VITAMÍNY CALIBRUM, GRAVITAL, MAMAVIT

3823
6.4.06 12:55

VITAMÍNY CALIBRUM,GRAVITAL,MAMAVIT

Ahoj holky,
vím, že se to tu rozebírá pořád dokola… ale zajímala by mě Vaše zkušenost s vitamínama
(Calibrum BabyPlan, Gravital, Mamavit, Materna a ostatní).

• Jaké berete? • Přibíráte? • Jak často je berete? • Jaké by jste doporučily a proč???

Díky:-) sunn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
632
6.4.06 13:03

Ahojky,
tak já jsem nejdřív brala Femibion na doporučení lékaře - doporučil začít 2 měsíce před plánovaným početím a po zadělání 3 měsíce. Osobně myslím, že je to úplně jedno, jaký vitamíny si vybereš, ale ze začátku to určitš něco chce.
Pak jsem brala na doporučení kamarádky lékárnice Calibrum 1 tbl. denně - má se brát 2 tbl. denně. Byl to takový kompromis mezi tím jestli brát vitamíny nebo ne. Druhý důvod byl, že to je český výrobce, jenže výrobce se od té doby změnil - z Léčiva na Zentiva, takže teď jsou to tušim Slováci.
 Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
6.4.06 13:08

ahoj,

beru Femibion, brala jsem ho už před těhu- po něm jsem nepřibírala narozdíl od Calibra, teď přibírám ze zcela jiných důvodů,alespoň myslím:), beru obden,
co doporučit-s Femibionem jsem spokojená, ale každýmu vyhovuje něco jinýho, roli hraje taky cena.
Rozdíl mezi F. a ostatními vit. je snad jen v množství kyseliny listové, F. obsahuje 800 mikrogramů.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
6.4.06 13:18

Ahoj, já jsem za začátku brala BabyPlan, ale teď beru Gravital. Přibírám myslím normálně. Brala jsem ho i v prvním těhu a malá měla 3750g. Beru jeden denně. Pokud si nejsu jistá tak si ho nevezmu, takže to je možná tak třikrát jo, jednou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
6.4.06 13:19

Ahojky…takyjsem brala v tehu Femibion…ale az po 17.tt…do te doby jsem totiz zvracela jak amina :lol: …a beru ho i ted pri kojeni…nepribiram po nem a navic nesmrdi a neni tak velky jako otatni vitaminy…co se tyce obsahu vitaminu a mineralu,neni mezi nimi zadny velky rozdil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
6.4.06 13:31

Ahoj Sunn,

já jsem brala v prvním těhotenství MAMAVIT, pravidelně a dcera měla 2,45 kg v 37+2tt.

Teď jsem vystřídla už Calibrum, Maternu a teď beru Gravital. Prý jsou ty vitamíny na jedno brdo :D

pa, Alusha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.4.06 13:33

Já na doporučení dr začala brát Calibrum Babyplan před otěhotněním, otěhotněla jsem za měsíc a brala jsem ho první trimestr tabletu denně. nepřibírala jsem, za prvních 20tt jsem dala dolů 3-4kg. Od druhého jsem brala Calibrum mami, místo 2tablet jen jednu a ke konci už jsem to i flákala.
Za celý těhu jsem nabrala oproti předtěhu váze 6kg (vezmu-li ta shozená, tak 9), malá měla 51cm a 3,57kg, takže normál…
 GaB

PS: nevýhoda těch tablet mi přijde v tom, že jsou podle mě docela velký a já nerada polykam tablety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
6.4.06 13:41

Ahojky, já se ptala mojí dr. jaké si to mám ty vitamíny pořídit a jestli vůbec. Tak mi říkala, že jsou všechny stejný, a třeba u Materny platíš ještě za značku. Já brala Gravital - měla jsem i výhodné balení s lízátky proti nevolnosti(kterou jsem netrpěla, ale byli dobrý :lol: ) Užívá se jedna tableta denně, ale často jsem zapomínala, takže mi dvě balení vydrželi na půlku těhu :D .

Andělka

• Citovat
  • Upravit
1119
6.4.06 13:51

Já brala při obou těhu gravital. Přibírala jsem normálně. Kolem 28tt jsem je vždy vy:,–(ila a brala tak max. jednou týdně. Spíš teď beru Fitominerál od energy. Doporučila bych spíše než chemii jíst více vitamínů přírodních v jídle. Já toho moc nesním a ze začátku se mi dělalo zle. Tak jsem je raději brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
6.4.06 14:36

3 měsíce před těhu až do 12tt čistou kys. listovou, v těhotenství mamavit tak jednou týdně. Zkoušela jsem i femibion od kámošky, ale musela jsem ho vyhodit, neb mé těhotenské „chutě“ ho nestrávily, natahovalo se mi po něm. To právě chce vyzkoušet. Ted když kojím, mi je zas blbě z mamavitu a ten femibion je OK. jinak je to myslím jedno ale nepřeháněla bych to-základ je pestrá strava a tabletka jen doplněk občas, přčedevším je to výnosný byznys pro ty firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
6.4.06 14:57

Ahoj,
tak já jsem na začátku těhotenství nebrala žádne speciální vitamíny, jenom kyselinu listovou (i před těhotenstvím) a zbytek jsem se snažila dohánět ve stravě. Od cca 26tt beru Calibrum Mami, nepřibírám skoro vůbec (od začátku těhu 6kg - jsem 32tt), je tam napsané 2× denně, tak beru jenom 1 denně a zbytek snad doplním ve stravě. Nemá cenu to s těmi syntetickými vitamíny přehánět. Jinak nedoporučuju Maternu, protože ty tabletky jsou strašně velké a blbě se polykají.
Myslím, že pokud je strava vyvážená, tak není nutné to s těmi vitamíny přehánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.4.06 15:11

Holky,

po vitamínech nemůžete přibrat. Jsou to vitaminy, nemají přece žádnou energii, ne?

Jinak si myslím, že brát multivitaminy je zbytečnost. Na začátku těhotenství je nutná kyselina listová, později železo, vápník s hořčíkem, jód po celou dobu těhotenství i při kojení. Čím více vitaminů je v jedné tabletce, tím horší vstřebatelnost.

Pokud se v těhotenství dobře a zdravě stravujete, není více vitaminů nebo minerálů potřeba. Možná ještě selen, toho je v potravinách nedostatek a je dost důležitý. Jana.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.4.06 21:49

vitamíny

Tak jsem na to podobně,
vitamíny jsem nebrala před těhotenstvím ani ted, jsem v 37 týdnu, má doktorka mi sama řekla, že pokud jím zdravou vyvýženou stravu na vitamíny, tak to není vůbec potřeba a pokud najde problém pozná ho dle krevního obrazu a sama mi vitamín nebo minerál předepíše, jediné co jsem v těhotenstcí jedla bylo železo od doktorky jinak nic, přibrala jsem minimálně a mimísko se má čile k světu ( občas až moc ) a myslím, že v létě to sni nebude potřeba, vitamíny rostou všude kolem:-)) :oops: :lol: Jo a málem bych zapoměla ještě mi říkala, že se vyhnu těm 4-5 kilovým mimískům co se ted docela často rodí 8O

• Citovat
  • Upravit
631
7.4.06 10:58

Ahoj Sunn,
tak já brala před těhu a asi měsíc a půl v těhu jen kyselinu listovou. Pak jsem začala brát Mamavit. Nemyslím si, že jsem přibrala díky vitamínům. Byla jsem rozežraná. Za celé těhu jsem přibrala 26kg :oops: . Po porodu jsem brala také Mamavit.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
7.4.06 14:04

Sunn,
myslím, že je jedno, které vitamínky zvolíš :wink: Obsahují to samé prakticky.
Já brala gravital, nabídl mi je Dr., protože je i přímo tam prodávali. Přibývala jsem přiměřeně, celkem 14kg, dcera měla 3120g, 51cm, narozená 13 dní po termánu.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky