Mimi se nehýbe!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2996
4.2.20 09:05
@Lucie1906 píše:
@g.sandova no prý už ne, dle nějakých nových norem už ne. Ptala jsem se pár týdny zpět gynekologa, ten točil od 34tt, teď už od 38tt. A tady v nemocnici mi to pak potvrdila doktorka.

To nebude novou normou, ale kvuli zmene u pojistoven. Pry se od ledna dost veci menilo. Ale nevim to urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
4.2.20 09:07

@luci.no tlak jsem měla 160/100. Po lécích už se mi asi 4 den drží na 140/90, moč i krev mám v pořádku. Ty ozvy nemám až tak špatné, když se zatřese s bříškem tak ona se pohne, no a pak ji cítím se hýbat pořád a monitor nic. Jinak u těch monitoru má těch 135-145 za minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24237
4.2.20 09:27

Ten monitor není jen o pohybu, ale o tom jak se ten tep miminka mění. Takže ano dítě se může hýbat, ale tep může být pořád hodně stejný a není pak vidět ta hezká srdeční činnost dítěte. Vyhodnocení CTG je celkem složité. Jestli si měla vysoký tlak a monitor byl takový ospalý bych to asi laicky nazvala, tak se to asi miminku nelíbilo a srdíčko nereagovalo jak by mělo na tom monitoru Každopádně fakt záleží i na přiložení sondy atd. Hlídají té, tak to bude v pořádku. Spíš se ptej přímo lékaře, proč ten monitor takto je a co je tam špatně. Ano a to natáčení CTG v poradnách se měnilo, ale to s tím nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
4.2.20 09:29

Ležela jsem s preeklampsií v nemocnici teď v říjnu a ozvy mi točili normálně od 36 tt, dokonce poprvé už někdy ve 30 tt, když mi vyletěl tlak a já byla na pohotovosti. Pokud by s tím měla pojišťovna problém, určitě by se to netýkalo případů. kde je k tomu indikace.

Jinak pohyb to taky moc nechytalo, možná proto, že mimčo bylo malinké (a můj špek veliký? :lol: ), ale hlavně záleželo na umístění sond. Myslím, že zásadní je spíš srdeční akce, případně kdybys ty cítila velký rozdíl v pohybech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
4.2.20 09:53

Tak jsem teď mluvila s paní doktorkou a záznam se jí nelíbil, malá se hýbe ale nezvyšuje se jí tím srdeční tep. Po obědě mi udělají další záznam a když ani ten nebude dobrý tak nejspíš začnou vyvolávat porod. Na rovinu mi řekla že mají strach mě pustit domů abych se za pár dní nevrátila s mrtvým plodem. Takže samozřejmě mám teď hrozný strach, a asi to bude znít divně ale já si přeju aby záznam nebyl dobrý a malou mi už vytáhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
4.2.20 10:05

@Lucie1906 Nezní to divně, měla jsem to stejně. Začali jeden den vyvolávat, ale nic se nedělo. Domluvili jsme se, že se druhý den ráno rozhodneme, jestli dají další vyvolávačku nebo půjde ven císařem. Tu noc jsem jí téměř necítila a tep měla výrazně pomalejší než obvykle. Počítala jsem pak minuty do vizity a následně do císaře a měla šílený strach, že se v těch posledních hodinách něco po… Klidně jim řekni, že preferuješ císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
4.2.20 10:05

@Lucie1906
Hlavně žádnou paniku a zůstaň v nemocnici.
Zažila jsem to samé, v 8.30 ozvy nic moc a po 10h už se mnou a postelí běželi po chodbě směr akutní císař.
Drž se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
4.2.20 10:15

@Lucie1906 jsi hlidana a to je dobre. Pokud zacnou vyvolavat, hlas jim vsechno, co ti prijde zvlastni a co neznas. Brzy budes mit miminko u sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
4.2.20 10:36

@jezz1e Já jsem včera postoupila zátěžový test na oxytocin a vyvolalo mi to slabé kontrakce, tak snad porod vyvolají úspěšně. I když je fakt že bych radši ten císař ať je malá co nejdřív venku. @Anix Děkuji, do dneška jsem chtěla domů, teď už rozhodně nevytahnu paty z nemocnice. @luci.no Děkuji, doufám ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
4.2.20 10:57

@Lucie1906 Promiň, s tím císařem to byl omyl, bylo to myšleno, ať jim řekneš, že chceš už dostat dítě raději ven, bez ohledu na ozvy. Já byla i po vyvolávačce totálně zavřená a kontrakce nula, takže se šlo rovnou na císaře. Na jednu stranu rychlovka a pohoda, na druhou jsem plánovala zkusit druhé dítě co nejdřív kvůli věku a císař znamená rok odkladu.
Každopádně držím palce, ať vše proběhne v pořádku a máš u sebe brzy zdravé miminko. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
4.2.20 16:53

Tak mě pustili domů. Odpolední ozvy dopadli dobře, paní doktorka mě ujistila že se nemusím bát. Tak ji budu věřit, pohyby normálně cítím, navíc jdu ve čtvrtek do poradny a v pátek do nemocnice na kontrolu. Samozřejmě se mám hlídat a kdyby cokoliv se mi nezdálo mám okamžitě přijet. Nemocnici máme za rohem. Mám doma Angelsounds tak ještě večer poslechnu srdíčko (i v nemocnici to tak dělali) Ještě říkala že hold budu mít klidné miminko, a že nejsem jediné kdo to tak má. Tak nám držte palce ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí