Těhotenství x střevní chřipka

23
24.4.06 19:57

TĚHOTENSTVÍ X STŘEVNÍ CHŘIPKA

Ahoj všichni!
Jsem v 9tt a o víkendu přepadla naši rodinku střevní chřipka :( , manžel s dcerou /2r/ to odnesl zvýšenou teplotou a silným průjmem. Já mám teplotu obvyklou mému stavu a na WC zatím také nelítám, ale už 4.den mě dost bolí břicho - převážně žaludek, ale občas i tam níže to píchne, či cítím takový tlak .
Dnes jsem se objednala pro jistotu k dr., ale tam jdu až v pátek. :! Tak doufám, že to už ustoupí. Chci zeptat, zda to některou z Vás taky nepotkalo a zda to nemá vliv na miminko. :?: Je mi teď z toho všeho špatně jak fyzicky a tak snad ještě víc po psychické stránce.
Jinak přeji všem příjemné užívání jara a sluníčka. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
953
24.4.06 20:05

Ahoj Jani,
já sice přímo střevní chřipku neměla, ale někdy zhruba v 7 měsíci nám v práci udělali nějaký špatný jídlo a všichni jsme to odnesli průjmy a zvracením. U mě to naštěstí trvalo jen 2 dny a bylo to dobrý. Tak jsem jen chvíli měla trochu dietku. Mišákovi to nijak neublížilo. Myslím, že pokud to netrvá dlouho a nemáš vysokou horečku, nemusíš se bát. Ale návštěva doktora je určitě rozumná, aspoň budeš klidnější.
Ahoj a brzy se všichni uzdravte
Peťulda a Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
24.4.06 20:10

Ahojky, tak to už jsme dvě. Mně dnes onemocněl manžel . Bohužel čekám, že do rána střevní chřipku dostanu taky :roll: Taky by mě zajímalo, zda to neuškodí miminku. Dnes jsem byla na prohlídce a když jsem doktorce o manželovi říkala, tvářila se vyděšeně a jen prý a´t se modlím, abych to nechytla. Ale to se jí lehko řekne :evil: . Jsem zvědavá jak toto dopadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
24.4.06 20:25

Prodělala jsem střevní chřipku s průjmem a velikými křečemi v 16tt. Trvala sice jen den, ale ty křeče byly dost bolestivé.
Mimčo to nijak neovlivnilo :lol: :lol: :lol:.
Jani, neboj, vůbec to od nich nemusíš dostat nebo to má dík tvému těhotenství lehký průběh.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
25.4.06 20:01

Díky za „uklidnění“, ale že by mně bylo líp, se říct nedá. Chvíli pohoda a pak se tu kroutím jak žížala. Na velkou jdu horko těžko, skoro manželovi závidím, jak lítá si ulevit. Už jsem přemýšlela, že by to byly jenom těhu nevolnosti, ale že by to začalo až teď v 9 tt :?: Tak jsem zvědavá, jak mě to dopadne v pátek u dr.
Mějte se všichni fajn a přeji příjemný večer :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.7.11 12:08
Jajka píše:
Díky za „uklidnění“, ale že by mně bylo líp, se říct nedá. Chvíli pohoda a pak se tu kroutím jak žížala. Na velkou jdu horko těžko, skoro manželovi závidím, jak lítá si ulevit. Už jsem přemýšlela, že by to byly jenom těhu nevolnosti, ale že by to začalo až teď v 9 tt :?: Tak jsem zvědavá, jak mě to dopadne v pátek u dr.
Mějte se všichni fajn a přeji příjemný večer :) Jana

ahoj děvčata, chci požádat o názory. Byla jsem na víkendu u kamarádů a asi dvě hodiny po příjezdu a po vydatném posilnění se (zelné placky, zelňačka, salát) se mi udělalo blbě. Od té doby jsem nepřetržitě blila až do rána, během noci už jen vodu. Druhý den už se to stabilizovalo, ale měla jsem odpo teplotu 37,6 nebo snad 37,8.
Dnes už je mi líp, baštím nějakou dietu, ale teplota pořád lehounce zvýšená a jsem taková slabá. Snažím se dohnat tekutiny. Myslíte, že je to střevní chřipka a utíkaly byste k doktorovi? Mám te´d možnost odpočívat, akorát zítra mě čeká velký UTZ (jsem 21tt) tak řeším jestli je v pohodě na něj jít nebo to odložit, by se mi tam neudělalo šoufl. Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
25.7.11 12:47

Ahoj, taky jsem zažila něco podobného v těhotenství, v 7. měsíci. Neodolala jsem opečenému párku na ohni a prozvracela jsem celou noc. Pak už taky jen voda. K lékaři jsem nešla, nasadila dietu a druhý den to bylo OK.
Měj se hezky, T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.7.11 12:48
Saroya píše:
Jajka píše:
Mějte se všichni fajn a přeji příjemný večer :) Jana
ahoj děvčata, chci požádat o názory. Byla jsem na víkendu u kamarádů a asi dvě hodiny po příjezdu a po vydatném posilnění se (zelné placky, zelňačka, salát) se mi udělalo blbě. Od té doby jsem nepřetržitě blila až do rána, během noci už jen vodu. Druhý den už se to stabilizovalo, ale měla jsem odpo teplotu 37,6 nebo snad 37,8.
Dnes už je mi líp, baštím nějakou dietu, ale teplota pořád lehounce zvýšená a jsem taková slabá. Snažím se dohnat tekutiny. Myslíte, že je to střevní chřipka a utíkaly byste k doktorovi? Mám te´d možnost odpočívat, akorát zítra mě čeká velký UTZ (jsem 21tt) tak řeším jestli je v pohodě na něj jít nebo to odložit, by se mi tam neudělalo šoufl. Díky za reakce.

