Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj , ja jsem v 29 tt a mam +13kg
, na kontrole mi na to vubec nic nerekli ani se nad tim nepozastavili, ze za jeden mesic jsem nabrala 7kg
.Pry to na me neni videt . No ale ted mam uz trochu hruzu, kolik jeste naberu ![]()
Ahoj Mak,
Já bych zas tak nepanikařila: u nás se na gluko testy posílají všechny těhule standardně. Ad váha, už jsem to tu párkrát psala - v prvním těhu jsem nabrala závratných 23 kg (měla jsem pořád hlad, v noci jsem se budila hlady
a jedla jsem věci, na jaké nemám normálně ani pomyšlení) a k porodu jsem šla skoro metráková. Hezky jsem si plánovala, jak budu po porodu při kojení držet nějakou mírňoučkou dietu, tak ty tři kila měsíčně, aby se neuvolňovaly toxiny do mléka.
A pak jsem znovu, omlouvám se za ten výraz, žrala a žrala
, už ne proto, že bych chtěla, ale proto, že jsem hubla rychlostí 3 kg týdně (i při tom přejídání) a bála jsem se, že když budu jíst normálně, bude to ještě rychlejší. Za dva a půl měsíce po porodu jsem byla na výchozí váze a během dalších 10 měsíců jsem zhubla o dalších šest kilo (bez diety, i když přejídat se už nemusím).
Když teď myslím na své noční záchvaty hladu v prvním těhu (teď naštěstí nic podobného nepozoruji, ale to může být tím, že se na kojení nechystám, protože ještě kojím „odminula“) a na rady, že jsem měla přibrat nanejvýš 8 - 12 kg, jímá mne hrůza při představě, že bych se tím byla skutečně řídila, před porodem přibrala jen 8 kilo a po porodu zhubla 30…
Myslím, že v některých případech tělo skutečně ví nejlíp, co dělá! ![]()
Teda opravdu ty doktory občas nechápu
, panebože vždyť je normální, že ženská přibere, copak z Vás mají být v těhotenství nějaké modelky
. moje doktorka je v klidku já sice jsem ted 39+4 a mám asi 11 kilo navrch, ale nikdy jsem neslyšela, že by s některou moji anámou řešila váhu, každé tělo je hold jiné, některá začne zadržovat vodu hned od začátku, jiná zase zvrací nebo přibírá málo, takže nevím proč stresovat, pan doktor nebyl nikdy těhotný
, tak toho asi moc neví a hlavně si myslím, že po těhu, kdy začne běhání kolem mimíska to půjde dolů samo.-)), takže jestli 10,20 nebo 30 je úplně jedno, halvně když jsem zdravé, takže jídlu zdar ![]()
Ahoj holky, já jsem 20+3tt a mám 4,5kg. Zatím jsem spokojená, i když poslední 2 týdny to jde nějak rychle nahoru. Na začátku jsem zhubla 9 kilo, což mi prospělo. Vážila jsem 84kg. Teď bych byla ráda, kdybych se dostala max. 3kg nad původní váhu. Snad se mi to podaří, ale omezovat se rozhodně nebudu. Je to mé první těhu, tak uvidím, jestli to půjde dolů, pořád doufám, že ano. ![]()
Ještě bych měla dotaz mimo: Jak si dáváte do zpráv ty měřítka?Díky ![]()
Petrucho-souhlasím s tebou!!!!!
Když to tak tady pročítám, tak ty doktory nechápu. V knížkách mají napsáno, že 16 kilo je maximum a jak některá přibere víc už řádí. S prvním jsem měla 24 a teď jsem 32+3 a mám už taky 24 a to mám ještě 2 měs.
Musím ještě napsat, že jsem to vše schodila a tak to dám dolů zas!!!
Teď na to nemyslím.
Takže klídek!!!!
Taky to nechapu, ja v prvnim tehu pribrala asi 28 kilo a muj dr mi nerekl vubec nic. Je pravda, ze jsem byla plna vody, protoze v porodnici jsem nechala 13 kilo. Je pravda, ze mi neco zustalo nahore. Ale to je moje chyba dost jsem se cpala. No a ted jsem zase tehu a mam uprimne mam panickou hruzu, ze zase tak priberu. Hlidam se, ale chutim je to stejne jedno.
ahoj, tak ja do 25tt nepribrala-pouze 2kg co jsem pred tim zhubla, do konce tehu jsem pribrala 12kg.
Ahoj,
já i holky od nás jsme museli podstoupit glukozové testy povinně, takže buď v poho…
Já osobně jsem za celé těhu přibrala 21 kg (výchozí 53kg/168 cm a konečná na 74 kg). Teď jsem na 58 kg…
Podle mě přibíráš hezky a nijak děsivě ![]()
Lasconka
Ahoj,
Dnes jsem byla na kontrole, máme 22+5,nahoře mám 10 kg a dr mi řekla, že se mám začít krotit v jídle. V jídle se krotím od svých 18,kdy jsem přestala ze dne na den jíst, ptz jsem poslouchala, že jsem tlustá. Teď to slyšet od Dr, kdy si své vymodlené těhotenství užívám, není příjemné, ani psychicky v poho.
Je tedy 10 kg normální, nebo bych se měla krotit?
E.
@Emma10 Je to trošičku víc.. Já přibrala 10kg za celé těhotenství a to končím v 42tt. Sestrenka přibrala 30 a říkala že už nikdy více protože ji hrozně bolely klouby atd. Je to na tobě ale může to způsobit že se budeš ke konci tehu sotva valit což určitě příjemné není..
@moncicak123456
Jenže já se nepřejídám, jím zdravě a cvičím každý den.
@Emma10 já přibrala hrozně (přes dvacetpět kilo
). Málem jsem jim tam vždycky strhala váhu jak Dorota Máchalová
Taky jsem se nepřejídala, chodila na dlouhé vycházky…a doktor to neřešil. Byla jsem i hrozně zavodněná. Po porodu šlo všechno dolů, teď mám míň než před tím. Takže si těhotenství užívej, každý to má prostě jinak ![]()
@Emma10 Tak ptáš se jestli je to normální a jestli se krotit v jídle.. Tak jako ano 10kg v 23tt je dost co ti na to mám říct
jestli jis zdrave a cvicis tak se asi v nemáš v čem krotit…