Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,jsem ve 20+6 - pohyby cítím od minulé středy,po celých 9 dní od té doby jsem každý den pohyby cítila - alespoň jednou denně,někdy i vícekrát.Ale včera ani ťuk a dnes zatím také nic.Už propadám panice,nezabírá hudba,ťukání na břicho,nic!Je to normální,nebo je fakt třeba každý den cítít aspoň něco?Za jak dlouho mám letět k Dr.když se pohyby nedostaví?Díky všem
Ahoj!
Pro klid duse bych asi dr. zavolala a zeptala se… ale neboj, pohyby takhle brzo denne citit nemusis. Miminko se mohlo otocit a kope treba „dozadu“, takze to necitis. Tak at je vsechno OK! ![]()
Ahoj Lilku, jsem 20+5
a pohyby cítím už asi 14 dní. Někdy se stane, že také celý den nic necítím, bude to určitě tím, že se prcek otočil. Neboj!!! Je to určitě v pořádku…
NOGGIE
Ahojky,
pohyby mám od 16. týdne a zpočátku jsem je také necítila celý den! Ale myslím, že znepokojovat se nemusíš! Skutečně může být miminko jinak natočené a tím pádem je necítíš.
Takhle brzo jsem taky u prvniho mimi strasila. Citila jsem pohyby vzdy uz od 17tt a potom se mi stavalo, ze dva dny nic. Je to tim, ze jeste nejsou tak zretelne a pokud se hybe zrovna, kdyz ty neco delas, tak si proste nevsimnes.
Terik
Ahojky ,taky jsem se takhle znepokojovala když jsem dlouho necítila pohyby ,někdo mi tu poradil ,lehnout si na záda a natáhnout nohy a fakt to zabralo jak se cítila asi stísněněji vždycky se ozvala .Ale pokud bych necítila pohyby do večera tak bych asi jela pro klid duše!!
Pa Majdalenka
Ahojky, měla jsem taky takový problém.Ale doktor mě uklidni, že 20.týdnu je mimi ještě malé aby se pravidelně cítily pohyby.Můj malej ještě ve 28.týdnu mě takhle trápil.Jednou jsem běžela i pěšky do osmého patra abych ho vzbudila.Tvoje mimi je jen otočený nožičkama do tebe a kopání prostě necítíš.Vim jak se cítíš já jsem taky pořád šílela.
Ahoj, já jsem lítala k doktorům nebo aspoň volala pořád
. Měla jsem prostě o miminko strach. Některé důvody byly oprávněné, jiné mnou vymyšlené
, ale pro klid duše jsem se na doktory obrátila.
Když mi bylo potvrzeno, že je vše v pořádku, že třeba akorát spinká nebo je prostě lenoch, přestala jsem se nervovat a určitě to prospělo právě mimču
.
Naopak si mě překvapivě v 7.m nechali týden v nemocnici a já je pak prosila, aby mě pustili domů.
Jestli máš strach, zavolej do nemocnice nebo svému Dr. - za to ti hlavu nikdo neutrhne.
Bubu ![]()
Ahoj ja si myslim,ze nemusis mit strach pravidelny pohyby se zacinaji sledovat az od 28 tydne,ted jsi ve 20tt takze nemusis mit strach,miminko musi vynalozit hodne usili , v tomto tydnu ,aby jsi to citila.Nemej strach,ale pro tvuj klid duse ,se zeptej doktora,nebo napis doktoru na www.porodnice.cz a ted ti zodpovi otazky.
Opravdu se nemusis bat,dokotri ti to potvrdi v tomto tydnu je to zcela normalni,ale vim ,ze se bojis.Ale uplne zbytecne,uvidis ,ze se ti mimi ozve .
Netrap se nebo potom uz ani nebudes vedet jestli to citis nebo ne,a porad se budes jen sledovat a miminku to neprospiva.
Ja jsem 32tt a toho kopani si jeste uzijes uvidis,kolikrat to tak boli,ze si myslim,ze tam mam modrinu,a budi me to .
Takze ti preji brzke kopani od miminka
Markyna + Kacenka 32tt
Holčinky,moc Vám děkuji za odpovědi.Asi je (doufám) otočená-měla by to být holčička.Předtím jsem 2× potratila - ale v jiné době,v 1.trimestru to vždy zaniklo,takže tím je taky dána ta moje panika.Ještě jednou díky Lilek
Ahoj, jsem 25+0, pohyby cítím od 18. tt a poslední měsíc i dost intenzivně. Od čtvrtka - 5 dní ale skoro nic. Možná dva miniťukance za den při velkém soustředění vleže. Vždy bylo akční ráno po snídani a večer před spaním a teď nic ani v této době.
V sobotu jsem jela na pohotovost a mimčo spalo, ale bylo v pořádku. Dneska jsem byla u své gynekoložky a mimčo opět spalo. A k tomu mu změřila skoro o 3 týdny menší bříško (22+3), hlava je ok(24+3). Příští čtvrtek jsem objednaná do porodnice na kontrolní měření.
Měla vaše mimča taky delší spací období? Může to souviset s tím, že jsem byla začátkem minulého týdne nachlazená? Teď od víkendu jsem už v pohodě. Děkuju
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem 25+0, pohyby cítím od 18. tt a poslední měsíc i dost intenzivně. Od čtvrtka - 5 dní ale skoro nic. Možná dva miniťukance za den při velkém soustředění vleže. Vždy bylo akční ráno po snídani a večer před spaním a teď nic ani v této době.
V sobotu jsem jela na pohotovost a mimčo spalo, ale bylo v pořádku. Dneska jsem byla u své gynekoložky a mimčo opět spalo. A k tomu mu změřila skoro o 3 týdny menší bříško (22+3), hlava je ok(24+3). Příští čtvrtek jsem objednaná do porodnice na kontrolní měření.Měla vaše mimča taky delší spací období? Může to souviset s tím, že jsem byla začátkem minulého týdne nachlazená? Teď od víkendu jsem už v pohodě. Děkuju
já bych doporučila hlavně hlídat průtoky. Hodně to napoví jak probíhá výživa. Rozhodně nepodceňovat.
No, kolem toho 20. týdne mělo moje mimčo klidně období, kdy jsem ho skoro necítila třeba týden. A celé těhotenství měla Viki větší hlavičku než odpovídalo týdnu a všechno bylo v pořádku. Ale rozhodně bych to nepodceňovala, je lepší jít na kontrolu zbytečně než něco zanedbat.
Holky, děkuju, průtoky dneska doktorka měřila a na to nic neříkala. Hodnota PSV je 49,4 cm/s.
@Anonymní píše:
Holky, děkuju, průtoky dneska doktorka měřila a na to nic neříkala. Hodnota PSV je 49,4 cm/s.
a kde máš placentu, nemáš ji vepředu? Mohla by ty kopance tlumit ![]()