Syndrom mizejícího dvojčete - jaké jste měly problémy?

463
17.4.06 16:20

syndrom mizejícího dvojčete

Ahoj mamky,chtěla bych se zeptat,jestli se najde někdo,kdo má stejnou zkušenost jako já…v 11. týdnu mi dr. definitivně potvrdil,že jedno miminko zaniká. Až do 13.tt jsem neměla žádné problémy,kromě zvracení atd…Ale od 13.tt občas špiním.Nyní jsem v 19.tt.Druhé mimi je v pořádku (utz ve 13.a 16.tt) i tripple testy ok.Prý špinění může být syndromem mizejícího dvojčete způsobeno,ale nemusí…Měly jste vy nějaké problémy?
Děkuju Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
423
17.4.06 17:02

Syndrom mizejícího dvojčete

Ahoj Terezko, tak já jsem měla mým gynekologem také potvrzený syndrom mizejicího dvojčete. Od počátku těhotenství jsem pořád špinila, Dr. na UTZ zjistil, že jednak mám v děloze hematom a potom kromě mé fazolky ještě další plodový váček, ale ten byl už prázdný. Druhé mimi se už vstřebalo. Bylo to kolem 9. týdne. Říkal, že se vstřebají i ty obaly a po tom druhém plodu vlastně nic nezbude. Protože je to prý ale riziková situace, tak jsem byla na neschopence, nesměla jsem se namáhat a od počátku těhotenství jsem užívala Duphaston. Po něm jsem přestala úplně špinit, hematom i „mizející dvojče“ se úplně vstřebalo a teď mně líta po bytě roční Kubík.

Bohužel ti nedokážu říct, jestli jsem špinila jenom kvůli tomu hematomu, nebo i vlivem mizejícího dvojčete. Každopádně to dobře dopadlo. Druhé miminko, jak píšeš, je úplně vpořádku, důvěřuj svému Dr. a svému tělu, ono se s tím vypořádá. Přeji ti krásné těhotenství a zdravé miminko.

Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
17.4.06 17:16

Ahojky Terez,já při prvním těhotenství měla potvrzena jednovaječná dvojčátka,ale kolem třetího měsíce jsem začala dost špinit,gyndařka mě odeslala do porodnice na ultrazvuk a vyšetření a tam mi oznámili,že je to ojedinělé,ale prodělala jsem tzv.syndrom náhlého zmizení:( Dr. my to vysvětlil tím,že zkrátka jeden mimísek byl dost slabý na život a ten větší si z něj vzal co potřeboval,zbytek tělo i příroda zredukovala.Tenkrát jsem to strašně obrečela,nicméně pak mi došlo,že je lepší mít jedno mimčo zcela zdravé než dvě a nějak nemocné!Taky jsem tam musela ještě týden zůstat hospitalizovaná,strašně jsem začala krvácet-dle lekařů odcházely „zbytky“ :( Nakonec vše dobře dopadlo,dnes mám krásnou,zdravou čtyřletou dcerku :D a nashledávám na ní,že by jí její „nenarozené“ dvojče chybělo!Snad jsem ti alespoň trošku pomohla :oops: ,zkrátka patříš mezi to malé procento,kterému se tohle přihodilo,ale zbytečně se tím NETRAP a užívej těhotenství plnými doušky-s pozdravem Valderama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
17.4.06 18:02

ahoj, moje svagrova to mela taky, to druhe miminko uz ma pres 2 roky :)
a je uplne v poradku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.4.06 20:36

Náš známý (je mu přes 40 let :D ) si nechal odstranit malou bulku, co měl na zádech pod kůží a když mu to vyndali, byly v tom nějaké zbytky chloupků apod., nevím, co přesně, lékaři mu řekli, že jsou to právě zbytky jeho dvojčátka, které zaniklo a on si z něj vzal vše potřebné, celý život to vůbec netušil, Káča

• Citovat
  • Upravit
463
18.4.06 10:29

Ahoj holky,moc díky za odpovědi…třeba přibudouještě nějaké:o)
Pa Terez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
25.4.06 13:24

Ahojky Terez - mě doktor diagnostikoval taky syndrom mizejícího dvojčete, ale zjistil to už v 7.tt.. Ptal se mě, jestli nešpiním, ale já nešpinila, až ve 14.tt jsem jeden den zakrvácela docela dost, ale zřejmě to nebylo tím syndromem (ani hematom nenašly), ale spíš kvůli vcestné placentě - měla jsem ji nízko uloženou, takže jsem si poležela v nemocnici a od té doby mám klid! Taky jsem byla na neschopence.
Takže si myslím, že syndrom mizejícího dvojčete je čím dál běžnější.
Lepší je, že se to druhé mimi vstřebá brzy, než o něj nebo o obě mimi přijít později. Tak se těšme ze zdravých drobečků!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.1.08 07:34

Mně doktor diagnostikoval syndom mizejícího dvojčete ve 13t. tuto sobotu, ještě jsem se z toho nevzpamatovala, ale aspoň vidím že se to nestalo jen mně.

• Citovat
  • Upravit
460
14.1.08 09:42

Ahoj, mě doktorka řekla v 6 týdnu že čekáme dvojčata, obrovská radost a psychicky jsem se na to začala připravovala.
Náhle v 8 týdnu krvácení a bylo mi řečeno že mám syndrom mizejícího dvojčete. Byla jsem zklamaná a bála se o druhé miminko, ale vše dopadlo dobře a mám raubíře Honzíka který mě nenechá chvilku v klidu.
Prý je to uplně běžná věc, hlavně že to druhé vajíčko se chytlo a určitě bude zdravé krásné miminko. Přeji pohodové těhu a zdravé mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
15.1.08 21:14

Ano, je to asi nyní celkem běžné. Když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná-byla sláva-dvojčátka. Ale na konci 12.týdne jsem začala silně krvácet a v nemocnici jsem byla hospitalizována s mizejícím dvojčetem a velkým hematomem. Byla jsem po týdnu puštěna domů, ale bohužel druhý den jsem byla zpět. Krvácela jsem, měla i bolesti, myslela jsem, že jde o potrat. Naštěstí se to nepotvrdilo, ale poležela jsem si skoro 2měsíce v nemocnici. A dnes se těšíme z krásné holčičky.

Jen pořád musím myslet na dvojčátko. BYlo jistě slabé a možná by bylo nějak postižené-prostě si to příroda sama vyřešila, ale přesto…

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
16.1.08 09:08

Ahoj holky,
jsem po IVF a taky se nám to stalo. Nechali jsme zavést 2 embryjka a obě se ujali. Po dovolené v 10 tt. nám řekli, že nemá jedno srdeční akci. Tak čekáme jen jedno.No, snad bude vše OK. Uvidíme v březnu. :wink:
Taky mě to vzalo. Tvrdili, že se to stává ve 20 % i normálních těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
15.7.10 15:49

ahoj holky,otvírám znovu toto téma,patří některá z vás do kolonky těhotenství se syndromem mizejícího dvojčete?
já jsem 9tt,mám syndrom a také malý hematom a neustále špiním,tak bych chtěla vědět,zda to některá prožíváte,nebo jste prožila v bližší době,a kdy se vám to 2.dvojče vstřebalo a dokdy bylo špinění či krvácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babymum
28.1.11 17:40

Syndrom mizejícího dvojčete

Ahojte všechny budoucí maminky, i mě byl diagnostikován syndrom mizejícího dvojčete a to cca v 8 týdnu. Chodím každý týden na kontrolu a ultrazvuk, už přes týden špiním, nejdríve šlo o lehké špinění, potom o zabarvený výtok a teď je špinění tmavé barvy, bolesti břicha jsme neměla. Druhé mimi je dle doktorky vitální, bije mu srdíčko, ale prý tu malé riziko i pro něj stále esxistuje. Po třetím měsíci by se mělo ukázat, tak snad vše dobře dopadne. I vám hodně síly a krásná miminka

• Citovat
  • Upravit
1128
28.1.11 17:59

ahoj babbymum,jak vidíš,psala jsem tu v létě,a nyní už končím 37tt a chystám se porodit,špinila jsme až do ukončeného 12tt,mizející dvojče se vůbec nevstřebávalo,jen ho to druhé stlačovalo k děložní stěně,na konci toho 12tt jsem zašpinil ahodně i s krví,a pak jak když utne,a mizející dvojče někam zmizelo-už nebylo vidět později na UTZ,nevím,zda se vstřebalo,nebo je někde nalepené na té děložní stěně

jo a špinit jsme začala až dnes-ale to už bude zřejmě k porodu :mrgreen: :andel:

byly to velké nervy,celé těhu jsme se kontrolovala

no a to je vše,přeji krásné těhu a ať to druhé mimi vybojuje,ale můžu tě utišit,že jsme to hodně pročítala a ve většině případů to 2.mimi ustojí :hug: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6169
28.1.11 19:35

:kytka: Tak já taky čekala jednovaječná dvojčátka,ale ten den co mi to dr řekl mi i řekl,že to druhé nežije že odešlo hned na začátku…to bylo asi v 6 týdnu…těd jsem v 11tt,minule na UTZ ještě bylo cosi vidět mám i fotečku,ale taky říkal že se to vstřebá…je to moje třetí dítě,takže ikdyž mě to taky vzalo,nakonec je to tak asi lepší…Ted mě čeká screening tak doufám že bude vše v pořádku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie