Barva vlasu a oci ditete

5
22.4.06 17:48

Barva vlasu a oci ditete

Ahoj, mam dotaz : mam kamaradku velmi hodnou ma mimi s manzelem, ktery je Ital a ona je ceska. Otec ditete tedy manzel si stezuje, ze mimi nemusi byt jeho, jelikoz nema tmave vlasy a tmave hnede oci …tedy po nem, ale je to svetlejsi typ po me kamaradce, tedy blondacek a sede oci, a je vyloucene, aby on mela mimi s nekym jinym. Jaky mate nazor na barvu vlasu ditete, to musi mit nutne vsechny deti s partnerem, ktery ma silne tmave vlasy? Pry ty geny tmavych vlasu prevladaji…no ja nevim, je tu nekdo, kdo ma partnery s tmavymi vlasy a naopak vy jste svetlejsi typ a mimi je normalne po vas tedy svetle vlasky atd…??,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
138
22.4.06 17:54

Ahojky,jájsem teď nedávno někde četla,že děti dědí genetické kody barvy vlasů a očí po prarodičích!A také zbarvení se mění až skoro do 10let věku,takže ty tmavé vlasy může ještě mít :wink: Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
22.4.06 18:04

Ahoj, koukni se do alba Jesliček, je tam Dalísek se mnou a s manželem :lol: Manža je na té fotce ještě světlý, naživo je jak Usáma zamlada. Ale vysvětluj něco žárlivcům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
22.4.06 18:06

Ahoj,moje obe detičky sú blond a bledá pokožka.Mám tmavé vlasy,hnedé oči.Manžel tmavé vlasy a modré oči.Obaja sme ako deti boli blond.Čiže ešte neni vylúčené,že aj ich mimčo vekom bude vyzerať celkom inak.A keď neverí svojej partnerke nech si dá urobiť test otcovstva a bude mať pokoj.Sakriš, ako tak nad tým rozmýšlam nevymenili nám naše deti v pôrodnici keď sú blonďaté :wink: :?: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
22.4.06 18:11

Sluncielo,

ja mam jedinou radu - at si manzel kamaradky precte genetiku nebo si zajde za nekym, kdo tomu rozumi. Jisteze je to mozne, aby dite melo svetly vlasky a svetly oci, proste u neho prevladaji alely se svetlym typem :) a navic se to jeste muze zmenit. Hodne deti miva napred svetle vlasky a pak jim ztmavnou. Jestli se chces mrknout na neco ke genetice, tak jsme ti nasla odkaz :) http://genetika.wz.cz/dedicnost.htm. Doufam, ze s tim kamaradka nema moc problemy, to by mi bylo lito kvuli takove „blbosti“.

Bamla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
22.4.06 18:23

Ahojky myslím, že problém je v taťkovi a žádná informace se mu nebude zdát stoprocentní.
Když se narodil Honzík vypadal jako manžův nejlepší kamarád 8O, modré oči a blond vlasy a velký uši :D no a oba jsme tmaví. Do oušek Honzík dorost, vlasy a oči se nemění a manžu to vůbec nenapadlo řešit.
Jak píše Maxik ty žárlivci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
22.4.06 18:23

Blbost, můj manžel je Bulhar a opravdu velmi tmavý typ a naše dítě je modrooký blonďák. Taky mi říkal, že s ním nemůže jet domů, protože mu nikdo neuvěří, že je to dítě jeho… :lol: Ale je to samozřejmě blbost. Prostě ty geny se nějak namíchají. Ať to pustí z hlavy a žárlivce ať nechá žárlit. :wink: :wink:
 carsa

• Citovat
  • Upravit
5
22.4.06 19:30

Tak tyhle vsechny odpovedi kamaradce desne rada vyridim :-) Jeji manzilek je asi typicky Ital …zarlivec :P
Ja jsem taky docela typicky priklad…moji rodice maji oba hnede oci a ja mam modre, a muj tatinek tohle nikdy neresil…spis by ho to ani nenapadlo, byl rad, ze mne ma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
22.4.06 19:40

Slunciela, tak moja segra ma vlasy taky dost tmavy blond, skor svetlo hnede, jej muz ma tmave a deti maju uplne blondate.
Ja mam stredny blond, muz tiez oci on uplne blankytne, ja tmavomodre a nase dieta? vlasy tiez taky spinavy blond a oci sedotmavomodre. A to som sa tesila, ake budeme mat krasne blondate, modrooke deticky, ked sme sa tak nasli :D . Obaja sme mali ako decka uplne svetlucke az biele vlasky a maly ich ma daleko tmavsie.
Fakt je to blbost. Poznam sestry, jedna tmava zelenooka a segru ma modrookou blondynku. Niekde som citala, ze test otcovstva sa uz v zahranici predava v lekarnach, potom sa to niekam zasle a dojde odpoved. Ale je to hodne drahe nejak okolo 10-15 tisic.
Tak prajem kamoske, aby ju talian moc netrapil :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.4.06 19:43

Asi by si mel udelat test otcovstvi, kdyz je tak paranoidni :-) …I kdyz mi to neprijde normalni, neznam snad zadneho milujiciho partnera - manzela, ktereho by to napadlo…jsou normalne tak stastni a na vetvi z narozeni miminka, ze na tohle vubec nemysli :-) Taky proc, kdyz se oba miluji maminka i tatinek miminka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
22.4.06 19:50

Je pravda ze vlasy se meni s vekem........my oba s brachou jsem byly totalni blondaci kdyz jsme byly maly a ted mam oba tmave hnede vlasy.
OKo.....není to tak, že by se barva dědila po prarodičích, dědí se po rodičích, ale jaksi ta „kompletní výbava“ u rodičů nemusí být vidět, může být skrytá - vpodstatě se to ale dá říct tak, že se barva může dědit i po prarodičích apod. ;o)) Jde o to, že barvu očí určuje gen, od nějž má každýčlověk 2 kopie - a to jsou 2 možnosti. možnosti jsou jen modrá nebo hnědá, mohou být 2 modré - 2 hnědé a 1 modrá + 1 hnědá. Přičemž ale hnědá překryje modrou! Takže treba rodiče maji oba po 1 genu hnědém a jednom genu modrém. Oba maji výslednou barvu hnědou a oba daji svému potomkovi modrou formu genu. Dítě má dvě modré formy genu a výsledná barva oka je modrá.
Takze modrooci rodice nemuzou mit hnedooke dite ale hnedooci rodice muzou mit modroocko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.4.06 20:35

Kdyz se narodil muj otec, deda dostal zachvat vzteku a chtel nemluvne prerazit o schod. Doslova. Deda byl velice snedy a muj otec blednickovy blondacek. Deda byl pravda prudka povaha, nastesti dite nezabil a po sedesati letech, kdyz ty svetle vlasy zesedly, vypada muj otec jako kopie sveho otce. Je dost mozne, a pravdepodobne, ze blond vlasy u ditete postupne ztmavnou. Typicky priklad jsem ja, byla jsem blondyna az do jedenacti a dnes mam tmavehnede vlasy.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
22.4.06 21:35

Ahojka,

můj partner má světle hnědé vlasy a jeho býv. je špinavá blondýna - a jejich dcera je zrzavá :) .
Kamarádka má tmavé vlasy i oči, její manža je blonďák modrooký, a syn má blond vlasy a tmavé oči.
A kamarádka mi vyprávěla, že se manželům narodil syn tmavší pleti - a manžel manželku podezříval s kým to má. Nakonec se ukázalo, že snad babička či prababička manželky kdysi měla něco s nějakým „černochem“,z čehož vzniklo normál. dítko.A geny toho černocha se projevily až teď.
Jinak jsem někde četla či slyšela, že barva očí není geneticky daná.Ta se prý utvoří sama.....

• Citovat
  • Upravit
1293
22.4.06 22:18

Ahoj,
mám manžela tmavovlasého a tmavookého, a já mám vlasy světlý a oči modrý, a holčinka je po mně bledulinda!
Co tak matně štrachám z genetiky, co jsme se učili kdyyyyysi na gymplu :roll: tak to, že je nějaký gen dominantní, ještě nutně neznamená, že musí převládnout absolutně vždy - převládne z mnoha procent, ale pár procent ještě zbývá.
Např. když čekáš dítě s černochem, je hodně velká pravděpodobnost, že se ti narodí černoušek - ale může se Ti z několika procent narodit i běloušek. A nebo míšenec, to je jasný.
Viděla jsem v televizi dvojvaječná dvojčata: matka krásná úplně tmavá černoška, a otec běloch. Jejich holčička byla ÚPLNĚ bílá, a její dvojče chlapeček zase dočista černej :D
genetice zdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
23.4.06 10:25

To je zajimave :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...