Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,všude se píše,že pohyby dítěte cítíme od 20 týdne těhotenství,jsem ve 20 týdnu a nic zatím necítím.Někdy mi v břichu trošku bublá,ale jsou to spíše větry.Tak mám docela strach.Máte někdo zkušenosti?Díky M.
Ahojky,u kazdeho je to jine
u prvniho ditete to muzes citit pozdeji,u prvni dcerky jsem prvni pohyby mela az ve 22tt a ted co jsem podruhe tehotna,tak pohyby uz mam od 16tt......vsak se dockas ![]()
Ahoj
ja citila pohyby od 18t, ale jen kdyz jsem lezela uplne v klidu. Kdyz jsem to rekla dr. tak mi odvetila, ze to neni mozne. Pak jsem se dostala s problemy do nemocnice a presla k jine dr. , ta mi vysvetlila, ze je to dost individualni ( vramci urciteho rozmezi)a ze taky zalezi na proporcich maminky a protoze jsem dost hubenour, tak je to klidne mozne. Jine maminy, se kteryma jsem tam lezela, citily mimi taky ruzne-nektere v 17t, 20t ci 22t,23t. Tak bud v klidu a hlavne se nestresuj. alena
Ahoj Davmi,v prvom tehotenstve som pohyby zacitila v 21t.Ono to co popisujes naozaj mozu byt pohyby a nie vetry.Zo zaciatku som si to tiez myslela ale potom sa to opakovalao castejsie a to boli vlastne pohyby.V druhom tehu som uz vedela co mam ocakavat a mozno aj preto som pohyby uz vnimala v 18t.Neboj za par dni sa urcite dockas toho nadherneho pcitu ked po prvy krat ucitis svoje miminko v brusku.Prajem pekne tehotenstvo a zdrave mimi ![]()
Ahoj Davmi, já pohyby cítím teprve krátce a jsou to spíš takové záškuby v břiše
![]()
Je to určitě hooodně individuální, pokud chodíš do práce nebo jsi přes den zaneprázdněná tak si pohybů ani nevšimneš. Zkus si před spaním lehnout na záda a pekelně se soustředit - určitě poznáš, že to bublání ve tvém bříšku nejsou jen větry…
![]()
Přeju pohodové těhu ![]()
ahoj,ty tydny nemusi byt presne,treba jeste nejsi ve 20tt(podle MS jo,ale podle otehotneni treba ne), nemej strach, jeste tak 2tydny vyckej.pokud pracujes tak se tak dobre nesoustredis.ja byla cele dny doma a lezela a pozorovala bricho a citila jsem pohyby kolem19tt.urcite to brzy prijde!
Ahojky,
já cítila první pohyby kolem 18tt, ale nebyla jsem si jistá, bylo to takové zvláštní šimrání v podbříšku
Ale určitě nepanikař, každá to má jinak, a určitě se brzo dočkáš.
![]()
Jinak Ti přeji ať Ti vše dobře dopadne a hodně štěstíčka, a užívej si to
![]()
Petra s Filípkem
neboj, ono to zas moc není cítit, když jsi celý den v pressu…večer si dej něco mňam a lehni na záda a soustřeď se a určitě to ucítíš-někdo to popisuje jako bublinky, někdo jakoby lechtání či šimrání:) neboj, poznáš to a je to krásné:))))skoro ti to závidím, taky bych to zas ráda cítila:) užívej si to K.
Holky,děkuju moc za uklidnění,je pravda,že jezdím už před 6 do práce a přicházím až kolem 5 a to se opravdu nemám čas soustředit,doma pak něco udělám a většinou kolem 9 vytuhnu,takže nemám prakticky čas se soustředit.Ale určitě dneska před usnutím budu pupík zkoumat ![]()
Všem co čekají miminka držím taky palečky a těm co už mají své poklady doma,ať jsou zdravoučké a hodňoučké.
Míša
Ahojky, já jsem prvě cítila pohyby na přelomu 17/18 týdne a to jen v leže. Zkus to jako já. V klidu si lehni, uvolni se a čekej, kdy se ti mimčo ozve. Jsou to sice jen takové „rybičky“, připomíná to totiž jako kdyby ti rybka proplouvala mezi něčím tam v bříšku. Jak psaly holky, buď v klidu, každý to má naprosto jiné. Ono se ozve.
Pohodové těhu a krásný zdravý miminko přeje Šárka
ahojky, ja jsem ted v 19. tydnu. ptala jsem se mamky, jaktoze jeste pohyby necitim a ona ze za chvili uz urcite budu a ze ona je vzdycky nejlip citila, kdyz lezela na zadech. miminku pry prekazi moje pater a zacne se premistovat. tak jsem okamzite letela do pokoje, lehla na zada a nic. tak jsem si rekla, ze prtouse pozlobim a lehla si na bricho a to byl najednou frkot. to se mu vubec nelibilo a zacal do me tlouct, at si zase lehnu zpatky
nechtela jsem, aby se mi narodilo placaty mimino, tak jsem zas lehla zpatky, ale pak jsem to stejne nevydrzela, zkusila znovu a zas
druhy den mi stacilo lezet na zadech a stejne jsem pohyby citila. ze zacatku jsem si ale vubec nebyla jista, jestli je to ono, ale myslim, ze mimco uz vedelo, ze ma trosku zacit komunikovat, ze uz je maminka natesena tak ji udelal radost. nejspis budu mit hodne a sikovne ditko ![]()
Ahojky.
Ja jsem citila u prvniho ditete pohyby ve 20tt a u druheho v 15tt, ale jen kdyz jsem lezela na zadech a enbo po soulozi
.
Jinak je to individualni.
U prvního říkala mudra, že do 22TT mají být cítit pohyby. Je to hodně závislé na tuku na břiše. Já nemám ani gram a cítila jsem už v 16TT, kamarádka je na bříšku oplácaná a cítila až ve 21TT.
Včera mi začala 21.tt a stále nic, už se nemůžu dočkat, portože někdy mi příjde, že snad ani nejsem těhotná a byla bych klidnější, kdybych miminko cítila, abych věděla, že tam vůbec je a že je v pořádku, protože často jezdím na kole, tak mě to zneklidňuje. Poznala bych vůbec, že se s malým v bříšku něco stalo?
holky nebojte dockate se a pak jeste budete brucet ze se hejbe az moc ![]()
ono se rika i ze hubenejsi citi pohyby drive a obracene ![]()
ja citila pohyby uz na konci 17tt ale taky jsem si ze zac atku myslela ze jsou to vetry ![]()