Nás takhle chytla střevní chřipka někdy v květnu… Malej zvracel jednou a pak byl už celkem v pohodě, já na tom byla podobně jako on… Jeden den mi bylo hodně zle a pak už jsem byla jen nepoužitelná, ale už jsem nezvracela a pak to bylo den ode dne lepší… Manžel to z nás odnesl snad nejhůř… :mrgreen: U doktora jsem s tím nebyla… To bych řešila, kdybych zvracela dýl jak ten jeden den… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.7.11 12:52

holky dík, mě jen zarazila ta teplota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
25.7.11 13:17

já ve těsně před UTZ ve 20tt - snědli jsme s přítelem něco špatnýho a blily jsme oba celou noc, mě se ještě přidala teplota 37,5 apod. po domluvě s dr. jsem si vzala půlku paralenu aby teplota nestoupala a nasadila dietu - vše bylo OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
25.7.11 13:23

ahojky..
me se neco podobnyho stalo v kvetnu ve 26.tt
dala sjem si vecer kachnu a pak jeste mrkvovej salat a celou noc jsem prozvracela a k ranu uz to bylo co 5 minut a uz jsem nemala ni silu vstat z postele tak me manzel odvezl do nemocnice kde jsem si dva dny polezela ale nic vaznyho to nebylo..jen mi dali injekci na zastaveni zvraceni a pak infuze a bylo to hned OK..puvodne jsem si myselal ze to byl zlucnik ale po prijezdu domu mel to samy manzel takze strevni chripka asi ..pokud uz je ti dobre tak si myslim ze se neni ceho bat..me se to spis zhorsovalo doma tak proto ta nemocnice..kdyby mi uz bylo lip tak bych nikam nejela…a teplotu jsem mela v nemocnici asi den a pak OK..

ale taky pozor nekdy to muze znamenat zacinajici porod..kamaradka takze zvracela a tak jela do porodnice a do vecera byl mlaej na svete..ael to spis az ke konci tehu..i proto jsem radsi jela do nemocnice..

kdyz jdes zitra na UTZ tak bych ho nerusila..rpave naopak ..mimco okouknou a budes klidnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
25.7.11 13:35

já si takhle jednou taky těhu zkazila žaludek kuřetem, vodnatej průjem cca 10× denně a byla jsem jako mátoha, protože jsem ještě chodila do práce, tak jsem skákla k obvoďákovi, nasadil mi smectu a dietu, po pár dnech se to upravilo … být tebou najedu na dietu - rohlík, čaj, piškoty, tekutiny po doušcích, na pár dní ti to neuškodí a uvidíš, jestli to bude lepší, když ne, tak skočíš k doktorovi, ale stejně ti asi nic jiného nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.7.11 13:44
katek78 píše:
já si takhle jednou taky těhu zkazila žaludek kuřetem, vodnatej průjem cca 10× denně a byla jsem jako mátoha, protože jsem ještě chodila do práce, tak jsem skákla k obvoďákovi, nasadil mi smectu a dietu, po pár dnech se to upravilo … být tebou najedu na dietu - rohlík, čaj, piškoty, tekutiny po doušcích, na pár dní ti to neuškodí a uvidíš, jestli to bude lepší, když ne, tak skočíš k doktorovi, ale stejně ti asi nic jiného nedá :nevim:

jj to si právě taky myslím, že mi nic nedá že by to byl rozjíždějící se porod, to teda opravdu doufám, že ne…v 21tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
25.7.11 15:43

Teď i řádila nějaká viróza. Průběh - půl dne/den zvracení a pak zvracení přestane a je žaludek na vodě. Teplota jak u koho. Byli jsme na táboře a kromě 2 lidí jsme si to tam užili všichni :) Nepříjemné, ale naštěstí krátké :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.7.11 15:52
Vichrice píše:
Teď i řádila nějaká viróza. Průběh - půl dne/den zvracení a pak zvracení přestane a je žaludek na vodě. Teplota jak u koho. Byli jsme na táboře a kromě 2 lidí jsme si to tam užili všichni :) Nepříjemné, ale naštěstí krátké :)

no tak to je přesně ono, ještě mě pobolívaly svaly a klouby, hm na to si vlastně stěžoval i přítel, a zvracel po ochutnávce vín, a bolelo ho břicho…tak že by to bylo nakonec to samé?
no teplota zvýšení furt a slabo, válím se, moc mě to neba, snad zítra dobře zvládnu ten utz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí