Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj tehulky,
jsem v 25+4 tydnu tehu a pribrala jsem zhruba 10kg (zhruba proto, ze nevim presnou vahu pred otehotnenim, tak jsem udala dr svuj odhad). Dr se to nelibi, pry je to moc a poslal me na gluko testy.
Mate nekdo podobny ‚problem‘? Drzite nejakou ‚dietu‘?
Mak
Ahoj,
ja mam pocit, ze na ty testy se posilaji tehulky standartne. Aspon u nas to tak bylo, sly jsme vsechny. Ted nevim, kolik jsem mela ve 25. tt, ale ja pribirala uz snad od prvniho tydne tehu. Celkove to bylo 16 kg, coz me prekvapilo, vazili me tesne pred porodem, byla jsem natekla az hruza.
Kazdopadne zadne dietky bych nedrzela, uvidis, jak ti vyjdou ty testy, mozna budes muset omezit nebo uplne vynechat sladky…
Uzivej tehu.
Nicol a Stella
Ahoj,ja jsem v 25tt+0 a pribrala jsem jako ty,ja byla hodne hubena pred tehu 173cm/51kg a vubec jsem nezvracela,zadne nevolnosti,takze jsem pribrala opravdu od zacatku…hlavu si s toho nedelam,protoze ja se citim dobre a to je podle me dulezite.A ty testy delaji vsichni,to nebude kvuli te vaze.S prvni dcerkou jsem pribrala minimalne 18kg a vse slo dolu…pokud se citis dobre,tak si s toho hlavu nedelej
Čauky.
Já byla na poslední KO před měsícem- to jsem byla 25+2 a Dr. taky částečně zděšeně konstatoval že už jsem nabrala 10 kg (dle mojí váhy 9, ale to je jedno). Přišlo mu to dost hodně, ale jinak tlustá jsem mu nepřišla, jen mě varoval že bych měla omezit ovoce že se taky ukládá na tucích. Žádný gluko testy nechtěl.
Jinak já jim pořád dle chutí a hladu a tělo si stejně přibírá jak chce takže to neřešim. Byla jsem poměrně hubená a já si myslim že tělo si prostě honem chtělo udělat zásobu tuku sotva se mi vrátila po prvnim trimestru chuť k jídlu…
No v pátek jdu na další KO (to budu 29+3) a zatim mám pořád kupodivu jen tak asi 10 navíc, ale jak se znám - tak za ty 2 dny mi klidně najust zas 2 kg přibydou…
Ahoj
Nic si z toho nedělej. Váha v těhu je dána v podstatě geneticky. Vůbec bych si tím nelámala hlavu. Tvůj doktor by asi chtěl, aby jste všechny přibíraly stejně.
Věř, že až se mimi narodí, tak budeš lítat kolem něj a nebudeš mít čas na jídlo. Potom stoupneš na váhu a zjistíš, že máš třeba ještě méně kg než před tím. Rozhodně si užívej těhotenství. Přeji ti zdravé a krásné miminko.
MaK já se schválně podívala do průkazky kolik jsem měla v 25.týdnu---takže já měla 11,5 kg plus…no booože, doktoři jsou někdy divní, pokud se vyloženě nepřežíráš a cítíš se dobře tak se tím fakt netrap.....Mimochodem jsem těhu poprvé a teď mám na konci 22 kg plus…málokdo mi to věří. Nejdřív mě to děsilo, ale už se tím nezabývám, já chci hlavně zdravé mimátko… ![]()
KLÍÍÍD,
já přibrala za těhotenství monstrózních 30!!!! kg a už to mám dole. Testama nic nezkazíš, alespoň budeš v klidu, ale rozhodně nedrž diety. Každé tělo je jiné a řekne si, co potřebuje.
Přeji pohodový zbytek těhu,
carsa
CARSA fůůůůůůůůj to si mě uklidnila, že to jde dolů, díííííííík
![]()
Ahoj,
já přibrala za celou dobu 18kg a na váhu u dr. jsem si stoupala s hrůzou, doma ji naštěstí nemáme. Teď už mám všechno dole a lituji, že jsem se tím tak zabírala, nikdo mi to naštěstí netipoval, ale stejně jsem se tím dost trápila. Určitě nedrž žádné diety a užívej si bříška. Měj se hezky a přeji zdravé mimčo.
Ja pribrala v tehu 14kg. Zacinala jsem na 52kg. Ted po 4 mesicich po porodu mam zpatky svoji predtehu vahu. Diety bych urcite nedrzela, to v tehu moc zdravy neni, taky budes potrebovat nejake „tukove zasoby“ na porod a dobu po nem, to moc casu na jidlo neni ![]()
Dobre, ze te dr. posila na testy, ale hlavu bych si vahou moc nelamala. Fakt kazdy telo pracuje jinak.
Bara
Ahoj,
já přibrala 26kg
za celý těhu. Teď už to je dole. Sice bříško mám, takovej trošku sulcík, ale snažím se cvičit. Plánujeme druhý mimi, takže trošku se dřu i zbytečně, ale co kdyby se nedařilo, tak ať nějak vypadám.
Jana
Já přibrala během těhu 27kg!Vždy jsem při své výšce 178cm měla pouhých 52kg takže hubeňour,nikdy jsem neměla víc jak 55kg.Moc jsem taky nebyla zvyklá pít a dodržovat pitný režim tak si myslím,že tělo vědělo proč to dělá a zadržovalo vodu.Teda jak já byla oteklá.
Z prodnice jsem odcházela o 12kg lhčí.A ten zbytek zmizel do půl roku,malou jsem kojila do 18měsíců takže ta zásoba byla třeba.Nic si z toho přibírání nedělej pokud se nepřejídáš sladkým.Tělo ví co dělá.
Ahoj holky,
tak já měla úplně opačný problém. Do pátého měsíce jsem stále hubla. Ze své původní váhy 57 kg jsem se dostala na 52 kg. Měla jsem strach, že mimimčo nebude v pořádku. Doktor mě prvních pár měsíců uklidňoval, že je u některých těhulek normální, když ze začátku hubnou. Později už se mu to taky nelíbilo a nikdo mi nevěřil, že jsem těhu. A od pátého měsíce skok a za pár týdnů jsem vážila 70 Kg - a mimčo bylo v pořádku.
Musim priznat ze jste me take uklidnili, ja sice pribrala zatim jen 7kg, ale uz to se doktorce nelibi… Nejak jsem se tim vylozene nestresovala, ale prece jen cervicek byl ![]()
Ahoj holky,
diky moc, jste super, moc jste me uklidnili. Ty testy v poho preziju, jen jsem byla zvedava, jestli se to stalo i nekomu jinymu, netusila jsem, ze to doktori tak hlidaji.
Ale telo si asi dela co chce, protoze ja jsem pred tehu snedla cokoladu na posezeni, co jsem tehotna tak sladky nemusim, mam spis ' zdrave' chute, same redkvicky, papriky a tak. Proto me to prislo divne. Ale je fakt, ze jim i dost ovoce, tak to muzu omezit. Jinak se ale neprejidam, rekla bych, ze jim o moc zdraveji nez pred tehu. Takze se nebudu stresovat, ono se to pak zas srovna.
Jeste jednou diky a vsem vam preji kulatici se briska nebo zdrava a hodnoucka mima.
MaK