Neschopenka během těhotenství kvůli stresu

135
18.4.06 11:37

Neschopenka

Ahoj holky,

potřebovala bych poradit ohledně neschopenky. Myslela jsem si, že to nebude problém. Jsem ve 22. týdnu, v práci je to neúnosné sice o doby co jsem těhotenství oznámila, ale stupňuje se to a já jsem z toho úplně psychiky vyřízená, zvracím, mám bolesti žaludku.........Ale moje gynekoložka mi oznámila, že si to představuju moc jednoduše, jít na neschopenku, když nemám žádné gynekolické potíže. No ale já chci touto neschopenkou zabránit těm potížím, potřebuji být v klidu a to rozhodně nebudu, když budu chodit do práce. To bych brzy skončila na psychiatrii. Je to psychický teror, to co se tam děje.
Máte někdo podobnou zkušenost? Na koho se můžu obrátit? Změnit gynekologa nebo to opravdu nejde mít neschopenku z tohoto důvodu?

Díky

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
18.4.06 11:39

Misicko,
stres v tehotenstvi, neni pr tvou doktorku dostacujici duvod???

A kdyz mas z toho taky boleni zaludku a zvracis? Vzdyt bys mohla tomu miminku ublizit......nedostatek tekutin.....

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
18.4.06 11:45

to nechápu, já šla ve 24.tt na vlastní žádost, doktor mi to v pohodě napsal, řekla jsem, že mám stresující práci, což je fakt…tak když to nechce pochopit, tak nelze změnit gynekologa?
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
18.4.06 11:50

ahoj, ja mela taky problem s gyn. mela jsem vysoky tlak a jeho ani nenapadlo, napsat mi ji, nakonec mi ji napsala obvodni lekarka a asipo mesici a pul jsem mu rekla, jestli ji muzu k nemu prevest, nakonec kyvl, jenze jsem se ho stejne rozhodla zmenit a na pristi kontrolu jdu k nove gynekolozce :wink:
zkus sveho obvodniho lekare, nebo ho zmen :wink: preju, at to brzo vyresis :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
18.4.06 12:26

Koukám 8O

Já šla na neschopenku hned v počátku. Nejdříve jsem nechtěla, ale bylo mi dost špatně. Sice jsem nezvracela, ale fakt nepříjemné stavy… I v práci mi to šéf odsouhlasil, stejně jsem klimbala nad papírama…

Doktor absolutně bez řečí, aniž bych řekla, hned mi ji nabídl. ještě přemýšlel, co tam napíše, až nevolnosti ustanou.

Fakt je to na „ochotě“ dr. Neříkám, že je těhu nemoc, ale fakt dokáže potrápit, chápu tě tedy a divím se a obdivuji tě, že jsi to vydržela tak dlouho…

Hodně štěstí a nenech se odbýt.

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
18.4.06 12:40

Ahoj,
já jsme byla na neschopence zhruba od 2 m., bylo mi zle a byla jsme dost unavená. Doktorka mi to napsala bez problémů. Tak bych ti doporučila změnit gyn., stres ti určitě nepomůže.

pa monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
18.4.06 13:07

Ahoj.

Rozhodně bych na neschopence trvala. Myslím, že v dané situaci by ji napsal i obvodní lékař. Tohle je jen o lidech. Stres je vysoce rizikový faktor. Osobně jsem se cítila docela v pohodě, ale měla jsem stresující a psychicky vysilující práci a poněkud jsem to přehnala. Ve 24 tt jsem skončila na nemocenské a o týden později v nemocnici. Nic moc. Zdraví miminka a maminky je to nejdůležitější.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.06 13:42

Mně neschopenku dr. sám nabízel. Mé těhotenství blo úplně v pořádku (ani nevolnosti), ale říkal, že je to přeci jen jiný stav a že je to pro tělo záhul. Taky mám relativně stresující práci, ale v těhu jsem se dokázala od stresu odpoutat a být nad věcí. Nakonec jsem měla neschopenku jen na týden, když mi zemřel dědeček a to mi fakt pomohl, že byl dr. vstřícný, protože jsem vážně neměla na to fungovat v práci.

Nepřihlášená Magrátka

• Citovat
  • Upravit
509
18.4.06 14:02

Taky zírám 8O

Tvoje gynekoložka má k tobě poněkud divný přístup. Pokud můžeš, změň ji. Neschopenku ti vystaví i obvodní lékař. Já k němu šla v 18. týdnu s rýmou a kašlem a pak jsem chtěla jít do práce (taky celkem stresující) a on se divil, že jsem rarita. Napsal mi neschopenku s vycházkami, dal tam diagnózu „jiné onemocnění matky“ a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
18.4.06 14:21

Taky bych sla za praktickym lekarem. Snad bude mit vic pochopeni. :D
A gynekologa bych zmenila klidne v tehotenstvi. Nenech si nicit nervy. Miminku to rozhodne neprospiva. Vim, co to je stres v praci a tim nemyslim ten bezny pracovni, ale lidi umi byt opravdu zli. :?

PS: Muj gynekolog se divil, kdyz jsem neschopenku chtela dobrovolne ukoncit. Tak se neboj prejit k nekomu „lidstejsimu“. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
18.4.06 14:37

holky,

díky moc za vaše příspěvky. Pokud se s ní zítra nedohodnu, tak zkusím ještě praktickou lékařku. Zkoušela jsem i jinou gynekoložku dnes po telefonu, protože po rozhovoru s mojí gynekoložkou jsem byla úplně na dně, ale ta mě odmítla se slovy, že to se nedělá přeházet v polovině těhotenství k jinému doktorovi. Tak nevím, asi nemám štěstí na gynekoložky. Jsem z Brna. Nevíte v Brně o nějakém " normálním"gynekologovi, který ještě bere pacientky?
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
18.4.06 15:05

Ahoj Misicko,
já jsem také přecházela k dr. v půlce těhotenství. Se svým gynekologem jsem nebyla spokojená s jeho přístupem. Sice mi neschopenku napsal hned co mi řekl, že jsem těhotná, ale jinak… Když mi třeba dělal v 16. týdnu ultrazvuk, hrozně jsem se těšila, jak poprvé uvidím svýho prcka. Když jsem se ho zeptala, jestli se můžu podívat, tak mi řekl, že jsem moc zvědavá a že tam stejně nic neuvidím. :( Jen mi řekl, že mám přijít za měsíc. Žádný doporučení, co můžu jíst, nemůžu, co bych neměla dělat, vůbec nic. Taky mi „jaksi“ zapomněl říct, že bych měla ležet, protože se otvírám. :( Moje nová dr. se strašně divila, že to nevím a hned jsem skončila na týden v nemocnici na kapačkách, aby se to zklidnilo.
Jinak souhlasím s tím, aby jsi si došla třeba k obvoďákovi, ten ti neschopenku taky napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
18.4.06 15:10

Holky, nevíte, jak je to potom s počítáním mateřské (příspěvek v mateřství - má to být 28 týdnů), když v průběhu těhotenství nastoupíte na nemocenskou? Ovlivní to hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
18.4.06 15:13

ahoj,
na neschopence jsem ještě nebyla, ale doktorka se pokaždé, když jsem u ní ptá, jestli ji nechci, ať si odpočinu a podobně. zkus se kromě obvoďačky domluvit třeba v porodnici, kde budeš chtít rodit, že už tam začneš docházet předem - takhle chodím v praze do podolí, i když rodím za pět měsíců. na klinikách jsem zatím udělala vždycky lepší zkušenost než u soukromých doktorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
18.4.06 16:13

Ahoj,
už to tu padlo, mně doktor neschopenku taky sám nabízel a byl překvapenej, že ji nechci. Ještě překvapenější byl, když jsem prodělala někdy po 20tt žlučníkovou koliku a tu neschopenku jsem si nechala po týdnu ukončit. I moje obvodní, když jsem chtěla po týdnu chřipky do práce na mě nevěřícně koukala a říkala, že těhule nechává doma jakkoli dlouho a klidně i jen tak. Prej kdybych si chtěla prostě odpočnout a pořádně se vyspat, ať přijde a že mi ji napíše… Jenže jsem z Prahy, takže ti nepomůžu s výběrem nového gyn. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí