Neschopenka během těhotenství kvůli stresu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
18.4.06 16:39

Misicko,
jsem taky těhu, jsem taky z Brna a na neschiopence jsem od 6. týdne. Prostě moje doktorka se mnou vůbec nediskutovala, napsala mi neschopenku a mazala jsem dom jak namydlenej blesk. Ani už jsem ten den nesměla do práce . Ale já měla na začátku těhu trochu problém, už když mě vyšetřovalaj sem špinila a navíc mám 2 dělohy, takže asi kvůli tomu. Ale věřím, že kdybych řewkla, že jsem na zhroucení z práce, tak to pochopí. Chodím na Orlí. Jinak moje kamarádka, která porodila dnes ráno o půl šesté Mirečka, přecházela z Heliosu, kde spokojená nebyla ve čtvrtém měsíci k panu doktorovi na Mendlák - nevím jak se jmenuje, ale je v té budově uprostřed Mendláku s modrejma oknama - vchod je někde mezi bazarem foťáků a klenotama - a je moc spokojená! Tak to zkus. Třeba budeš mít štěstí. Držím ti moc a moc palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
18.4.06 16:47

Ahoj Mostule,
pokud vím, počítá se mateřská z platu. Nemocenská by na to neměla mít vliv.
Je to 69 % z hrubé mzdy. Já jsem brala skoro to samé, co holky, které chodily do práce a to jsem byla doma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.11 08:04

ahojte holky zjistila jsem že jsem těhotná ale mám problém že mě konči smlouva na konci roku . ale pak bych neměla žádné peníze potřebovala bychh poradit kdybych šla na neschopenku tak muže mě vyhodit se zaměstnání, a nebo nemuže jak bych to mohla udělat .. děkuji za nějaké nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
18.10.11 09:06

Pokud máš smlouvu do konce roku, tak neuděláš nic. Smlouva skončí i když budeš na nemocenské. Varianta, že to ututláš, než ti smlouvu prodlouží nepřipadá v úvahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babyinside
20.10.11 15:02
misicka píše:
holky,díky moc za vaše příspěvky. Pokud se s ní zítra nedohodnu, tak zkusím ještě praktickou lékařku. Zkoušela jsem i jinou gynekoložku dnes po telefonu, protože po rozhovoru s mojí gynekoložkou jsem byla úplně na dně, ale ta mě odmítla se slovy, že to se nedělá přeházet v polovině těhotenství k jinému doktorovi. Tak nevím, asi nemám štěstí na gynekoložky. Jsem z Brna. Nevíte v Brně o nějakém " normálním"gynekologovi, který ještě bere pacientky?
M.

Ahoj, vřele doporučuju paní doktorku Bílkovou ze Sanatoria Helios, je úžasná, velmi vstřícná. Na netu najdeš kontakt, M.

• Citovat
  • Upravit
008
1
10.5.12 13:56

Pozor maminky na zaměstnavatele (ve firmách) pana Vladimíra Štěpánka! Psychický teror! Často působí jako generální ředitel ve středně větších firmách. Ten člověk uráží ženy i muže, často v zaměstnání psychicky napadá zaměstnance a psychicky týká, lidé nejsou pro něj lidi, ale čísla jako za války v koncentráku.Stejně tak se k ním chová. Je velmi sprostý. Kopá zaměstnancům virtuální hroby a velmi se tomu směje. Manipuluje lidmi a neplatí lidem slíbené peníze. Vyhazuje lidi ve firmách jak na běžícím pásu. Pokud nastupujete k takovému člověku zvažte dobře. Máte podobnou zkušenost se zaměstnavatelem? Prosím sdělte nám vaše zkušenosti ať se podobným lidem vyhneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
10.5.12 14:04

@misicka já chodím do krpole na Tyršovu k doktorce Strmiskové - je opravdu moc hodná a má empatický přístup. Nevím jestli bere.. zkus to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.2.13 12:13

Neschopenka

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jsem v 5 měsíci těhotenství na neschponce kvůli tomu že jsem pracovala v nemocnici v kuchyni a doktor mi to zakázal kvůli namáhavé a těžké práci..jelikož mně nemohli přeřadit na jinou práci tak mi doktor napsal na neschopenku a jsem zcela v pořátku nemám rizikové těhotenství nic..chtěla jsem se zeptat vycházky jsou max 6hod nebo mi je může napsat neomezeně? Jelikož mi nic nejní nechce se mi celej den sedět doma a hlavně mně štve že ani nikam nemohu vyrazit na víkend nic..Nemáte s tím někdo zkušenosti? prosím o radu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
28.2.13 20:33

Dobrý den,
bohužel už není možné dávat neomezené vycházky, maximum je těch 6 hod. ( měnilo se to někdky k 1.1.2012 myslím). Taky jsem na neschopence a bylo mi řečeno že opravdu více nemůže dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
17.10.13 09:16

Dobré dopoledne, prosím o radu. :nevim: :nevim:

Jsem na neschopence od 22.8. a od 25.9. jsem přešla na MD. :D

Dnes mi došla,,výplata" od zaměstnavatele za neschopenku od 1.9. - 24.9. a na účet přišlo jen 3700…

Čistá mzda byla vždy cca +/- 10tis…

Je tedy ta částka za 24 dní v pořádku?

Další dotaz je, že mi ještě nedošla PMM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.10.13 10:23

@SarkaLo nepíšeš přesné údaje, ale orientačně to bude v pořádku. ta nemocenská není za 24 dní, ale jenom za 11 (10 dní ti zaměstnavatel proplatil už za srpen) a při čisté mzdě cca 10 tis je nemocenská na den cca 300 Kč. zbylé dni už proplatí OSSZ a ta má na proplacení měsíc od dodání podkladů. čili pokud ty jsi neschopenku ukočnila 24.9., tak dejme tomu, že zaměstnavatel odeslal podklady ke konci měsíce (měl by co nejdřív, ale…), tak má OSSZ čas do konce října na proplacení. to samé bude i s PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
17.10.13 14:12

@sagina Na neschopence jsem od 22.8. - zaměstnavatel proplácí 21dní neschopnosti, to je tedy do 11.9. Tzn. že 3.700,– je ok a teď by ještě měla dorazit platba za neschopenku od OSSZ od 12.9. - 24.9. a výplata od OSSZ za PMM od 25.9. - 30.9.? Chápu to správně?

Takže na ty dvě platby od OSSZ mám ještě čekat teď v říjnu? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
27.1.19 17:00

Ahoj holky,jdu si pro radu. Jsem ve 12.tt a pracuji ve školce. Za těch 12 týdnů jsem už měla angínu,virózu a teď střevní chřipku. Gynekoložka mi doporučila jít na neschopenku. Moc se mi nechce být doma,ale zároveň nechci nic zanedbat. Mám syna v jiné MŠ a myslím si,že ty školkové bacily stejně domů donese i on. Zárověň má po školce dost kroužků,takže s vycházkami 6 hodin denně by se to asi ani nedalo skloubit. Teď k dotazu. Šly byste na neschopenku,nebo ne? Díky za každou radu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
27.1.19 17:07

@Lychee13 taky jsem ucitelka v mš. Otehotnela jsem v kvetnu, v pulce cervna (9tt) jsem to rekla reditelce, aby vedela, ze bude muset hledat nahradu a mela na to vic casu.. Navrhla jsem, ze Od zari nenastoupim, 1) kvuli nemocem (spala, nestovice, infekce…) 2) kvuli tomu, ze mi mely nastoupit nově trilete deti a mely by dvoumesicni adaptacku na me a pak se jim pred Vanoci zmenila uc. a adaptace by jela nanovo.. 3)aby ta nova uc.za me prisla do noveho hned od zacatku. Takze ja jsem byla od cervence (dovolena) doma. Je to na palici, nuda, depky. Ale zdrava. Zitra mam termin, tak jsem zvedava, kdy to prijde :lol: vychazky se daji rozdelit na 2×. Tzn. Rano treba hodinu, abys odvedla maleho do skolky a zbylych 5 hodin na odpo-vyzvednout z ms a obehat krouzky, nakup, atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
27.1.19 17:25

@Lychee13 Záleží na tom, jak ty nemoce snášíš, jak jsi normálně často nemocná. S 6 hodinama bys to asi zvládla, jak píše @VeruMar , prostě to rozložit.
Já jsem učila (zš, gympl) a skončila na konci roku, protože jsem měla termín v říjnu. Byla jsem pod tlakem, protože jsem měla maturitní třídu (poprvé), zkoušela u maturit cca 40 lidí plus tam seděla od rána do večera. Ani mne to nenapadlo jít na nemocenskou. Ale každý to má jinak, ty choroby ve školce budou horší než ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí