Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,
chtěla jsem se zeptat dneska mi točili v poradně monitor a krásně tlouklo srdíčko, ale za celou 1/2 hod se mimi nepohnula, ani když s ním sestřička hýbala
Zítra tam musím znovu, říkají že mimi asi jen spí. Já bych ale chtěla vědět co když nespí. Je fakt že pohybů je míň, ale vím že je to ke konci těhu normální, ale teď se snažím soustředit a žádný pohyb. co to znamená?
Neboj! živě si vzpomínám, jak jsem musela chodit na opakované uktrazvuky, neb náš drahoušek spal tak, že ho nevzbudilo ani mrskání břichem ani zuřivé desetiminotové zvonění zvoncem, ze kterého bych ohluchl i slon-:)… No a po poprodu začal takový řev, že jsme se nastačili divit-:))
Pajjo - neboj, pokud byl monitor v pořádku, tak je to v pohodě. Naše mimi spinkalo víc jak hodinu a půl a nkonec jsme museli do porodnice ještě odpoledne, protože mělo jen klidovou křivku a pohyb žádný. Odpoledne už se nám ho povedlo probudit a křivka byla ukázková. prostě když spí, tak spí.
Já bych řekla, že to je v pohodě, když srdíčko bije a bez potíží. Omezení pohybu je daný tím, že už na to prakticky žádný prostor není. Si tedy myslím. Podle mě kdyby byl problém, tak se to projeví i na monitoru…Jo a ono ty miminka někdy prostě vzbudit na ten monitor na povel nejde. Uvidíš, že zítra bude vše v pořádku
Četla jsem něco o hypoxii plodu - myslím že v nějaké deníčku. Ve středu večer mě bylo strašně zle, myslela jsem že mám žlučníkovej záchvat, ale taky to může být jeden z příznaků. Znamenalo by to že mimi nemělo kyslík = postižení.
Když to píšu, tak u toho bulím.
Buď v klidu, kdyby něco takového hrozilo, tak tě domů rozhodně nepustí. Věř tomu, že mimi jen spí. Jak jsem už napsala, nám se malou povedlo vzbudit až odpoledne a mohli jsme se stavět na hlavu.
Já vím, že to je těžké, ale snaž se o tom nepřemýšlet. Já myslím, že to nebude tak horké jak si myslíš. Myslím, že to bude v pořádku, protože pořád by se případný problém dle mého názoru objevil na monitoru. Uvidíš zítra, že je vše OK, snaž se nestresovat, protože to vám jedině bude oběma dělat hůř.....Víš, já ani nepamatuju, že bych koncem těhu viděla ty zázračné boule na břiše, co tu každý popisuje…Určitě dej vědět, jak dopadneš, ale podle mě to bude dobrý…
neboj, na konci těhu je pohybů méně, třeba jen 2× denně-já měla taky v bříšku takového kliďase a po porodu jsem se nestačila divit, že vůbec klidný nebyl:)))
mě pomohlo hodně před monitorem chodit do schodů a taky se najíst něčeho sladkého-on totiž po mém jídle vždy škytal, tak aspon měl na tom KTG nějaký pohyb-ze škytání:)))
Ahojky,
neboj mimi je urcite v poradku, kdyz je v poradku monitor!
Na probuzeni mimca zkus neco sladkeho, treba cokoladu. Me to funguje 100% mame ted lenocha, ktery se treba cely pul den nepohne, ale na kousek cokolady reaguje do dvou minut ![]()
Hypoxie vubec nemusi znamenat postizeni, my jsme s ni u prvniho prijeli do porodnice pri porodu v minute dvanacte, maleho pet minut krisili a je to normalni zdrave, i kdyz povahou zive dite (ale to ma po tatinkovi, ne jako dusledek te hypoxie).
Hlavu vzhuru, za chvilku budes chovat krasne zdrave mimco!!! ![]()
Mata
ahojky
my měli taky břišního spáče:o)))) sestry mě furt musely vlnit s břichem aby se pohnul…
jednou jsme musely monitor taky opakovat, protože se prostě vůbec nepohnulo. Říkaly, že potřebují natočit mimi v akci, aby byla vidět změna srdeční akce v pohybu..... je fakt že když se hýbalo srdíčko tlouklo rychleji......
tak se zbytečně nestresuj a pokud se hýbe občas (michal byl v bříšku velmi klidné mimi a někdy jsem půl dne měla pocit že jsem ho necítila) a jsi u dr. sledovaná, tak bude určitě všechno OK.o))))
Neboooj,bude to dobrý
.když byl monitor v pořádku.My jsme taky měli lenocha,co na monitoru vždycky dělal,že tam vůbec není
.Já jsem taky čas od času zpanikařila a různě jsem do pupíku šťouchala cekajíc na odezvu
.
Ale Kristýnce to teda vydrželo,je to od malička hrozně hodný zlatíčko a kliďaska
.
Hlavně se nenervuj,určo je všechno v pořádku. ![]()
Monika
jo ještě jsem si přečetla komentáře, jak ti tu radí něco sladkého...... tak nejživější dítě jsem měla když mi dělali testy na těhu cukrovku a musela jsem vypít ten příííííííšerně sladkej blivajz..... pak do pár hodinek dítě kopalo jak o život:o)
Ahoj, jdu tě podpořit
I já měla klidné miminko, když mi natáčeli monitor. Nezabíralo šťouchání, zvoneček… Vlastně spolehlivě zabralo to, když jsem sjela z toho pátého patra dolů a šla dom ![]()
Určitě to bude dobré, neboj.
M.
Já když jsem šla na UTZ po obědě, tak mimi taky spinkalo, a nechtělo se hnout
.tak do něj sestra docela brutálně štouchala
. Ale jak jsem vypozorovala, když jsem nechtěla, tak řádil, a když měl řádit, tak dělal moooc hodný mimi
.
Andělka