Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci se zeptat ohledne tehu prukazky. Ja v ni nemam celkem nic zvlastniho, jsem registrovana u normalniho gynDR, ma kamaradka ale chodi primo do Podoli a na prukazce uz ma nejake registracni cislo, nevite proc? To se jako ty nenarozena miminka nekde registruji pred narozenim? Ja se totiz zrejme budu stehovat na konci tehu za pritelem do Nemecka a tedy i rodit tam, nevim, zda to pak nekde hlasit nebo proste jen oznamit DR, ze uz k nemu pak chodit nebudu, ze budu rodit jinde? A dalsi dotaz, na co je potreba rodne cislo partnera v prukazce? Jsem nezkusena, je mi 26 let, a nejak nemam moc zkusenosti. Dekuji Vam.
Žádné registrační číslo jsem v průkazce neměla (rodila jsem teda u Apolináře). Třeba to upřesní někdo, kdo rodil v Podolí, ale možná je to nějaké jejich číslo. Rozhodně se mimina před narozením nikde neregistrují. Svému lékaři potom pouze sdělíš, že budeš rodit v Německu. Vezmi si od něho výpis z dokumentace a nech si to přeložit. Alespoň tady tě k porodu posílají s výpisem z dokumentace.
K rodnému číslu otce - po mně ho nikdo nechtěl. Podle mě je to dost starý formulář a je tam prostě předtištěná kolonka. Neměla jsem ho tam vyplněné a nic se nestalo.
Ivča
Ahoj, to registracni cislo nepotrebujes, ani kdyz nechodis do Podoli mit nemuzes. To maji jen budouci maminky, ktere chodi primo do poradny tam. Pokud by jsi se rozhodla tam rodit a zacala tam chodit par tydnu pred porodem (nevim kolik presne), daji ti ho take.
Simona