Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky a čerstvé maminky,
tak to mám za pár. Dnes mám první termín, druhý 17. 12. Doktor se přiklání spíše k tomu druhému. Trápí mě ale, že teď, ke konci mám strašné pocity hladu.Kdybych měla chuťě, tak bych to třeba i pochopila.I v noci mě to vzbudí a výsledkem je, že přibírám pomalu kilo týdně (a to všude píšou, že by se váha měla stabilizovat nebo snižovat). Co s tím mám dělat??? Je pravda, že jsem celkem přibrala od začátku těhotenství 9 kg, ale s každým kilem se teď opravdu necítím dobře. Máte někdo podobné zkušenosti? Nebo nějakou radu?
No a s mojí přecitlivělostí to je taky hrůza. Není problém aby mě něco rozbrečelo. Ale celé těhotenství nic, až teď ke konci? Já už opravdu nevím. Už abych porodila. ![]()
To zvládneš. Poslední dny jsou záhul ![]()
Já taky ke konci měla pořád chuť něco kousat… Jeden den to najednou přešlo a ten následující se narodila Karolínka ![]()
City, pocity, lítostnění… Bylo na konci těhu, v šestinedělí, ty radostné, když se Karča usmála, když brebentí; ty ošklivé, teď když poprvé stůně… Chci tím říct, že celé těhu i první měsíce s mimi jsou citová houpačka ![]()
Držím pěsti, ať to vytoužené finále přijde co nejdřív
![]()
Mirka
Ahoj Tviti ![]()
Já s mou děsivou zkušeností bych se na tvém místě s váhou vůbec netrápila a dala tělíčku a miminku, o co si řekne
á totiž v těhu přibrala příšerných 26(!!!) kg a to jsem rodila měsíc před termínem
Podotýkám, že jsem se nijak nepřejídala, jen jsem poprvé v životě začala jíst pravidelně a normálně
Prostě hormony mi daly zabrat
Takže s kily si nedělej vůbec starosti, tvůj váhový přírůstek je fakt úplně v pohodě a je možné, že z porodnice budeš odcházet ještě lehčí než před těhu ![]()
Přeji pohodový zbytek těhu ,krásný porod a zdravé miminko.
nepřihl. Vvv
![]()
S tou přecitlivělostí je to přesně jak píše Mirka
Já bulela pořád, celé šestinedělí furt uřvaná ať už štěstím anebo trápením… to k tomu prostě patří a já na to dneska vzpomínám s úsměvem
Dialogy s mužem nad postýlkou s malým: „Proč zase brečíš, co se stalo?“ „Nic, když on je taaaak krásnej!!!“
![]()
Vvv
Holky díky, zase utírám slzičku z tváře. Tak já to tedy hodím všechno za hlavu. Jó, není nad to si někde postěžovat. ![]()
Jé já se zapomněla přihlásit. Tak ještě jednou děkuji za odpověďi.Tvítík a mimísek
Ahojky těhulko,to co popisuješ je úplně normální.Já jsem brečela i u reklamy,nebo když se na mě někdo podíval trochu jinak než normálně.S tím přibíráním bych si vůbec nedělala starosti,máš krásnou váhu.Já jsem přibrala celkem 28 kg a to hlavně ke konci třeba 2 -2,5 kg za týden.To už ale většinou tělo zadržuje vodu tak buď v klidu.S tím jídlem to je taky normál,tělo si ještě naposlední chvíli chce udělat zásoby na dobu kojení,kdy mamča kolikrát nemá čas se najíst.Hlavně buď v klidu a odpočívej,teď ještě můžeš.Preju dobrej konec těhulkovství,ten konec je hroznej a super porod. ![]()
Salecka
PS.Já jsem v den termínu seděla u MC Donalda a cpala se nezdravýma hamburgerama.Měla jsem taky veliký hlad.
Salečko tak to je super. Člověk by asi neměl tolik hltat ty knížky a řídit se přesně podle nich. Jsem ráda, že to taky někdo měl. Třeba ty odpověďi někomu pomůžou. Taky jsem se teď naučila vkládat pravítko. Sice jenom na pár dní, ale pak to změníme na narozeninové a dáme i fotečku. Papapa
Tviti,
ještě jsem nepřidala váhu. Já přibrala 18,5 kg ![]()
Teď půl roku po porodu mám stále 5kg. Je to i kojením, vše jsem shodila, ale jakmile se to okolo mimi uklidnilo a najelo se na jakýs takýs režim, tak mám večer čas se pořádně nadlábnout… ![]()
I když ani to jídlo už není to co bývalo, že bych začínala hubnout
Jsou to takové etapy…
Nedělej si s tím hlavu.
Mirka
Ahoj
Z kg si vůbec nedělej starosti, jen papkej, po porodu to stejně půjde dolu. Posledních pár dní je fakt nejhorších a ten pláč a litostivost, to je taky normální, taky jsem fňukala ![]()
Ahoj všichni, tak Vám musím oznámit, že moje obavy co se týče strachu o .váhu byly zbytečné. Ještě ten den v noci, respektive 7.12.2005 v 0:05 jsem porodila nádhernou dcerku Lucinku. Při nástupu do porodnice jsem se vážila, a měla jsem celkem 9 kg nahoře od začátku těhotenství, dnes,16. 12. - třetí den po propušťění z porodnice- mám již 11 kg dole. Šlo to velmi rychle. Ráno po porodu jsem se vážila a to jsem byla o 7 kg lehčí. Porod byl senzační, opravdu si to pochvaluju, rychlý (sevším všudy 6 hodin,4 hodiny v porodnici), vycházeli mi vstříc s porodním plánem a můj milovaný manžel byl u všeho semnou. Moc mi to dalo, porodu jsem se nebála a odměnou mi byl ten malý uzlíček velikého šťěstí. Takže Vám všem přeji stejné zkušenosti. Děkuji za odpověďi. Tvítí + Lucinka
tviti
VELKÉ gratulace! Sice jsem nepřispívala, ale četla.
Je to krásné slyšet jak jsi šťastná, dodá to hodně síly a já už se moc a moc těším na svůj porod. ![]()
Tviti,
já ti to hned říkala ![]()
Teď budeš muset změnit nick na Twiggi ![]()
Ale hlavně gratuluju k bezva porodu a miminku a přeji vám hoooodně zdravíčka!!!
již tradičně nepřihlášená
Vvv