Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, holky,
chci se jen zeptat, jestli máte některá osobní zkušenost s těhotenstvím po přerušovaném styku, tj. že jste se nechránily ničím jiným, jen to partner prostě „uhlídal“ a přesto jste otěhotněly? Jaká je pravděpodobnost, že se to stane?
A pak mám ještě dotaz na ty mamky, které měly ještě malé mimčo, které kojily a přitom znova otěhotněly, jaké měly příznaky? Jak se třeba projevují změny na prsech, když v nich je pořád ještě mlíčko…?
Mám totiž podezření, jestli nejsem náhodou těhotná, MS jsem měla dostat před 3mi dny a pořád nic, jinak už ji mám normálně od listopadu a pravidelnou skoro na den, taky jsem přecitlivělá a náladová, ale to může být právě i kvůli MS a navíc v prsech nepozoruju žádnou změnu, jenže nevím, jak to v tomto případě probíhá… Mimčo by bylo samozřejmě chtěné, i když trošku nečekaně, ale po shlédnutí včerejší Výměny manželek, bych celkem brala i těch 8 dětí, byly zlaté, ale k tomu bych chtěla příjmy té druhé rodiny… ![]()
Andy
Hihi, to je mi otazka. Ta pravdepodobnost je dost velika, myslim, ze to bude tak fifty fifty.
Ahoj Andy,
jedno také dieta už 8 ročné mám doma
Kamča bola rýchlejšia ako tatínek.:) A sme velmi radi, pretože to dalšie nejak neprichádza… Už cca 2 roky ![]()
Zlata
Ahojky,
pravděpodobnost je dost veliká, my takhle máme Valušku. ![]()
Můj muž tuhle metodu antikoncepce používal s předchozími dvěma partnerkami a byli z toho dvě těhotenství. A znám dvouletou holčičku počatou úplně stejně…
Udělej si v termínu test a uvidíš.
Ahoj,
hlídal, hlídal, neuhlídal. Já se řídím příslovým „stačí jedna kapka a je z tebe matka“. Takže pravděpodibnost je obrovská.
Znám několik párů, kterým se daří takto neotěhotnět už několik let
.
Ale osobně bych na tuto metodu antikoncepce moc nespoléhala. Vždyť ty „kapky touhy“ nebo jak se tomu říká
, obsahují taky jakési spermie
.
E.
Tak náš Pepi byl taky rychlejší než tatínek
(A teď jsem za to strašně ráda, aby to nebylo špatně pochopeno)
Pokud má člověk rád překvapení, tak mu tohle každoměsíční čekání na menstruaci asi příjde príma ![]()
Pa,
Věrka
Holky, ale Andys chce vědět, jak se u kojící maminky projeví další těhu?Bolavý prsa? Břicho? Nevolnost? Prostě jaký to bylo.....???
Mě to taky zajímá, proto rejpu ![]()
NiKi
Dobré téma:) taky by mě to zajímalo.
Btw, my tuhle „metodu“ používáme s manželem 3,5 roku, zcela bez problémů, když jsme chtěli otěhotnět, tak to šlo hned. On strávil v prvním manželství dvacet let a také neužívali jinou antikoncepci, než přerušovaný styk, a měli dvě děti tehdy, když je chtěli mít… Ale je fakt, že on je v tomto spolehlivý, prostě „utíká“ mnohem dřív než těsně před ejakulací. Blbě se éo tom mluví-hihi:)) ale všude čtu, jak je to nespolehlivé, no asi je, ale nám to funguje. A kdyby ne, bude další mimi:)
apropo, ta včerejší výměna manželek-sledovala jsem to jen mezi přepínáním TV, ale byla jsem v šoku, jak ty děti byly hodné! vždyť byly jak schodečky vedle sebe, prostě mrňata, a jak byly vycepované…ale stejně jsou to chudáci a rodiče asi nezodpovědní, no ale to sem nepatří…
K.
no a ještě Andys-co TT, dělala sis ho, žádné dvě čárky??:)
K.
Kristain, taky znám několik párů kterým tato metoda funguje. Asi se to musí umět ![]()
Missorka: takže díky kojení je to takový tajnější, co? ![]()
kurňa, abysme si dávali bacha…
N.
Kristain, nedělala jsem si těhu test, zdá se mi to ještě brzo, pořád to dávám za příčinu nějaké poruše nebo tak, 3 dny zpoždění nic není. Jen mi to tak vrtalo hlavou, protože si vzpomínám, že jednou si manžel nebyl úplně jistý, i když to on říká pokaždé…
Neberu antikoncepci už 4 roky a když jsme chtěli malou, tak jsme to jednou zkusili naostro a „semínko vzklíčilo“…
Do té doby to fungovalo spolehlivě, takže jsme na tom, Kristain, stejně.
Pokud to nepřijde do pátku, tak si ten test udělám,ale moc teda nevěřím, že bych fakt byla těhulka, no uvidíme… ![]()
Andy
Ahoj Andys,
moji rodiče používali tuto metodu cca 23 let a mám díky tomu dva sourozence nad plán;)
Pa.
Ch.