císařský řez

12.4.06 19:58

císařský řez

Ahoj holky,
mám takovou prosbu, zbývá mi měsíc do porodu a už teď mě doktoři připravují na to, že budu rodit císařským řezem, protože se mi neotočilo miminko hlavou dolů. Je možné, aby se ještě otočilo? Dík Karolína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1674
12.4.06 20:04

Ahoj Karolino!

Jestli ti zbyva jeste mesic, tak bych se zatim nebala. Kamaradka byla taky pripravovana. A den pred tim nez ji prijali do nemocnice, tak se mimi otocilo a rodila normalne. :D Takze hlavu vzhuru broucek se jiste jeste otoci spravne. :D Drzim palecky at vsechno probehne v pohode a at je hlavne miminko zdravy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
12.4.06 20:08

Karolínko,

Vojta se otočil ve 38.tt. Takže klid. A i kdyby se neotočilo, neměj strachy, ví proč to dělá. Mimina v břiše jsou děsně chytrý :-)

• Citovat
  • Upravit
374
12.4.06 20:29

císař

Ahojky ,neboj za měsíc který ti zbývá se klidně může ještě otočit.Pamatuju si ,že mi doktor říkal ,že mám malou taky nohama dolů a pořád mi radil abych občas šla na všechny 4.Pořád zapomínal ,že já stejně musím na císaře at je dítě jak chce:D.Ale myslím ,že tohle cvičení na otočení tu zná spousta maminek ,tak by ti mohli přispět radou.
A neboj i kdyby to bylo císařem ,nic tak strašnýho to není.Halvně abyste byli oba v pohodě.
Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
12.4.06 20:40

ahojky neboj, na otočení je sposta času. a pokud se neotočí, tak přesně ví, proč to dělá-třeba má krátký pupečník anebo omotaný kolem sebe. Pak se zbývá rozhodnout, zda rodin normálně koncem pánevním-což lze- anebo rovnou na CŘ. Hodně záleží na přístupu daného lékaře a té určité porodnice. Někde se běžně KP rodí normálně, jinde automaticky ženou na císař. Ať tak či tak-hlavně klid, mimi má ještě čas. A když bude KP, tak se uvidí. Každopádně ti přeju zdravé miminko:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
12.4.06 20:55

Ahojky, já jsem rodila CŘ před dvěma měsíci…
Nina byla koncem pánevním už od 36. týdne a taky tak zůstala…mě sice taky dost lidí uklidňovalo, že se otočí apod.,ale neotočila. No a když se narodila zjistili jsme, že měla pupečník kolem krku a jak psala Missorka míma jsou děsně chytrý… samozřejmě držím palečky, aby se ti mimiš otočil, ale z císařského řezu se neboj!Není to zas tak strašné!Asi bych prubla i další mimčo císařem, kdybych si mohla vybrat.
Jinak pokud tě zajímá jak asi probíhá porod CŘ, tak si můžeš přečíst v těhulkovských deníčcích - Unorňátek a březňátek 2006 přečíst „Jak se narodila Nina“a tam jsem vše popsala…
Před porodem mi dal doktor vybrat zda odrodím normálně nebo císař a vzledem k tomu, že mi mimčo odhadli na 3710g (nakonec měla teda jen 3400g), tak jsem radši zvolila císaře než se tam obě trápit nevím jak dlouho.....
Doufám, že jsem tě nějak nevystrašila…opravdu není čeho se bát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.4.06 20:56

Jen bych doplnila, že kdyby tě někdo chtěl KP rodit a někdo nabízel císaře, ber raději císaře. Sice je to horší pro tebe, ale lepší pro mimi.
S KP je při spontánním porodu tolik problémů, že 50% stejně končí akutním císařem nebo kleštěmi apod., takže díky statistické studii, kterou si na webu můžeš vyhledat, bych tedy do spontánního porodu KP nikdy nešla.
Dcera byla tak velká, že byla stejně na hranici roditelnosti, tak jsem nad normálním porodem absolutně neuvažovala a souhlasila s císařem..
Holt když člověk čeká císař, tak si kolem toho hledá info, ptá se porodníků na jejich názor, jestli by oni šli rodit nebo ne.. a pak je člověk za císaře vděčný :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
12.4.06 21:23

AHOJ,

zkus cvicit cvik „na otoceni " miminka …je to klasicka "kocicka“..stojis na vsech ctyrech a stridave prohybas hrbet a jakoby pijes mlicko…to pry zabira.....

hodne zalezi take na tom,jak je miminko uz velike a kolik tam v brisku ma mista..vetsinou se ty mensi otoci,ty vetsi uz ne…

Nas maly byl veliky a neotocil se (i kdyz jsem „kocickovala“ cele dny)…
a jak psaly maminky vyse,tak jsem s vidinou hroziciho CR hledala informace,statistiky apod. a jsem rada,ze jsem rodila cisarem a ze me nenutili rodit KP(dle statistik je tam velka hrozba poskozeni plodu behem porodu a to hlavne tim,ze se mu uskrine pupecnik.Pro takovy porod je treba velice zkuseneho porodnika a hodne spolupracujici maminka,tak ze je to pro prvorodicku riziko)..

Me v nemocnici rikali,ze prvorodicka si muze vybrat,jestli klasicky porod nebo CR v pripade,ze je mimi vetsi nez 3,5kg(odhad samozr.) a je KP. Jinak rozhoduje porodnik.

Pro mne bylo na tom stavu nejhorsi,ze do posledniho dne nevis,na cem jsi.Jeslti se mas psychicky pripravovat na CR nebo jestli se psychicky a fyzicky pripravovat na normalni porod...... pak mi naplanovali CR
(prave kvuli velikosti mimi …ja mam 160cm a maly se narodil 3,9kg KP v 38tt…to bych normalni cestou stejne neporodila)…a ja jsem se az do dne D trepala,jestli se nespusti porod sam nebo jestli se maly neotoci treba v noci pred operaci a ja budu smirena s CR…no,ta nejistota byla asi fakt nejhorsi.

Dalsi mimi bude snad uz hodnoucke a otoci se tak jak ma a ja se CR vyhnu.

Drzim ti palecky,bud at se mrnous otoci nebo at ti porod CR dopadne dobre!!

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
12.4.06 21:52

Ahojky Karol,já rodila obě děti císařem a dá se to vydržet!Jen s tím otočením.......sem písnu můj příběh :wink: Měla jsem rizikové obě těhu,ale u druhého mi v 32.týdnu oznámili,že malej je koncem pánevním,takže jsem se dost podobně viděsila a zkoušela vše možné cvičení na otočení hlavičkou.Pomohlo-ve 40.týdnu jsme mohli jít v klídku rodit :roll: Jenže se pořád nic nedělo,ani poslíčci,já už nervozní :( ob den po porodnických kontrolách,42.týden za námi a našemu Nikouškovi se ven prostě nechtělo 8O Takže si mě pozvali 14dní po termínu na vyvolaní,ale ještě Dr.napadlo udělat ultrazvuk navíc......a co myslíš,že objevil-Niki byl opět otočen koncem pánevním :( takže se naplánoval Císař!!!!!Tady vidíš,že dítko a příroda si stejně udělají co oni uznávají za nejlepší :lol: Přeji rýchlý bezbolestný porod a hlavně zdravé a krásné mimi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
12.4.06 22:01
Jaana píše:
Pro mne bylo na tom stavu nejhorsi,ze do posledniho dne nevis,na cem jsi.Jeslti se mas psychicky pripravovat na CR nebo jestli se psychicky a fyzicky pripravovat na normalni porod......

Jani,

to ale nevíš u žádného porodu . Nikdy se předem nedá říct, jak dopadne, nikdy se nedá připravit na všechny varianty…

• Citovat
  • Upravit
5846
12.4.06 22:26

Jo jo, to je fakt, já stopro počítala s klasikou /proč taky ne, že?/ a skončilo to císařem, do kterého bych dobrovolně tehdy nešla. Pro miminko všecko :lol: Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
12.4.06 22:34

MIssorko,

to je pravda,co pises......dopredu nevis nic…jak jsem psala,tak mi to nejak nedoslo…jak nad tim tak premyslim,tak ja bych asi stresovala v kazdem pripade… :D …

jsem ten typ,jak zpiva Nohavica…„co neni na stopro,to me vzdycky skoli :D :D “

jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
13.4.06 10:02

Karolinakarola - neboj, jsou jen dvě možnosti jak mimčo dostat ven :)

Taky jsem měla všechno skvěle „naplánovaný“, protože jsem nevěděli, jestli bude přirozený porod v pohodě. Nebyl, ale úplně z jiných důvodů než jsem myslela. Takže nakonec akutní císař /a to jsem dokonce měla smluveného osobního anesteziologa na císaře „za živa“/ a celková narkóza.
Pořád jsem tak nějak porod nedokázala vstřebat, ale nejdůležitější je, že Peťula i já jsme zdraví. Miminka jsou sice chytrá, ale náš prďola se zamotal 2× do šňůry, takže museli pomoct lékaři…
Neboj, neboj, neboj..... Švagrová rodila první holčičku KP bez císaře /asi 3,5kg/ a u druhé jí řekli, že to bude v poho /odhadovaná váha 3,8kg/ a porodila na tři zatlačení holčičku 4,75kg 8O
Tím tě nechci strašit, spíš dodat odvahy, že zvládnout se dá všechno :wink:

Pohodový porod a hlavně zdravé miminko

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.06 10:51

pa

Ahoj holky,
dík za uklidnění. Je pravda, že z toho císaře mam obavy, ale když to tady pročítam, tak mi to dodává odvahu. Hlavně aby všechno dobře dopadlo. Dík Karolína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí