Syndrom mizejícího dvojčete - jaké jste měly problémy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
222
23.11.17 20:51

@JMZ ahojky můžu se zeptat byla jsem na screaningu ve 13tt a bylo mi zjištěn syndrom mizejícího dvojčete asi do té doby mě doktoři říkali že tam je hematom od 8tt jsem krvácela a spinila, byla jsem několikrát hospitalizována ale vždy byl prcek v poradku, nyní jsem 13+3 a 5 dní světle krvácím jako menstruace střídavě se spinenim, břicho mě nebolí jen občas sem tam nic velkeho, ptala jsem se ty doktorky na screaningu že krvácím a spinim a ona že se ta děloha čistí a že se stim nedá nic delat, že se to časem upravi, měla jste některá stejne problémy? Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
23.11.17 21:08

@EeZdenča Ja jsem spinila a obcas krvacela asi mesic po tom, co mi rekli, ze se druhy gestacni vacek naplnil krvi..jeste chvili potom, co uz druhy vacek nebyl videt na utz. Nejdriv to bylo spineni se svetlou krvi, pak tmave hnede spineni, pak svetle spineni a pak to ustoupilo uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
23.11.17 21:14
@Monis3 píše:
Taky by me zajimalo, jaka je sance, ze se bude opet opakovat syndrom mizejiciho dvojcete…U prvniho tehotenstvi jsem tim prosla.Byla jsem z toho v soku, prz v pokrevni linii nikdo dvojcata nema.Kdyz lekar rekl, ze tam jsou dve, nevedela jsem, co rict. Nakonec je z toho sikovna dcerka.Ted jsem podruhe tehotna a rikam si, jaka je sance na opakovani ci na dvojcata? Vy, co jste tim prosly, jaka jste mela nasledna tehotenstvi?

Davam sem pokracovani pribehu.Po UTZ lekar potvrdil jeden vacek, jeden zloutek, jeden zarodek, jedno srdicko. Jinak sance na vicecetne tehotenstvi po prodelanem SMD v prvnim tehotenstvi je pry stejna, jako kdyby v prvnim tehotenstvi bylo mimco jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
23.11.17 21:45

@Monis3 takže to opravdu může tak být? Cítím jak to ze me občas kape světla krev, už to mám právě 5 dní a mezitím mě brali odběry na screaning ve 13tt a ty dopadli pozitivně na coz mě upozornili předem prý to tak nejspíš bude kvůli tomu prazdnymu gestacnimu váčku, zítra jdeme na konzultaci na genetiku, takže ikdyz to trvá 5 dní a před 3dny mimi bylo naprosto v pořádku, může to tak prostě být? Moc díky jsem těhotná poprvé a pořád něco…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JMZ
11
24.11.17 09:43

@EeZdenča Tento týden jsem byla opět na kontrole jako „riziková“ po předchozím potratu a 1 dni špinení a odcházím zatím jako zdravá maminka a kontrola - velké vyšetření (screening atd.)až zatři týdny, tak parádička :dance: Vše jsem samozřejmě konzultovala s kamarádkami a jedna krvácela a špinila skoro celé těhotenství a má dvě zdravé děti, takže bych hlavně se snažila odpočívat a být v klidu, aby ta psychika neměla negativní vliv na vývoj miminka. Já samozřejmě podvědomě pořád trochu stresuju, že se něco stane, že příště všecko nebude v pořádku (po předchozí) zkušenosti, že tam budou dvě a dá mě hned na rizikové (jak říkala minule)nebo že náš „mločík“ nebude zdravý, ale snažím se odpočívat, žádná námaha, což mi únava a vyčerpání stejně nedovoluje a prostě čekám na půlku prosince, až se půjdeme zase ukázat DR. Denně beru Femibion a hormony na udržení mimi (pro jistotu) v 1. trimestru, do kanceláře jezdím už jen 2× týdně, jinak pracuji z domu, každý den snídám Actimel, musli s čerstvým ovocem a těhotenský čaj a piju různé ovocné a zeleninové šťávy a zatím se „držíme“. DR mi řekla, že hlavně klid, relax, nestresovat se a manžel mě opečovává a trpělive poslouchá moje stížnosti, když mi není dobře apod. a to všechno mi moc pomáhá, tak držím palečky, ať se ti vše taky srovná a jste v pořádku :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.11.17 11:05

@EeZdenča No ja to tak mela nez uplne zmizel druhy vacek.Ale kdyz mi to zacalo, tak jsem jela na pohotovost a pak ke svemu lekari a ten mi pak potvrdil, ze se cistim, ze druhe mimco je dostatecne daleko v deloze.Pak to postupne ustalo.Ale musela jsem v tu dobu lezet.Jak to ustalo, tak jsem se normalne vratila do plneho provozu. Screening mne uz vysel dobre, ale delali mi ho v dobe, kdy uz druhy vacek byl plne pryc. Doktor uz pri UTZ rikal, ze to vyjde dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.6.19 13:06

Ahoj holky, prosím o radu. V pondělí 17.6.jsem byla na prvním ultrazvuku, mimi je podle všeho nějaký šestý týden, hladina hcg 32.672. Ve středu 19.6. jsem byla znova, podle ultrazvuku se to za dva dny změnilo a ukázalo se že to budou asi jednovaječná dvojčata, ale hcg kleslo na 30.940. Teď tam půjdu až 2.7. Vůbec nevím co si mám myslet. Nic mě nebolí, akorát prsa a občas tlak v břiše, jinak vše v pořádku. Mohla ta hladina klesnout z důvodu že jedno mimi zaniká? Moc děkuji za odpověď. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
21.6.19 13:21

@Zuzana5610 pokud jsou jednovajecna, tak nemuze jedno zaniknout… Drzim palce, at je to v poradku, zacatek je proste bud a nebo :hug: tak se nestresuj, bude to dobry :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
21.6.19 13:26

Já jsem na první UTZ měla dvě, za 14 dní bylo jedno menší a za dalších 14 už bylo jen jedno. Žádné potíže jsem neměla a ani jsem nekrvácela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15190
21.6.19 13:26

Klesající hladina hcg moc dobrá není, co ti na to řekl doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.6.19 13:29

Moc děkuji za odpověď ❤️️A jednovaječná jsi měla? Právě Káťa píše že u jednovaječných jedno zaniknout nemůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.6.19 13:31

No jelikož ve středu byl plod větší a viditelně prosperující tak sám prý neví jak to že klesá a že se ukáže na další kontrole.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
21.6.19 13:36

@Zuzana5610 já jsem u syndr. mizejícího dvojčete špinila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
21.6.19 15:58
@Zuzana5610 píše:
Moc děkuji za odpověď ❤️️A jednovaječná jsi měla? Právě Káťa píše že u jednovaječných jedno zaniknout nemůže..

Jeste jsem to teda hledala a opravdu se to asi stat muze, tak se omlouvam, prekvapilo me to. Jen by to bylo urcite rizikovejsi. No drzim palce, at ti to dobre dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.6.19 16:38

@Káťa19 Na tuhle variantu se snažím trošku upnout, kdyby nejhůř bylo.. Že by to zvládnul aspoň jeden mimísek.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí