Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
mela bych dotaz - muzete mi nektera z vas doporucit nejake dobre (ale zas ne moc drahe) predporodni kurzy v Brne? Byla jsem si obhlednout Vetrnik, ale ta cena je docela hrozna - 2600,–. Mate zkusenosti s CENAPem na Hybesove ulici? Predbezne jsem tam objednana, ale porad nevim…
Osobní zkušenost sice nemám, ale známá dělala v rámci bakalářské práce průzkum spokojenosti s těmito kurzy a CENAP si vedl velice dobře, takže se tam hodlám taky přihlásit - konkrétně praktický nácvik k porodu ![]()
kolegyňka chodila do toho Větrníku a byla spokojená, mám pocit, že něco hradí pojišťovna. Stálo by za to si to ověřit.
Anonymni: diky za odkaz, nejak jsem to tu predtim nemohla najit ![]()
Activ: o tech prispevcich jsem se informovala, bohuzel prispiva jen VZP a jeste jedna pojistovna (nevzpomenu si ktera) - cca 400,–. Ja mam Vojenskou pojistovnu a tam mi na predporodni kurzy neprispiva ani korunou ![]()
gerlin - doporučuju změnit zdravotní pojišťovnu! Já mám OZP a přispívá 1200 pro těhulky (buď na cvičení nebo na nadstandard v porodnici). Přehlásit se můžeš vždy do konce čtvrtletí, takže do porodu bys to stihla ![]()
Gerlin já při druhém těhotenství chodila na Obilný trh, cvičí tam jógu paní dr. Filková, doufám že nekomolím jméno. U porodních sálů, venku, neboj nemusíš ještě dovnitř visí vše! Bylo to cca za 300,– ale jen tři lekce tři týdny po 35 týdnu těh. jinak myslím, že cvičí i ´jógu pro těhotné v zadním traktu, ale to jen tuším. S prvním těh. jsem to vše probrala jen teoreticky u P. Kovaříkové, s druhým naučila díky józe dýchat a nemět strach. Přeji Ti krásný porod. Ještě plánuji třetí mimi, tak s tím určitě vyzkouším břišní tance pro těh., ale nevím kde. Papa nane
Ahoj holky, já jsem u obou těhu chodila do Větrníku (http://www.vetrnik.unas.cz) a myslím, že to je dobrá investice, ty lekce jsou sice možná dražší, ale zase se tam člověk hodně dozví, není to jen cvičení!, je to taková komplexní příprava na porod i na rodičovství. Moc doporučuju ![]()
Jitka
Ještě jsou kurzy v centru pro rodinu a soc. péči na Josefské jsou čtyři tuším těhotenství, porod, šestinedělí a kojení. Každý stojí nějak kolem stovky. Mrkněte na www.crsp.cz
MUDr. Šárka Kutálková na Vranovske v Brne porada take predporodni kurzy. 5 lekci, 850,– .
Jsou to dvouhodinovky. První hodinu je gravijoga (pokud chodis k jinemu gyndr., musis mit od nej potvrzeni, ze muzes cvicit). Druhou hodinu je povidani: tehotenstvi, porod, sestinedeli, kojeni, pece o miminka a deti (snad jsem to moc nepopletla).
Webove stranky Ti najedou po zadani do google vyhledavace.
Holky, diky moc za rady
. Vsechno si zkusim prostudovat. Mozna jsem se ale rozhodla pro ten Vetrnik, ne cely ten kurz s 13 lekcemi, ale jen par prednasek ohledne porodu,kojeni a peci o novorozence, je to spojeno s prohlidkami porodnic.