotenstvi v Italii

14
11.6.17 09:29

Tehotenstvi v Italii

Ahoj!
Potrebuji radu od maminek nebo zen co ziji trvale v Itálii a i v Itálii prožily těhotenství.
Jsem v Itálii zatím pár měsíců, přestěhovala jsem se sem za přítelem a před pár dny mi vys el pozitivni tehotensky test :).
Ráda bych věděla jak se získává v Itálii povolení k pobytu ( Carta Soggiorno myslím, ze se to jmenuje) a za jakých podmínek se takové povolení získá? Hledala jsem na internetu ale moc z toho moudrá nejsem.
V současné době tu zde nepracuji a vzhledem k situaci která nastala asi ještě nakou dobu nebudu.
Pak, pokud bych tu ziskala pobyt, získám tím i nárok na lekarskou peci? Nebo jak jste to dělaly vy, které jste byly těhotné v Itálii?
Budu vděčná za jakoukoliv radu :) :kytka:

Mimochodem, je tu některá z Vas co bydlí v okolí Turina? Já ziji ve Fossanu provincia di Cuneo.

Predem dekuji za odpovědi :)

Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35792
11.6.17 09:41

Pokud nepracuješ, tak nejlepší a nejrychlejší jak získat pobyt i pojištění se vdát za někoho, kdo to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
11.6.17 09:50

Bydlim primo v Turine a jsem v 7.mesici. Predtim jsem tu jiz pracovala, zdravotni peci mam tak veskerou zdarma, kdybych nenastoupila po porodu do prace primo po materske, budu kryta pojistenim manzela.

Muzu tak poradit v dalsi fazi, az budes resit jaka vysetreni je treba podstoupit, rozdily mezi it/cz pristupem atp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.6.17 10:00

Holky děkuju, ja si to myslela, ze bez práce nebo bez sňatku to půjde asi těžko. Ale doufala jsem, ze jsou třeba ještě nake jiné cesty jak toto řešit.

@Capretta za radu, dyztak se na tebe obrátím až bude čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
11.6.17 12:33

@Teresca okolo všeho nevím, ale z takoých blbých zkušeností, bych radši rodila v česku, v případě rozchodu nebudeš moci s malým vycestovat ze země, pokud by se narodil v itálii a přítel nesouhlasil, myslím si, že tak to nějako je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
11.6.17 15:24
@tumpach píše:
@Teresca okolo všeho nevím, ale z takoých blbých zkušeností, bych radši rodila v česku, v případě rozchodu nebudeš moci s malým vycestovat ze země, pokud by se narodil v itálii a přítel nesouhlasil, myslím si, že tak to nějako je

To s porodem nemá nic společného. To už je potom záležitost jaké bude mít občanství a kde bude dítě žít, ne kde se narodí. To je jen kolonka v rodném listu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
11.6.17 18:52

@pikola aha, tak to jo, já to nikdy nehledala, nepotřebovala, jen jsem něco zaslechla, to se omlouvám za mylnou informaci :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.6.17 20:40

@tumpach no proc myslet hned na nejhorší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.6.17 20:44

Máte některa zkušenosti s tehotenskym testem od clear blue? Ten normalni nedigitalni mi vyšel hned jasne pozitivní ani ne do minuty jsem měla výsledek a teď jsem si dělala ten digitální, byla jsem zvědavá co mi to ukáže za týden tehu a display prázdný úplně - neukazalo se tam vůbec nic :roll: předpokládám, ze jsem koupila nefunkční test. 10€ v háji :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
11.6.17 20:46

@pikola A je pravda, že miminko bude mít české i italské občanství? Někde jsem slyšela, že když mají rodiče různé občanství, tak dítě získá automaticky obojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.17 12:25

Tehotenstvi v Italii

Dobry den chtela bych se zeptat. Jsem ve 13tt jsem na nemocenské ziji s přítelem v Čr ale dostal nabídku práce v Italii a chci se odstěhovat s nim. Jen mám strach co dělat na kontroly chodím tady a chci vědět jestli bude problém začít chodit tam k doktorovi a co pojištění?? můj me uklidňuje ze tam to chodí jinak ze se o těhotné více starají než tady. mám strach ohledně peněz jestli něco dostanu. A stehujeme se do Trentino. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.17 21:43
@Baruska1010 píše:
Dobry den chtela bych se zeptat. Jsem ve 13tt jsem na nemocenské ziji s přítelem v Čr ale dostal nabídku práce v Italii a chci se odstěhovat s nim. Jen mám strach co dělat na kontroly chodím tady a chci vědět jestli bude problém začít chodit tam k doktorovi a co pojištění?? můj me uklidňuje ze tam to chodí jinak ze se o těhotné více starají než tady. mám strach ohledně peněz jestli něco dostanu. A stehujeme se do Trentino. Děkuji za odpovědi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí