Amniocentéza Prenatal Brno

11
7.4.06 08:40

Amniocentéza Prenatal Brno

Prosím o radu, příští týden mě v Prenatalu čeká genetický pohovor a poté odběr plodové vody. Zjistila jsem, že je dobré po odběru užívat tablety Magnesia. Chci se zeptat předepíší mi je přímo tam, nebo musím poté navšívit mého gynekologa a požádat o předpis. Nechci už nikde jezdit a rovnou si jít doma lehnout. Existují také nějaké tablety magnesia pro těhotné volně prodejné? Jak jste to řešili vy?
Za další mám si vzít nějaké speciální oblečení navíc (sukni, náhradní bílé ponožky atd.)Poraďtě jsem z toho dost vyplašená- první těhu. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1311
7.4.06 08:48

Ahoj,

já na odběru plodovky nebyla, ale kamárádka byla právě v Brně, Magnesium dostaneš přímo po odběru na místě a myslím,že žádné další oblečení nepotřebuješ, ukážeš bříško a za chvilku bude po.

Hodně štěstí a hlavně žádné nervy, i když to není zrovna lehké.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.4.06 09:15

Ahoj,

já tam byla minulý rok a je to tak, tablety dostaneš přímo tam na místě. Když ti dojdou můžeš koupit i volně.

Nic si sebou na oblečení navíc brát nemusíš.

Já po odběru jela ještě do Maloměřic pro auto do servisu, nakoupit a až pak domů. Neříkám, že je to zodpovědný přístup, ale snažím se tím „ukázat“, že zákrok není nijak drastický nebo bolestivý. Jediné co mě po něm bolelo tak byla hlava od vyplaveného adrenalinu, jak jsem se bála. Po zákroku jsem byla „v šoku“ jak to bylo v poho.

Držím pěsti ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.4.06 10:47

Fakt se nemas ceho bat, neni to nic strasneho. Ja byla na odberu trikrat, tablety jsem nedostala ani jednou, asi je to individualni. Vse probehlo rychle, bez komplikaci, temer bezbolestne. Jeste tak 2 hodiny jsem mela citlivejsi bricho, ale nic strasneho. A navic ted, kdyz jsem tehotna potreti, mi nebrali plodovou vodu, ale cast tkane placenty a vysledek jsem vedela za 2 dny. To ale nedelaji vsude. Nahradni obleceni nepotrebujes, ani se tam nebudes svlekat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.4.06 10:55

Ahoj,na odberu jsem plodove vody jsem byla v rijnu taky v Brne,zakrok vubec nebolel ale strach jsem mela sileny..Obleceni si nemusis brat,zadnou tabletku mi nedali.Zakrok trva cca 5minut,chvilicku mi bylo po tym špatně,ale jak jsem se najedla tak to bylo o.k. Drzim palečky at ti to dobře dopadne!

• Citovat
  • Upravit
532
8.7.13 10:06

Ahoj, bohuzel me takyi nemine odber plodove vody (Prenascan u me pry bohuzel nestaci). Zatim jsem byla v Prenatalu vzdy u MUDr. Vlasina. Nevim ale jestli děla i odběry plodové vody. Ty z vas co na odběru plodové vody byly - kdo vam dělal odběr?
Dekuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
8.7.13 10:14

@LauJak ahoj,byla jsem tam letos k květnu, odběr u doktorky, jméno bohužel nemůžu najít. Ale odběr samotný nebolel, jen to byl nápor na psychiku, ale dvojčátka zvládla jedním vpichem.
magnezium jsem koupila přímo u nich.
U dr. Vlašína byla následná kontrola po 3 týdnech, ale to bylo spojeno i s utz ve 21.týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.7.13 10:19
@zlobikbobik píše:
@LauJak ahoj,byla jsem tam letos k květnu, odběr u doktorky, jméno bohužel nemůžu najít. Ale odběr samotný nebolel, jen to byl nápor na psychiku, ale dvojčátka zvládla jedním vpichem.
magnezium jsem koupila přímo u nich.
U dr. Vlašína byla následná kontrola po 3 týdnech, ale to bylo spojeno i s utz ve 21.týdnu

Dekuji za odpověd :kytka: Tak to ti asi delala odběr paní doktorka Cuprova. Prosim, muzes mne jeste napsat jestli mohl byt u odběru plodovky i ultrazvuku v 21 tydnu pritomny partner?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
8.7.13 10:25

@LauJak ano u obojího byl partner a u toho utz ve 21.týdnu i skoro dospělá dcera, byla zvědavá.
Jo myslím že to je ona.byla příjemná a vše vysvětlovala co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.7.13 10:56
@zlobikbobik píše:
@LauJak ano u obojího byl partner a u toho utz ve 21.týdnu i skoro dospělá dcera, byla zvědavá.
Jo myslím že to je ona.byla příjemná a vše vysvětlovala co dělá.

Dekuji. Tak to je fajn. Ja se hrozne bojim o moje vymodlene těhotenství po 2 potratech, takze partner u plodovky se mne bude jako psychicka podpora hodit. Muzes mne jeste napsat za jak dlouho jsi mela vysledky? A jedla jsi Magnezium i pred odběrem? Gratuluji ti a zaroven zavidim (v dobrem slova smyslu), ze mas plodovku za sebou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
8.7.13 11:15

@LauJak výsledky byly za 10dní na netu. Magnezium jsem jedla až po plodovce a to asi tak 4 dny. Jinak jsem teda opravdu dodržela ležení 3dny co mi doporučila, nic jsem nedělala, hrozně jsem se bála. Pak jsem se pomalu vracela do normálu.
Jojo, plodovka za mnou a holčičky jsou zdravé. Taky je to vymodlené těhotenství po ivf. Držím palce at je u tebe taky vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.7.13 12:22
@zlobikbobik píše:
@LauJak výsledky byly za 10dní na netu. Magnezium jsem jedla až po plodovce a to asi tak 4 dny. Jinak jsem teda opravdu dodržela ležení 3dny co mi doporučila, nic jsem nedělala, hrozně jsem se bála. Pak jsem se pomalu vracela do normálu.
Jojo, plodovka za mnou a holčičky jsou zdravé. Taky je to vymodlené těhotenství po ivf. Držím palce at je u tebe taky vše ok.

Moc dekuji za info. 10 dni snad vydrzim cekat, ale mozna si zaplatím ty rychle vysledky. Dekuji za držení pesti a i ja tobe preji aby u tebe a tvých holcicek bylo az do konce tehotenstvi vse v naprostém poradku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí